Rauf Tamer Püf noktası
HABERİ PAYLAŞ

Püf noktası

İttifak’ta amaç nedir? İttifak, eğer müttefiklere ortak fayda getirecekse yapılır. Yoksa sadece 1 tanesine yarayacak, öbürlerini ise çırak çıkartacaksa ne lüzum ittifaka? Bunu özellikle yerel seçimler için söylüyorum.

Mesela İyi Parti... Henüz özgül ağırlığını tartmamış... Gerçek potansiyeli bilinmiyor. Yerel seçimlere tek başına girip bir ölçüm yapacağına, yine kalabalığa karışıp nereye varacak? Kime hayrı dokunacak?

Saadet Partisi’nin ve DP’nin durumu bambaşka. İster ittifak, ister ihtilaf... Onlar için fark etmiyor. Ama İyi Parti, taze bir başlangıç... Üstelik geniş açı’lı bir perspektifi var. Düzgün adaylarla gireceği mahalli bir yarış, saygınlığını arttıracak ve onu siyasi yelpazede sahici bir yere taşıyacaktır.

Haberin Devamı

Dahası var. Hükümet Cephesi’ne karşı Husumet Cephesi’nde yer almak, kolay bir yol. Bunu herkes yapar. Mühim olan, bir farklılık sergilemektir. Ve İyi Parti bu yeteneğe bolca sahiptir. Öyleyse? İttifak’tan kasıt, Erdoğan’a hakaret etmek mi? O işin alâsını yapan partiler zaten var. Bir tane eksik olsun. - Eleştiriye evet, karalamaya hayır. Siyasette eksik olan budur.

.........

Son söz: İyi Parti, düzeyli siyasetin yanısıra, yeni bir üslup da getirebilir. Öbür yollar çook denenmiş ve hiç kimseye bir hayrı olmamıştır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder