Sabanur Kıraç Bir erkeğin asla kazanamayacağı 10 kavga
HABERİ PAYLAŞ

Bir erkeğin asla kazanamayacağı 10 kavga

Haberin Devamı

Söz konusu kadın erkek ilişkileri oldu mu bir çiftin yapabileceği en büyük hata ego savaşlarına girmektir. Olayları olduğu gibi yorumlamaktan ya da empati yapmaya çalışmaktansa sadece ve sadece “haklı” çıkmaya çalışan çiftler eninde sonunda ayrılmaya mahkumdur. Bu gerçeği aradan çıkardıktan sonra gelelim başka önemli bir gerçeğe: Kadınlar bazı konularda her zaman haklıdır! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demeden önce izin verin açıklayayım. İlişki içerisindeki her kadın ve erkek bugüne kadar benzer sebeplerden birbirlerine girmiştir. Ve bu sebeplerden bazıları söz konusu olunca erkek yüz yıllardır kavgayı kazanamamıştır. Benim garipsediğim erkeğin kavgayı kazanamaması değil de daha çok hala ısrarla kazanabileceğini sanıp tartışmaya devam etmesi. Gelin size bir erkeğin, bir kadın karşısında asla kazanamayacağı kavgaların bir listesini yapayım, hem zaman hem enerji kazanın, boşuna da nefesinizi tüketmeyin! Çünkü ne kadar savaşırsanız savaşın, ne kadar karşı çıkarsanız çıkın bu kavgaları asla kazanamayacaksınız…

1- “Doğruyu söyle” kavgası

Eğer bir kadın size “Aşkım doğruyu söyle, bu pantolon kalçalarımı büyük gösteriyor mu” diyorsa sizin ona doğru söylemenizi değil iltifat etmenizi bekliyordur. “Doğru söyle sence benim burnum çok mu büyük” dediğinde “Yani birazcık” derseniz, ya da kilo alıp almadığını sorduğunda “evet” cevabını verirseniz yandınız! Artık çıkacak kavgadan da kaybedeceğiniz cephelerden de siz sorumlusunuz. Peki nasıl başa çıkacaksınız bu durumla?

O anda sevgilinize mutlaka duymak istediklerini söyleyecek ve başka bir zaman, başka bir şekilde doğruları ona tatlı tatlı anlatacaksınız. Örneğin kilo aldığını mı düşünüyorsunuz beraber spor yapmayı önereceksiniz, giydiği pantolonu beğenmiyor musunuz beğendiğiniz başka bir pantolon için “Bak bu sana daha çok yakışıyor, bunun içinde seni çok beğeniyorum” gibi cümleler kuracaksınız.

2- “O kıza ne niye baktın!” kavgası

Gerçekten herhangi bir kıza bakıp bakmamış olmanızın bir anlamı yok. Kızı görmemiş bile olabilirsiniz. Ama eğer kız arkadaşınız “baktın” diyorsa boşuna savaşmayın. “Yeminle bakmadım, kesinlikle görmedim” demenizin hiçbir faydası yok! Siz en iyisi mi “Birine benzettim canım, kötü niyetle bakmadım” gibi bahaneleri hazır edin!

3- “Ben mi arkadaşların mı” kavgası

Bir kız size, “Bu akşam benimle operaya mı gelmek istersin yoksa arkadaşların Fenerbahçe-Galatasaray maçını izlemek mi” diye sorsa bile “Tabii ki maç” demeden önce iki saniye düşünün! Her kadın, sevgilisinin hayatında bir numara olmak ister. Özellikle de abaza arkadaşlarından önce gelmeyi bekler. Sizin için önemli olan arkadaşlarınız bile olsa o günün hatta haftanın burnunuzdan gelmesini istemiyorsanız azıcık politik olacaksınız. “Tabii ki seninle olmayı tercih ederim aşkım ama çocukların canı sıkkın” ya da “Çocuklara söz verdim ayıp olmasın” gibi yumuşatılmış cümleleri tercih edin!

