Rauf Tamer Ne denir ki
HABERİ PAYLAŞ

Ne denir ki

Darbe lafına en büyük tepki Ordu’dan geldi... Sırf Cumhuriyet’in değil, demokrasinin de teminatı Ordu. Fakat velev ki darbeye niyetli. Size mi söyleyecek? - Efendim, darbe yapacak mısınız? “Evet, yapacağım” der mi?

Merhum Demirel, 12 Eylül’den bir gün evvel Çağlayangil’e rica eder: - Acayip bir hava var, Evren Paşa’yı ziyarete gidip, bir yokla bakalım, niyeti nedir? Çağlayangil gider. Evren Paşa’yla bir saat sohbet eder, tabii münasip tarzda ağzını da arar... Sonra döner Demirel’e der ki: - Hiç alakası yok. Darbe yapacak bir hava sezmedim. Nasıl sezebilirdi ki? Nitekim... Aradan 9-10 saat geçti, darbe geldi.

Haberin Devamı

Darbe yapacak olan, elbette ki bunu söylemez. Ama darbe yapmayacak olan, ne desin bize? “Darbe yapmayacağım” diye yemin mi etsin? Demokrasiye sivillerden daha bağlı olan TSK, ortalıktaki söylentiler sebebiyle bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Yani, durup dururken değil... Peki, dedikoducular memnun oldu mu? Olmazlar. Bilakis... Bir süre sonra onlar yine dedikodu çıkarırlar. Nitekim 28 Şubat’tan bu yana 3-4 defa darbe söylentileri oldu... Sonuç sıfır. Bence TSK, bunlara hiç cevap vermemeli. Çatlasınlar, patlasınlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder