Sabanur Kıraç 'Asla unutamam' dediğiniz kişiyi unutmanın 8 yolu
HABERİ PAYLAŞ

'Asla unutamam' dediğiniz kişiyi unutmanın 8 yolu

Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin unutamadığınız biri mi var? Her yeni sevgilide onu mu arıyorsunuz? Ya da belki de yeni aşklara yelken açmak yerine belki de döner diye onu mu bekliyorsunuz? Onu asla unutamayacağınıza kendinizi o kadar çok inandırmışsınız ki ne kendinize ne de hayata bir şans daha vermiyorsunuz. Ama artık yeter!

Asla unutamam dediğiniz kişiyi unutmak için çalışmalara başlama zamanı geldi. Bunu kendiniz için yapın! Kendinize de ileride yaşayabileceğiniz o daha mükemmel aşklara da bir şans verin!

Haberin Devamı

1-Gerçekte neden birlikte olmadığınız gerçeğiyle yüzleşin

Ayrılmanızın ya da birlikte olmamanızın bir sebebi vardı değil mi? Herkese söylediğiniz hatta belki de kendinizi kandırdığınız o saçma sebepten bahsetmiyorum. İçten içe her zaman bildiğiniz o “Neden birlikte olamayacağınız”la ilgili sebepten bahsediyorum. Belki sizi hiçbir zaman yeterince sevmedi veya sevemedi... Belki kalbi ve aklı hep başka birindeydi... Ya da belki işin özünde hiç birbirinize uygun değildiniz. Kısaca başka dünyaların insanıydınız. Gerçek sebebi herkesten iyi siz biliyorsunuz. O sebebi artık kabul edin. Artık, “Aslında çok mutluyduk, hiçbir sorunumuz yoktu” yalanından kurtulun. Birlikte olamayacağınızı ve olmamanız gerektiğini ne kadar çabuk kabullenirseniz, onu o kadar çabuk unutabilirsiniz.

Asla unutamam dediğiniz kişiyi unutmanın 8 yolu

2-Odak noktanızı ondan kendinize çevirin

Sürekli onu düşünmek yerine sürekli kendiniz için ne yapabileceğinizi düşünün. Tüm dünyanız oydu ve o gidince yaşamak için bir sebebiniz kalmadı gibi hissetmeniz normal. Her büyük ayrılık geride kalana bu hissi verir. Halbuki gerçekler bunun tam tersidir. Yapmak istediğiniz her şey için artık daha çok fırsatınız var. Ayrılığı kendiniz için avantaja çevirin. Gitmek istediğiniz yerlere gidin, yapmak istediklerinizi yapın. Kısacası biraz da kendiniz için yaşayın.

3-Onunla iletişiminizi tamamen kesin

Birini unutmak istiyorsanız onu unutabilmek için kendinize şans tanımalısınız. Onunla her gün görüşür, telefonlaşır, mesaj atar, sosyal medyada gönderilerini takip ederseniz onu nasıl unutacaksınız? Sevişme konusuna hiç girmiyorum bile. İlişkinizi bitirmenize rağmen hâlâ onunla yatıyorsanız kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülüğü yapıyorsunuz demektir. Onu aklınızdan ve kalbinizden çıkarmak istiyorsanız önce hayatınızdan çıkaracaksınız. Aynı iş yerinde çalışıyorsanız kendinize yeni bir iş arayın. Aynı mahallede oturuyorsanız taşının. Kulağa çok yorucu ve masraflı geliyor olabilir. Ama ruh ve kalp sağlığınız için gerekliyse hiç durmayın!

Haberin Devamı

Asla unutamam dediğiniz kişiyi unutmanın 8 yolu

4-Tüm köprüleri yakın

Onu görmüyor, onunla konuşmuyor, iletişim kurmuyorsunuz. Ama yine de onun hayatında neler olup bittiğini kendinizinkinden daha iyi biliyorsunuz! Neden? Çünkü tüm köprüleri yakmadınız. Ortak arkadaşlarınızdan onunla ilgili bilgiler toplamaya devam ediyorsunuz. Üzgünüm ama bunu yaparak hiçbir yere varamazsınız! Arkadaşlarınıza onun hakkında hiçbir şey duymak istemediğinizi söyleyin. Yine de size bilgi taşımaya devam ederlerse onlarla da aranıza mesafe koyun. Ailesiyle görüşme kısmını ise tamamen kafanızdan çıkarın. Eğer onlar sizi arıyorsa kibarca bunun sizi üzdüğünü onlara anlatın ve kendilerinden zaman isteyin...

5-Kendinizi oyalamanın yollarını keşfedin

Ayrılık acısı çekiyorken zaman geçmek bilmez. Her geçen saniye biraz daha acıtır insanı. Halbuki onsuzluğa alışmak için tek ihtiyacınız olan şey de zamandır. Peki zaman geçmek bilmezken kendinize zaman vererek nasıl iyileşeceksiniz? Tabii ki kendinizi oyalamanın yollarını keşfederek! Gündüzleri kendinizi işinize veya hobilerinize verin. Akşamları kafanızı dağıtacak arkadaşlarınıza, uğraşlara, kitaplara ya da hobilere ayırın. Evcil hayvanınızla zaman geçirin. Ya da aileniz için bir şeyler yapın. Aklınızı ondan alacak ne varsa onu bulun!

Haberin Devamı

Asla unutamam dediğiniz kişiyi unutmanın 8 yolu

6-Yeni insanlarla tanışın

Hayatınıza yeni insanlar sokmaktan korkmayın. Buradaki yeni insanlar, yeni sevgililer anlamına gelmiyor. Gidip hemen birileriyle yatmaya kalkmayın. Çivi çiviyi söker evet ama doğru zamanda ve doğru kişiyle. Kendinizi yeni sosyal çevrelere dahil edin. Yeni insanlar yeni tarzlar aklınızı da sosyal hayatınızı da oyalayacaktır. Hem kim bilir belki bu ortamlardan birinde gerçek aşkınızı da bulursunuz...

7-Affedin

Belki de dünyanın en zor şeyi affetmek ama inanın en iyileştiricisi de o. Öncelikle kendinizi affedin. “Keşke biraz daha şöyle ya da biraz daha böyle davransaydım, belki yürütebilirdik” kafasından uzaklaşın. Bu ilişkinin bitmesinin sebebi siz değilsiniz. Eğer yürüyecek olsaydı siz de yanlışlarınızı görürdünüz o da sizi doğruya yönlendirmek için size bir şans verirdi. Artık kendinizi suçlamayı bırakın. Her şeyi yaşanması gerektiği gibi ve yaşanması gerektiği zamanda yaşadınız. Kendinizi affedin! Sonra da onu affedin. Belli ki sizi, sizin istediğiniz gibi sevmeye kapasitesi yetmedi. Bunun için onu suçlayamazsınız. Onun yapıp yapabileceği bu kadarmış. Affedin. Affedin ki yolunuza devam edebilesiniz...

Asla unutamam dediğiniz kişiyi unutmanın 8 yolu

8-Kendinizi kandırmayı bırakın

Lütfen herkesten önce kendinize dürüst olun. Bu ilişki bitti. Bitmesi gerekiyordu. Yeniden başlamayacak. Başlaması bir hata olur zaten. Kendinizi boşuna ümitlendirmeyin. Ha geldi, ha gelecek diye kapının önünde beklemeyin. Bu sadece daha çok acı çekmenize neden olur. Gerçeklerle yüzleşin. Önce ümidinizi öldürün. Sevginizi onu takip edecektir zaten.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder