Rauf Tamer Tuhaf şeyler
HABERİ PAYLAŞ

Tuhaf şeyler

Rusya’nın öfkesi geçmiştir herhalde. Bize verdiği zararla da umarım epey tatmin olmuştur. Eh, keskin sirke mutlaka kendi küpüne de zarar vermiştir. Bu kadarı yeter. Artık barışsak diyorum. Gönlüm hâlâ kırık olduğu halde bunu söylüyorum. Barışsak.

Etrafımız kalleşlerle çevrili... İçimizdeki İrlandalılar daha da tehlikeli. - Softalar İran’a... Yallah. - Katiller Belçika’ya. Allahaşkına, herkes nerede mutluysa oraya... Hayatı birbirinize zehretmeyin.

Yine bir darbe lafıdır gidiyor. Davetkâr ve teslimiyetçi siviller yine başroldeler. Ama nafile. Evren Paşa örneğinde olduğu gibi, ergeç hesap sorulacağını bile bile, artık hangi general, hangi albay, hangi yüzbaşı bir darbeyi göze alabilir? Kaldı ki, siyasetçilerden de, medyacılardan da daha demokrat bir ordumuz var.

Haberin Devamı

Bir ABD’li zurna bey, demiş ki: - Türkiye’de darbe olursa, Türkiyeyle birlikteliğimizi yine sürdürürüz. Ne demek? Bir başka ifadeye göre: ‘Hiç yadırgamayız’ demek. Bir diğer ifadeye göre de: ‘Darbeyi destekleriz’ demek. Bu fırsat kaçar mı, hemen daldı bizimkiler: “ABD, Türkiye’de darbe yapacak” diye zil takıp oynamaya başladılar. ......... Böylesine darbesever bunlar. “ABD darbe yapacak veya yaptıracak” lafı, manda ve himaye müjdesidir. Bu arkadaşlar 45 yıl önce Dolmabahçe rıhtımında denize döktükleri Amerikalıların bugün dalkavuğu oldular. Yahu ben onları hep solcu zannederdim. Ne safmışım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder