Rauf Tamer Sen de yap
HABERİ PAYLAŞ

Sen de yap

MHP’nin anayasa çalışmasını, Devlet Bahçeli heyecanla ilan etti ama muhalefet buz gibi karşıladı, buz... Onca zahmet, onca emek, hiçbir şey ifade etmiyor mu? Bir eline sağlık da mı denmez? Beğen veya beğenme, bu mudur insana değer? Emeğe saygı?

............

En tuhafı da, bu anayasayı gündemi değiştirmek için ortaya atılmış bir malzeme olarak aşağıladılar. Bu çok ayıp. Türkiye’de gündemi değiştirmek için, malzemeye ihtiyaç mı var? Kılıçdaroğlu tek başına zaten malzeme değil mi? (Not: Bir anayasa da sen yap görelim. Yapamıyorsan HDP’ye sipariş ver.)

Haberin Devamı

Yol, medeniyettir

Bildim bileli hükümetler hep övünür:

- Şu kadar otoyol yaptık. İyi güzel de bu yollar bize mezar oluyor.

- Şu kadar araba sattık. Tamam da bu arabalar bizi ölüme götürüyor. E ne yapalım? Yol yapmaktan vaz mı geçelim? Arabalardan inip atlara mı binelim? Olur mu öyle şey? Biz bu yola baş koymuşuz.

Bakar mısınız? 17 günlük büyük kapanma’ya ve çeşitli kısıtlamalara rağmen hâlâ 22 ölü, yüzlerce yaralı. Utanmaktan başka çaremiz yok. O eski, o bol virajlı, bol uçurumlu, o çok tehlikeli patikalar, daha mı güvenliydi ne? Dönmek ister misiniz o günlere?

Her şeye rağmen

Kaç gündür hayatımız renksiz ve ruhsuz. Fakat şu İstanbul var ya...

- Böyle de güzel. Onu bir türlü çirkinleştiremiyoruz. Yıksan da güzel, yapsan da güzel... Göç alsan da güzel, göç versen de güzel... Tenhayken de güzel, kalabalıkken de güzel... Afedersiniz, kaç yaşındasınız? Siz 20 yaşındaysanız da bu İstanbul çok güzel, 80 yaşındaysanız da çok güzel, çok...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder