Rauf Tamer Ölçü kaçıyor
HABERİ PAYLAŞ

Ölçü kaçıyor

Tutuklanan kimdir? CHP’li Hakkı Suha Okay mı, yoksa kardeşi Fehmi Okay mı? Tabii ki Fehmi Okay. Doğru veya yanlış, bir narkotik olaya karıştı adı ve tutuklandı. Ama bütün medya CHP’li Hakkı Suha Okay’ın kardeşi diye verdi haberi. Hâlâ da veriyor. Öyle ki, CHP’li siyasetçinin adı, olaydan daha önde koşuyor... Sanki olayla ilgisi varmış gibi.

***

Her koyun kendi bacağından asılır. Hiçbir suç, suçu işleyenden gayrı kimseyi kapsamaz. Yüzlerce binlerce siyasetçi geldi geçti. Bazılarının yakınları talihsiz olaylara bulaştı. Ama asıl yarayı siyasetçi aldı. Onun adı öne çıktı. Asıl suçlunun adı ise unutuldu gitti.

Haberin Devamı

***

Sırf siyasetçi değil. Popüler kim varsa, hepsi hırpalanıyor. İşte... Meşhur cinayet. - Katil kim? Cem Garipoğlu mu yoksa amcası mı? Tabii ki Cem. Ama amcasına da katil muamelesi yapılıyor. İfadesi alınmaya götürülürken bileğine kelepçe falan takılıyor. Aileyi tanımam. Ama soruyorum size: İnsan haklarına uygun mu bu?

***

Özellikle siyasetçiler mercek altındadır. Gerçi medya sayesinde birçok olay aydınlanmıştır ama medya yüzünden birçok siyasetçi de hırpalanmıştır... Sırf suçlunun yakını olduğu için... Amcalar, bacanaklar, yeğenler, gelinler, damatlar, dünürler, neler neler. Gelmiş geçmiş en şanslı siyasetçi, merhum Bülent Ecevit’ti galiba. Ne çocuğu vardı, ne kardeşi, ne de yeğeni. Akrabası bile yoktu. İşte, CHP’li Hakkı Suha Okay’ı düşünürken bunları hatırladım. Allah sabır versin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder