Sabanur Kıraç Aldatılmış birine asla söylememeniz gereken 10 şey
HABERİ PAYLAŞ

Aldatılmış birine asla söylememeniz gereken 10 şey

Aldatılmış birini teselli etmek çok zordur. Bazen aldatılan kişi öyle çok acı çeker ki siz ne derseniz deyin duymayabilir. Bazense teselli bulmak için ağzınızın içine bakabilir. Arkadaşınızı ne kadar severseniz sevin aldatıldığını öğrendiğiniz zaman çenenize hakim olmanız gerekir. Çünkü o anda aldatan kişiye sinirlenmeniz, onu yerden yere vurmanız veya aldattığı kişi hakkında yorum yapmanız arkadaşınıza yardımcı olmayabilir.

Unutmayın, arkadaşınız şu anda bir kriz yaşıyor. Ona söylemek istediğiniz çok şey olabilir. Ama şu anda söyleyeceklerinize dikkat etmezseniz ileride çok pişman olabilirsiniz...

Haberin Devamı

1- Hemen ayrıl!
Aldatıldığını yeni öğrenmiş ve sizinle bu acısını paylaşmakta olan birine söyleyebileceğiniz belki de en kötü şey hemen sevgilisinden ayrılması gerektiğidir. Aldatma bir ilişkide olabilecek en kötü şeylerden biridir, doğru ama her aldatma ayrılıkla bitmeyebilir. Bazen çiftler böyle bir olaydan daha da güçlenerek çıkabilir. Unutmayın arkadaşınız şu anda çok duygusal. O yüzden ani bir karar vermemesi en doğrusu olacaktır.

2- Bir kez aldatan her zaman aldatır
Arkadaşınız şu anda ilişkisinin geleceği hakkında bir karar vermemiş olabilir. O yüzden onu üzecek ya da etkileyecek yorumlarda bulunmaktan kaçının. Belki şu anda biraz ümide ihtiyacı var. O ümidi öldürmeyin. Ayrıca “Bir kere aldatan her zaman aldatır” kanıtlanmış bir sav da değildir. Bazı insanlar bir kez aldattıktan sonra bir daha asla aldatmaz...

3- Kimse sebepsiz yere aldatmaz
Asla ve asla bu cümleyi kurmayın. Arkadaşınız gereksiz yere kendini yeterince suçluyor zaten. Sakın ona suçun bir kısmının da kendinde olabileceğini ima eden şeyler söylemeyin. Unutmayın kimse aldatılmayı hak etmez!

4- Sana sevgili mi yok?!
Daha arkadaşınız bir ilişkiden yeni çıkmışken ve hatta belki daha çıkamamışken ona yeni birilerini ayarlamaya çalışmayın. Zaten şu anda en son düşünebileceği şey yeni bir ilişki ve yeni birine güvenme arzusu. Onu teselli etmek için yeni sevgili adaylarını arka arkaya saymak yerine ne kadar zor olursa olsun içinde bulunduğu anı ve duyguları yaşamasına izin vermelisiniz.

5- Ben tahmin ediyordum/biliyordum

Eğer gerçekten sevgilisinin onu aldattığını ondan önce biliyorsanız ve bu konuda hiçbir şey söylemediyseniz şimdi de söylemeseniz iyi edersiniz. Çünkü böyle bir durumda arkadaşınız sadece sevgilisinin değil sizin de ona ihanet ettiğinizi hissedecektir. Eğer sadece hissettiyseniz bile bu da kendisi daha önce fark edemediği için kendini aptal gibi hissetmesine neden olacaktır. Bu iki cümleden uzak dursanız iyi edersiniz!

Haberin Devamı

6- İntikam almalısın
Asla ve asla arkadaşınızı intikam alması için cesaretlendirmeyin. Hatta bunu yapmayı kendi isterse bile onu durdurmaya çalışın. Çünkü her ne kadar öfke ve kalp acısı sıcakken bu mantıklı bir fikir gibi gelse de işler durulduğunda arkadaşınız bunu yaptığı için kendinden nefret edebilir. Ve bu onu daha büyük bir bunalıma itebilir.

7- Onu rezil edelim
Şu anda içinizden geçen şey tam olarak “Arkadaşlarına, patronuna hatta ailesine anlatalım, hakkında blog açalım, onu rezil edelim” demek olsa bile kendinizi tutun. Bu durumu bir savaşa çevirmek ve arkadaşınızın daha sonra pişman olacağı şeyler yapmasını sağlamak hiç de iyi bir fikir değil. Bu hem tüm köprüleri yakmak demektir ve arkadaşınız buna hazır olmayabilir hem de konuyu uzatmanıza ve arkadaşınızın daha fazla ve daha uzun süre acı çekmesine neden olabilir.

Haberin Devamı

8- Onu affetmelisin
Aldatılmak herkesin kaldırabileceği bir şey değil. Belki arkadaşınız aylarca hatta yıllarca bu ihanetin etkilerini üzerinden atamayacak. O yüzden ona ne yapıp ne yapmayacağını söylemeden önce kendi duygularını yaşamasına ve anlamasına izin vermelisiniz.

9- Bu olayı benden önce kimlere anlattın
Şu anda kıskançlık krizine girip hangi arkadaşına daha önce anlattığını veya sizi kaçıncı sırada aradığını öğrenmek için çok yanlış bir zaman! Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Arkadaşınız şu anda sizin yersiz kıskançlıklarınızla veya “Hani en yakın arkadaşın bendim, filanca neden benden önce öğrendi” gibi saçmalıklarınıza katlanacak ruh halinde değil. O yüzden kendi komplekslerinizi unutun ve arkadaşınıza ve acısına yoğunlaşın!

10- Zaten herkes aldatıyor
Hayır, herkes aldatmıyor! Tüm kadınlar ya da tüm erkekler de aynı değil. Amacınız arkadaşınıza bu durumun herkesin başına geldiğini anlatmak olabilir ama bunu söyleyerek onun yaralarını daha da derinleştiriyor olabilirsiniz. Zaten şu anda güven sorunları yaşamaya başlamış birine bir daha kimseye güvenme demek gibi bir şey bu.

İşin özeti arkadaşınıza yardım etmek istediğinizi biliyorum. Ancak onun hislerini paylaşmak veya onu teselli etmek için kullanacağınız sözlere dikkat edin. Yukarıdaki on maddeyi kullanmak yerine daha çok onun yanında olduğunu, ona her zaman destek olacağınızı, bugünleri beraber atlatacağınızı hissettirin ve söyleyin. Arkadaş olarak onun için yapabileceğiniz en iyi şey bu!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder