Rauf Tamer Rutin dışı
HABERİ PAYLAŞ

Rutin dışı

Haberin Devamı

Büyükleriniz anlatsın. Menderes nasıl geldiydi? “İnadına Menderes” oylarıyla. Bir el havaya kalktı. “Yeter, söz milletindir” dedi. Sahiden de yetti.

*

Demirel’in gelişi de inadına Menderes oylarıyladır. Sonradan o oylar zaten inadına Demirel’e dönüştü. 6 kere geliş, 7 kere gidiş böyle gerçekleşti.

*

Özal da öyle olmadı mı? Evren Paşa’nın telkinlerine millet inadına Özal diye cevap vermedi mi? Şimdiki Başbakan nasıl geldi? Gözdağı, engelleme, hatta hapis cezası hiç fayda etti mi? Ahali sandığa gitti, inadına Tayyip dedi.

*[[HAFTAYA]]

Anladık efendim, inadımız inat, oyumuz da namus demek. Ama sandık başındaki bu direncimizi, sandıklar arasında kalan yıllara da yayamaz mıyız? Bir tutturmuşuz “sandıkta görüşürüz.” Tamam da, yetmez ki. Sandığa gidene kadar bütün demokrasi ayıplarına katlanacak mıyız?

*

Bağışıklık sistemi zayıflayınca Türkiye çabuk hasta oluyor. Zaten mikroplar da fırsat kolluyor. İşte... Gezi Parkı’yla doğan sokak hareketleri, dünyanın eline bir koz olarak geçince, önce UEFA’nın biti kanlandı. Zamanın Ruhu budur işte... Bundan 2 ay evvel Fenerbahçe’ye ve Beşiktaş’a UEFA bu şekilde davranabilir miydi? Kabahat kimin?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder