Rauf Tamer Rüşt ispatı
HABERİ PAYLAŞ

Rüşt ispatı

Durup durup Kenan Evren’e çakıyorlar. En kolay yol. - Okuldan ve caddeden ismini silelim. Neyi silersen sil. 7. Cumhurbaşkanını tarihten silemezsin ya... Albümden ve arşivden bile silemezsin. 4. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’i sanki silebiliyor musun?

***

Bizim naylon demokratlar, zaman zaman Evren’i yargılamak hevesine kapılırlar. Pekâla. Haydi yargılayalım. Ama sadece Evren’i yargılamakla olmaz. Darbeyi tek başına o yapmadı. Ne kadar silah arkadaşları varsa, halen muvazzaf olanlar dahil, hepsini yargılayalım. İhtilal Konseyi’nin emir ve drektiflerini uygulayan bütün sivil kadroları, Ulusu Kabinesi’ndeki bütün Bakanları, bürokratları, çaycıları, hamedeleri, hepsini yargılayalım. Hayır, yetmez. Kurucu Meclis vardı ya... İşte oraya kapağı atabilmek için kuyruğa giren, torpil arayan o teslimiyetçi sivilleri de yargılayalım.

Haberin Devamı

***

Bizim naylon demokratlar, kuvvetlinin karşısında azâd kabul etmez köle gibidirler. Ama kuvvetten düştüyseniz, birdenbire aslan kesilirler. 60 yıllık demokrasiye hiçbir aşamasında on paralık hayrı dokunmayanlar, şimdi Evren’i yargılayalım diyerek rüşt ispatı peşindeler. Ne kadar ucuz adam olduklarını en iyi Evren bilir ama belki hatırlamaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder