Rauf Tamer Yuvarlak masa
HABERİ PAYLAŞ

Yuvarlak masa

Anladık... Hedef, Suriye’ye demokrasiyi getirmek... Ama ortada Suriye diye bir ülke kalmamışsa, hangi demokrasi? Irak’a getirdikleri türden bir demokrasi mi? ......... Cenevre’deki masayı kurmak bu kadar zor olursa, o masada anlaşma sağlamak kimbilir ne kadar zor olur?

.........

Bilin bakalım. Acaba hangisi daha zor? Cenevre’deki masada anlaşmak mı daha zor, yoksa bizim meclisteki Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda uzlaşmak mı daha zor?

AB meselesi

Biraz ivme kazanmışsa da, çok ağır işliyor. İçlerinde en açık konuşanı Merkel herhalde. Yumuşamış hali bile ümit vermiyor. Nitekim son demeci: - Türkiye’nin AB’ye girmesi için çook uzun bir yol var. Bizim köyde buna “kırk fırın ekmek yemen lazım” derler. Ya da derler ki: - Çıkmaz ayın son çarşambası. Fakat artık daha diplomatik bir üslup bulabilirler.

Haberin Devamı

Mesela deseler ki: - Sosyal Demokratlar iktidara geldiği zaman Türkiye AB’ye girer. Bu kadarcığını söyleseler gerisini biz anlarız.

Faili meçhul

Atatürk’ün portresini duvardan kim indirdi? Hiçbir CHP’li yapmaz bunu... Olsa olsa Atatürk kendi inmiştir oradan... “Tanınmaz hale gelmiş bir partinin duvarında ne işim var” diye düşünmüştür. “Atam izindeyiz”.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder