Rauf Tamer Yeri gelmişken
HABERİ PAYLAŞ

Yeri gelmişken

Haberin Devamı

Uçak krizi her iki ülkeye de pahalıya patlamıştı. Zira her iki ülke fevri demeçler verdi. Gerçi halklar arasında bir gerginlik olmadı ama ekonomik bulgular epey can yaktı. Ders almışa benzeriz ki, her iki ülke, bu defa aynı hataya düşmedi. Aklıselim öne çıktı, ortak bir basiret sergilendi. Hatta diyebiliriz ki ilişkiler, daha da mesafe aldı.


Yeri gelmişken... Asıl nokta şu. Terörün, Türkiye sınırlarını aşıp, şimdi Avrupa’da boy gösterdiği malûm. Bunun böyle olacağı belliydi. Türkiye’de akan kan, kendine yeni mecralar arıyor... Maalesef bunu hâlâ anlamayan devletler var. Terör, böyle bir şey... Ne milliyet tanıyor, ne ırk tanıyor, ne de din... Dost geçinen ülkelere tavsiyemiz şudur: Terörü pışpışlamaktan vazgeçin... Bize vız gelir... Biz alışkınız... Nasıl olsa üstesinden geliriz... Fakat siz, çeyrek yıl bile dayanamazsınız.


Unutmadan... Dost geçinen ülkelere bir de mesajımız var. 3 milyon mülteciye kucak açtığımız için bize övgüler yağdırıyorsunuz, değil mi? Sırf mülteci meselesi mi? Onun yanı sıra her ırktan, her milletten, her dinden insanlar gelmiş ve Türkiye’deki mozaiğe katılmıştır... Şimdi... Size bir soru: - Böyle bir millet, soykırımcı olabilir mi? Parlamentolarınızda aldığınız kararlardan hiç utanmayacak mısınız?

Not: Dün ve bugün en kısa gün. Yarından itibaren günler birer ikişer dakika uzamaya başlıyor... Bunca kara haberin arasında bari müjde sayılmaz mı bu?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder