Rauf Tamer Zaman olur ki...
HABERİ PAYLAŞ

Zaman olur ki...

Ecevit’in başarılı Kıbrıs Harekâtı’nda, yanlışlıkla kendi gemimizi bombaladık ama bunun lafını bile etmedik. Milli bütünlüğümüzü hiç bozmadık. Şimdi nereden aklıma geldiyse...

4 milyon oy

Bunlar yeni gençlik oyu. İlk defa kullanılacak. Acaba nasıl dağıtılacak? Partilerin mevcut oy oranlarına göre dağıtamazsınız. Mesela... HDP’nin 6 milyon oyu, yuvarlak hesap yüzde 10’a tekabül ediyor diyelim. Öyleyse yeni 4 milyon’un yüzde 10’u da yine HDP’nindir diyemezsiniz. O hesabı yapanlar yanlış yapıyor.

Doğru hesap nedir? Şimdiden bilinmez. Çeşit çeşit faktör var. Seçime yaklaşırken ancak nabız tutabilirsiniz ama an itibarıyla belki şunu konuşabiliriz: Ailenin geleneksel siyasi yapısı, çocuğu etkiler mi? Öyle ya... Aile disiplini olan var, olmayan var. Telkin kabul eden çocuk var, kabul etmeyen çocuk var. Anne babanın baskısı ters de tepebilir. Yani hangi hesabı yapsak yanılabiliriz.

Haberin Devamı

HDP’yi örnek verdim. Çünkü en merak ettiğim odur. HDP’den çok HDP’ciler, her ağızlarını açtıklarında “6 milyon oy almış bir parti” diye başlarlar lafa. Bakalım. - O 6 milyon oy, hâlâ yerinde duruyor mu? Önce bu. Gerisini sonra konuşuruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder