Rauf Tamer Pazar kahvesi
HABERİ PAYLAŞ

Pazar kahvesi

Haberin Devamı

Pazarları siyaset yazmamaya çalışıyorum. Başka sokaklara dalıyorum. Güzel Şeyler’in peşine düşüyorum... Öyleyse güne Şarık Abi’yle başlayalım.

Şarık Tara

Davos’un “Dünya Ekonomik Forumu” tarihinde ilk defa büyük bir ödül veriyor: “İş Dünyası ve Devlet Adamı Ödülü” Şarık Tara’nın... Elbette onun olacak. Şarık Tara, bu gezegendeki bütün ülkelerin ortak değeri ve barış elçisidir. En katı düşmanlar bile onun gölgesinde kardeş olurlar. Ne mutlu Türkiye’ye ki, böyle bir iş adamı çıkartabildi. Zira uygar rekabet, dürüst ticaret, yüksek siyaset, kaliteli diplomasi, hakkaniyet ve insaniyet gibi unsurları, sinesinde barındırıyor Şarık Tara. Hiçbir ödül onu yüceltmeye yetmez.

Büyükerşen

Tek kişi bile bazen mühimdir. Ve yeterlidir. Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in, şehri hangi seviyeye getirdiği işte ortada. Demek ki para, bütçe, siyasi güç ve otorite... Bunlar boş laf... İş yapmak ve hizmet vermek istersen pekalâ yaparsın. Canım tekrar öğrenci olup Eskişehir’de okumak istiyor. Canım futbola dönüp Eskişehirspor’da oynamak istiyor.

Şehit Kaymakam

Fatih Safitürk, Derik ilçesi için insanüstü bir tempoyla çalıştı. Zaten bu sebeple insanlık dışı bir pusuya düşürüldü... PKK’nın şaşmaz kuralıdır: Güneydoğu Halkı’na büyük hizmet verenler, katledilir... Tıpkı Gaffar Okkan gibi. Bunu göze alarak çalıştı. Nur içinde yatsın. Memleketimin başı sağolsun.

Akın Atalay

Kanundan kaçılmaz... Ne yazık ki kanundan kaçan savcı bile var... Savcı hiç kaçar mı yahu? Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, kaçmak şöyle dursun, bilakis, yurtdışındayken kendi döndü. Normali budur ama biz artık bu tür dürüst davranışları, takdirle karşılar olduk. Kutlarım Atalay.

Candan Osma Sergisi

Azim, inanç ve iradenin sergisi bu. İnsan gücünün nelere kadir olduğunun onur belgesi. Yüksek karakterin zaferi. Resimlere bakarken işte bunları göreceksiniz. Tavsiye ederim. (Teşvikiye, Hüsrev Gerede Caddesi, Nişart Galeri)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder