Rauf Tamer Takvim yaprakları
HABERİ PAYLAŞ

Takvim yaprakları

Ramazan hoş geldi. Lakin sonunda yine on gün tatil geliyor. Daha doğrusu üç günlük tatil, alavere dalavereyle yine on güne çıkıyor. Allahaşkına, on gün tatil olur mu? Devletin kepenkleri on gün kapalı kalır mı?

[[HAFTAYA]]

Üstelik Bayram Gelenekleri diye bir kavram kalmamış. Hangi duyarlılıkları yerine getireceğiz ki on güne ihtiyaç duyuyoruz? Mülkiye, Adliye, Maliye, Belediye... Her yer on gün kapalı. - Bugün git, yarın gel. Hayır. On gün sonra gel.

Türkiye’de 365 gün sürekli çalışan tek kurum, herhalde medya. Buna rağmen gazetelerin toplam tirajı işte ortada... Tatilde daha da düşüyor o tiraj. Tuhaf insanlarız. Hem çalışmıyor hem de okumuyoruz. Ama bir müzik sesi duyduk mu, bizi tutabilene aşkolsun.

Haberin Devamı

Sevgili okuyucular. On gün tatil demek, yüzlerce trafik kazası demek. Yani, yüzlerce ölü ve yaralı. Ne yazarsan yaz, fayda etmiyor. Direksiyon başına geçen bu haydutlar, katliam yapmak üzere adeta özel eğitilmişlerdir. Sarhoş ve serkeşlerin cinayetleri de tatillerde hep artış gösterir. Bu kadar bol tatil yapıp da tatil yapmayı hâlâ öğrenememek, korkunç bir kabiliyetsizliktir. Her neyse.

Seçim kampanyaları, Ramazan ayına denk geliyor. Din’in siyasete ve siyasetin din’e karıştırıldığını yine göreceğiz. Bereket, birbirleri üzerinde tahakküm kuramıyorlar. Temiz ve dürüst bir kampanya diliyorum. Mübarek Ramazan’ımız hayırlı olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder