Rauf Tamer Seyir Defteri
HABERİ PAYLAŞ

Seyir Defteri

En güzelini Hulki Cevizoğlu söyledi. (Beyaz TV)

- Başbakan astık... Yanında iki Bakan astık... Sonra geldik, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını astık... Daha sonra bir sürü fidan daha astık. Ama Öcalan’ı asamadık.

Doğru söylüyor.

İster korku deyin, ister pazarlık, ister tedbir ve duyarlılık, ister verilmiş bir söz deyin... Hangisi olursa olsun. Ama asamadık.

Yalan mı?

Asmak kesmek şirin laflar değil ama neticede asamadık.

***

Beni kullanın dedi, onu da yapamadık...

Kullanamadık.

Şimdi İmralı’dan örgütü yönetiyor. Yönetmiyorsa bile eh, yönetiyormuş havasını veriyor. Bizimkiler de zaten hergün şehir efsanesi yazıyor. Ona kerameti kendinden menkul bir kudret yüklüyor.

Haberin Devamı

Başımıza belâ oldu adam.

Bu saatten sonra at atamazsın, sat satamazsın, as asamazsın, affet edemezsin... Ne bu.

Keşke Suriye’de kalsaydı.

Onu paketleyip bize verenler, iyilik mi etti, kötülük mü etti?

***

Eceliyle de ölse kimse inanmayacak... Başımıza bir kere daha belâ olacak.

Neyse ki sağlığı iyi.

- Turp gibi.

Temiz hava, bol gıda, pırıl pırıl güneş ve deniz... Trafik derdi yok, göz kirliliği yok, kulak kirliliği yok, fatura yok, vergi yok, paraya pula ihtiyaç yok. Ekmek elden su gölden, oh. Suriye’deyken hergün ölme ihtimali vardı. İmralı’da böyle bir ihtimal de yok.

***

Hele şimdi bir de Devlet’in onu muhatap alıp almayacağı falan konuşuluyor ya, ne büyük iltifattır ona. Kimbilir ne kadar mutludur. Böyle bir keyfi Suriye’de tadabilir miydi? Yahu adama piyango çıktı, piyango.

Oysa içimde bir ses diyor ki:

- Abartıyorsunuz... Üç kâğıda geliyorsunuz. Bu adamın örgüt üzerinde etkisi kalmadı.. Sadece kendini iyi pazarlıyor. Öyle ki, Ankara’ya bile yutturuyor.

Bir şey bildiğimden değil.

Benimkisi sadece sezgi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder