Rauf Tamer Ne avantaj
HABERİ PAYLAŞ

Ne avantaj

Darbelerin hukuka uygun olanı var mıdır? Yoktur ama darbecilerin hukuka uygun yargılanması beklenir. Sevsinler masumiyet karinesi’ni. Haydi bakalım... ‘Suçları sabit olana kadar’, onlara darbeci bile diyemeyeceğiz, anlaşıldı mı?

Demokrasi ne güzel şey. Bir Olağanüstü Hal icraatı, bir darbe teşebbüsünden -neredeyse- daha fazla ayıp... Üstelik Olağanüstü Hal, anayasada var. Darbe ise anayasada yok... Yahu, keşke olsaydı da bari ikisi de eşit hale gelseydi.

Siz meşruiyetini anayasadan alan bir darbe gördünüz mü? Güldürmeyin insanı. Girişim başarılı olsaydı zaten anayasa falan mı kalırdı? Yerine darbe hukuku gelirdi. Ama başarısız darbecileri şimdi hukuk devleti’ne uygun yargılamaya mecbursunuz.

Haberin Devamı

Zaten bu demokrasi var ya... Hep demokrasi karşıtları’nın işine yarıyor. Hep katilleri, teröristleri, alçak ve şerefsizleri kayırıyor. Namuslu insanlara bir hayrı yok ki... Laik, Demokratik, Hukuk Devleti. Tamam da... Hukukumu çiğneyen darbeciler, benden hâlâ hukuk bekliyor. Bir itirazım yok. Elbet hukuka uygun davranacağız. Aksi düşünülemez. Ama Allahaşkına, şu hukukun hukuksuzluğunu görüyor musunuz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder