Rauf Tamer Sanal kimlik
HABERİ PAYLAŞ

Sanal kimlik

Devlet ve Hükümet kavramları daima içiçe. Esasen Devlet, gözle görülmez, elle tutulmaz. Hükümet ise apaçık ortada. Yapacağını yapar, sonra size dönüp vallahi Devlet yaptı der. .........

Her devirde bu böyle. Devlet Bakanları bile Devletin ismine sığınmış olan “Hükümet Bakanları”dır. Sanki Devlet Demir Yolları nedir? Devlet Bankaları nedir? Özelleştirmeye çalıştığımız şu Devlet kurumları nedir? Hep Devlet Devlet Devlet. Ama patronları Hükümet.

***

Hükümetler gelir. Kimilerini ihya eder, kimilerini imha. Tabii Devleti kullanarak. Devlet Polisi bile zaman zaman Polis Devleti görüntüsü veriyorsa, beşinci sınıf bir müfettişin ekonomik terör estirmesine niye şaşarsınız?

Haberin Devamı

Arkasında daima kapı gibi Hükümet var. Ama siz onu Devlet zannedersiniz. ......... Bu durumda normal insanlar, memleket için üzülürler, kahrolurlar. Hasta ruhlular ise başkalarının felâketinde hep saadet aradıkları için zil takıp oynarlar.

***

Davul’un ızdırabını bilir misiniz? Tokmağı alıp üzerine yürümüşler de şimdi seni güm güm diye çalarız demişler, davul çekmiş bıçağı, kendi karnını baştan başa yarmış: - Hadi şimdi çalın bakalım demiş. İşte öyle bir şey. Sen karnımı yarmayı göze aldıktan sonra, tokmak kimin elinde olursa olsun. İster Devletin, ister Hükümetin. rauftamer@posta.com.tr Faks: (0212) 505 6

Sıradaki haber yükleniyor...
holder