Sabanur Kıraç Aşk hakkında inanmamanız gereken 10 yalan
HABERİ PAYLAŞ

Aşk hakkında inanmamanız gereken 10 yalan

Haberin Devamı

Peri masalları, Disney filmleri, Yeşilçam eserleriyle büyüdük. Hepimiz kandırıldık aşkla ilgili. O kadar toz pembeydi aşk hikayeleri gerçek hayatla yüzleşince dağıldık. Bu sefer de aşkı yerden yere vurmaya başladık. Siz siz olun ne peri masallarına inanacak kadar naif ne de aşktan vazgeçecek kadar umutsuz olun! Ve kim ne derse desin aşk hakkında aşağıdaki yalanlara asla inanmayın!

1. Aşkın gözü kördür

Tamam aşkın gözü bazı konularda kör olabilir. Mesela insan sevdiği, aşık olduğu kişinin bazı fiziksel veya duygusal özelliklerini görmezden gelebilir. Ancak aşkın gözü tamamen kör değildir. Öyle peri masallarındaki gibi uçurumlar yoktur aşkta. Dış görünüşün, sosyal statünün, eğitimin, zekanın, kültürün önemli olduğu bir çağda yaşıyoruz. Kimse körü körüne aşık olmuyor artık. Mutlaka aşık olacak bir özellik buluyor kendine. O yüzden kendini salıp aşkın gözü zaten kördür beni seven böyle de sever şeklinde aşkı beklememeni tavsiye ederim!

2. Aşk sonsuzdur

Bir aşık oldun mu ölene kadar aşık kalırsın. Sonsuza kadar mutlu yaşarsın. Hiç kavga etmez hiç karşındaki insanı öldürmek istemezsin. Bunlar sadece filmlerde ve masallarda olur şekerim. Filmlerde adam ve kadın öpüş ve son yazar. Ondan sonra eve gidip kim kimi tuvalet kağıdı almayı unuttu diye azarlar, kim kime restorandaki garsonla flört etti diye kızar göstermezler. Aşk sonsuz filan değildir. Geldiği gibi de gidebilir. Ama gerçektir ve onu sonsuz sevgiye dönüştürmek senin elindedir!

3. Aşk ilk görüşte olur

Ah o güzelim Disney filmleri, ah canını sevdiğim Yeşilçam eserleri... İlk görüşte sadece bakarak sonsuza kadar aşık olmak sadece sizin eseriniz! Evet ilk görüşte birini beğenebilirsin. Ve evet nadir de olsa aşık da olabilirsin. Ama aşk hem sadece ilk görüşte olmaz hem de o ilk görüşte aşk karşındakini tanıdıkça devam etmez. İlk görüşte aşk bir lütuftur ama şart değildir. Aşk daha sonra ve zamanla da gelişebilir.

4. Aşk acı çekmektir

İlla Romeo gibi, Ferhat gibi, Juliet gibi aşkın bedelini canınla, kanınla ödemek zorunda değilsin. Her aşık olan acı çekecek diye bir şey yok. İnsan karşılıklı aşkı buldu mu çok ama çok mutlu da olabilir. Aşkın acısı yaşanmışlıklarda saklı. Eğer aşkı hak ettiği asillikte yaşamaz, kavgaların, tartışmaların, kıskançlıkların suyunu çıkarırsan ya da aşk bittiği halde hala varmış gibi davranmaya devam edersen elbette ki acı çekersin...

5. Sadece aptallar aşık olur

Bana sorarsan sadece aptallar aşık olmaktan korkar. Çünkü aşk sen istesen de istemesen de damarlarına nüfus etmenin bir yolunu bulur. Ve bunun zekayla hiçbir alakası yoktur. Aşık olmak dünyanın en güzel duygusu olabilecekken aşkı sadece aptallara atfetmek asıl aptallıktır.

6. Tüm iyiler kapılmış

Dünyada 7 milyardan fazla insan yaşıyor. Hadi çocukları, evlileri ve ilişkidekileri çıkaralım yine de geriye milyonlarca kişi kalacak. Ve bu basit ilkokul matematiğinden sonra bile hala sana göre bir kişi olmadığını ya da onu bulamayacağını düşünüyorsan gerçekten karamsarlığın son noktasındasın demektir! Dışarıda hala seni mutlu edecek kadar iyi birileri var!

7. Aşkta şansımı kaybettim

Hayatının aşkını genç yaşlarda yaşadın ve kaybettin. Ondan sonra da bir daha hiç eskisi gibi sevemedin mi? Sırf bu yüzden aşk bir daha kapını çalmayacak sanıyorsan yanılıyorsun. İnsan hayatında sadece bir kez aşık olur ya da aşkı bulur tamamen bir yalan. Aşk senden vazgeçmedi ve sen aşkta şansını kaybetmedin! Yine sevecek, yine aşık olacaksın! Yeter ki aşka bir şans ver!

8. Aşk için değmez

Eğer acı çekeceksen aşk için değer. Eğer enerji harcayacaksan aşk için değer. Eğer zaman kaybedeceksen yine aşk için değer. Çünkü gerçek aşk zor bulunur. Çünkü gerçek ak dünyadaki en değerli hazineden bile değerlidir. Ve eğer birileri seni aşk için bir şeyin değmeyeceğine inandırmaya çalışıyorsa onlara sırtını dön ve oradan uzaklaş!

9. Aşk için zamanım yok

Aşık olamayacak kadar meşgul olanlardan mısın? İşin, evin, aileni hobilerin çok fazla zamanını mı alıyor? Aşk hakkındaki en büyük yalanlardan biri de aşka zamanım yok diyenler söyler. Aşk kendine zaman yaratır. Eğer sen ona bir şans verirsen. Sen kendini kapatıp, tüm vaktini evde veya işte geçirir, etrafındakilere yan gözle bile bakmazsan elbette aşkı bulamaz ve ona zaman ayıramazsın. Ama aşkı hayatında öncelikler arasına alırsan ne işinden ne ailenden ne de hobilerinden feragat etmeden aşka da zaman ayırabileceğini görürsün.

10. Aşk diye bir şey yok

Genelde aşk hayatında hayal kırıklığına uğrayanların en büyük yalanıdır “Aşk diye bir şey yok!” Bu yalana sıkı sıkı sarılırlar çünkü eğer aşk varsa ve gerçekse neden onları bulmadığını sorgulamaktan daha kolaydır “aşk yok” demek. Aşk olmasa bu şarkılar, aşk olmasa bu şiirler, aşk olmasa bu hikayeler yazılabilir miydi? Aşk var ve uslu bir çocuk olursan bir gün seni de bulabilir!

10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder