Sabanur Kıraç Alkolün etkisiyle söyleyeceğiniz ve pişman olabileceğiniz 8 şey
HABERİ PAYLAŞ

Alkolün etkisiyle söyleyeceğiniz ve pişman olabileceğiniz 8 şey

Haberin Devamı

Yeni yılın da yaklaşmasıyla damarlarınızda akan alkol seviyesi biraz daha yükselebilir. Bu gibi dönemlerde sahte içkiye dikkat etmeniz gerektiği kadar içki içtiğinizde ağzınızdan çıkabilecek sözlere de önem vermenizi tavsiye ederim. Malum alkol bu! Bardakta durduğu gibi durmaz. İnsanı daha sevecen, daha agresif, daha cesur ya da daha şapşal yapabilir! Herkesin alkole ve alkollü içeceklere verdiği tepki başkadır ama yapılan araştırmalar gösteriyor ki sarhoşluğun etrafında döndüğü 10 temel konu vardır. Bu konuları en yakın arkadaşınızla konuşmanın zararını görmezsiniz belki ama aynı şeyi yeni sevgili, eski sevgili, aile fertleri ya da tazecik tanıştığınız biri için söyleyemeyiz! Eee boşuna şişelerin arkasına “Alkol dostunuz değildir” ya da “Sorumluluğunuzu bilerek için” yazmıyorlar. Eğer siz de bu aralar, özellikle de yılbaşı gecesi alkol almayı planlıyorsanız aşağıdaki konularda yakınlarınızdakilerle konuşabilme ihtimalinizi unutmayın!

1- Seni seviyorum

Alkolün ilk başlarda insanları daha sevgi dolu yaptığı kesin. Hafif çakır keyifken, hisleriniz uyuşmuş, gözleriniz devrilmeye başlamışken dünya gözünüze daha güzel bir yer gibi gözükebilir. Yanınızdaki kişi de öyle! Hiç niyetiniz yokken size en yakın kişiye sarılıp onu ne kadar çok sevdiğinizi söylerken bulabilirsiniz kendinizi. Bu kişi yakın bir arkadaşınızsa ya da uzun dönemli sevgilinizse sıkıntı yok. Peki ya gerçekte sevmediğiniz ya da sevdiğinizi söylemeye hazır olmadığınız biriyse?! İşte o zaman bu durum işleri biraz karıştırabilir. O yüzden içmeye başlamadan önce kimlerle berabersiniz ya da kimleri arayıp ilanı aşk edebilirsiniz bir düşünün ve önleminizi ona göre alın!



2- Siyaset
Alkol aldıktan sonra dünyayı ilk kurtaran insan siz değilsiniz ve tabii ki son da olmayacaksınız. Birazcık alkollüyken bile ülkenin gidişatından mahallenizin muhtarına kadar çeşitli konularda konuşma hatta atıp tutma hissi gelebilir. Ama unutmayın sizce masumane başlayan bir konuşma sonunda büyük bir tartışmaya da dönebilir. Çünkü her zaman sizinle aynı fikirdeki insanlarla içme şansına erişemeyebilirsiniz. Ya da içtiğiniz insanlar sizle aynı fikirde olsa bile alkolün etkisiyle ses tonunuzu ayarlayamayıp yan masaları rahatsız edebilirsiniz! Sonra bir bakmışsınız iş siyasetten çıkmış kişiselleşmiş, yaka paça kavga ediyorsunuz. O yüzden iyisi mi siz alkol masasında dünyayı kurtarmayı bir kenara bırakın, keyfinize bakın...



3- İş kurma planları
Biraz alkol yeni bir iş hayatı için ihtiyacınız olan tüm cesareti toplamanıza yardımcı olabilir. İçtikten sonra istifa etmek, patronun suratına son hazırladığınız raporları fırlatıp odasının kapısını çarparak arkanıza bile bakmadan oradan uzaklaşmak insana bir anda çok parlak bir fikirmiş gibi gelebilir. “Onun işine mi kaldık” naralarıyla yeni planlar yapılır, yeni şirketler kurulur, “Genel Müdür” unvanı gururla hayallerin baş köşesine oturur. Kimimiz Ayvalık’ta bir meyhane açarız, kendimiz pişirir kendimiz satarız... Kimimiz mevcut şirketimizin tüm bilgilerini çalıp rakip bir firma kurar Fortune 500’deki yerimizi hazırlarız. Alkollüyken iş kurmak en kolayı ve eğlencelisidir ama Pazartesi oldu mu yine eski işimize muhtaç oluruz. O yüzden siz, siz olun hayallerinizi kurun ama o kafayla patronu aramayı ya da ona mail atmayı unutun!



4- İltifatlar
İçip içip şair kesilmek genlerimizde var. Kafamız güzelleştikçe yanımızdaki insanların da güzelleşmesi ise alkolün genlerinde var. Boşuna “Çirkin insan yoktur, az votka vardır” demiyorlar. İçtikçe iltifat kapasitemizin artması kadar normal bir şey yok. Önemli olan o iltifatı kime ettiğimiz. Kimseyi boşuna ümitlendirmek ya da eve yanlış kişiyle gitmek istemezsiniz...


5- İtiraflar
Alkolün cesaretlendirme etkisi bazen de yanlış konularda kendini gösterir. Mesela sittin sene sakladığınız bir sırrı ifşa etmenizde... Normalde asla itiraf etmeye cesaret edemeyeceğiniz şeyleri “pat pat” söylemeye başladığınızda şükredin karşı taraf da en az sizin kadar sarhoş olsun da ertesi gün bu söylediklerinizi hatırlamasın!



6- Eski sevgililer
Üzerinden kaç yıl geçtiğinin önemi yok, o içki içildiyse o sevgili anılır arkadaş. İyi ya da kötü hakkında bir kaç cümle sarf edilir. Size çektirdikleri ya da sizin ona çektirdikleriniz yad edilir. Ama dikkat edin bu konuşmayı yeni sevgilinizin yanında yapmayın! Ya da bir o kadar kötü sonuçlarla karşılaşmak istemiyorsanız elinize o telefonu alıp eski sevgiliyi aramayın ya da ona mesaj atmayın. Siz iyisi mi eski sevgili konusuna hiç girmeyin, girecekseniz de içmeyin!



7- Tutamayacağınız sözleri vermeler

Pazartesi diyete başlamaktan, bundan sonra her gün annenizi arayacağınıza... Yanınızdaki kişiye daha iyi davranmaktan bir daha asla içmemeye kadar uzanan “Tutulamayacak sözler repertuvarına” hoş geldiniz. Bu repertuvar her alkol alanın beyninde default olarak mevcuttur. Alkol yeterince kana karışınca ortaya çıkar...



8- Komik anılar
“Abi hatırlıyor musun” ile başlayan sonrasında da kahkahalara boğulan o en komik anıların hatırlanması belki de o gecenin en güzel anlarını oluşturabilir. Hatta bazen anlattıklarınız gerçekten komik olması bile gerekmez. Gülmek en güzelidir. Yalnız gülerken etrafınıza şöyle bir bakmanızı yanınızdaki insanların da sizinle gülüp gülmediğini kontrol etmenizi tavsiye ederim. Komik bir şey anlattığınızı düşünürken aslında komik durumuna düşen siz misiniz ya da anlattığınız şey başka birinin kalbini kırıyor mu aman dikkat edin!

8

Sıradaki haber yükleniyor...
holder