4- “Angelina Jolie mi daha güzel, ben mi” kavgası

Böyle kavga mı olur demeyin. Bal gibi de olur. Söz konusu Angelina Jolie olmasın da yan komşunun kızı olsun. Hiç fark etmez. Bir kız kendini dünyanın en güzel kadınıyla da karşılaştırıyor olsa onla dalga geçmeyeceksin. “Tabii ki Angelina” demeyeceksin. O da biliyor Angelina’nın daha güzel olduğunu ama senin gözünde en güzeli olduğunu duymak istiyor. Azıcık pohpohlanmayı bekliyor. Böyle bir durumda “Halt etmiş Angelina, sendeki gözler, gülüş, kalp kimsede yok” deyip bir buse kondurun yanağına ve konuyu kapatın!

5- “Sen beni sevmiyorsun” kavgası

İster bir kere isterse bin kere sorsun, bininde de “Seni seviyorum hem de çok” demek zorundasınız. Kaçarınız yok. Yorulmak yok. Eğer birinde sıkıntıdan bile olsa geç cevap verirseniz ya da gözlerini yuvarlarsanız bittiniz! “Sen beni sevmiyorsun” kavgası başlar ve bitmek bilmez artık! O yüzden siz, siz olun sevginizi bıkmadan sıkılmadan dile getirin!

6- “Sevgililer gününde hiçbir şey istemiyorum” kavgası

İster konu sevgililer günü, ister yıldönümünüz ya da doğum günü olsun, bir kadın size “Bir şey istemem” aşkım diyorsa aslında “Beni şaşırt” demek istiyordur. O ne derse desin sizin “Tabii ki de bu özel günde seni unutmadım” demenizi bekliyordur. Ve eğer bir delilik yapar da eliniz boş giderseniz gerisini siz düşünün! Hem o geceniz hem de tüm hayatınız boyunca o anı hatırlarsınız!

7- “Sen bilirsin aşkım” kavgası

Bir kadın size “Sen bilirsin” diyorsa “Benim ne istediğimi bul” demek istiyordur. Mesela soru “Romantik komedi mi aksiyon filmi mi”yken “Sen bilirsin aşkım” cevabını aldıysan bunun tercümesi “Ben romantik komediye gitmek istiyorum, senin de romantik komediye gitmeyi istemeni istiyorum”dur. Eğer aksiyon filmini seçerseniz tüm gece surat çekmeye hazır olun! Bu tuzaklara düşmeyin. “Sen bilirsin” demesi “Seni kırmak istemiyorum ama sen de beni kırma” anlamına gelir ve aklınız varsa onun istediğini yaparsınız…

8- “O kızın fotoğrafını neden beğendin” kavgası

Eğer kız arkadaşınız Facebook’ta ya da Instagram’da yaptığınız her hareketi izlemiyor sanıyorsanız bu dünyada yaşamıyorsunuz demektir! Yaptığınız her yorum, beğendiğiniz her fotoğraf “Trip hanenize” bir çeltik daha atıyor. Kız arkadaşınızın suratı düştükçe düşüyor ve sonunda bir kavgaya neden oluyor. Yapmayıverin nolur? Boş verin başka kızların profillerini, vazgeçin sosyal flörtleşmeden. Siz de mutlu olun sevgiliniz de olsun!

9- “Arkadaşlarımı seviyor musun” kavgası

Bir kadın size ailesi ve arkadaşlarıyla ilgili bir şey soruyorsa sakın ama sakın kötü bir şey söylemeyin. O, onları ne kadar yerden yere vurursa vursun siz asla ona uymayın. Çünkü kendi dediklerini unutacaktır ama sizinkileri asla. Hiç olmadık bir yerde “Sen zaten onu hiç sevmiyorsun” suratıyla karşılaşmak istemiyorsanız ya da kendi arkadaşlarınızı yerden yere vurduğuna şahit olmak istemiyorsanız gerçek düşüncelerinizi kendinize saklayın!

10 “Buna ne kadar harcadın” kavgası

Eğer sevgilinizin gereksiz bir harcama yaptığını düşünüyorsanız boşuna bunun için kavga çıkarmayın. Çünkü karşılığında alt dudağı büzülmüş, ne yapıp edip “Bana değmez mi” noktasına getirmiş birini bulursunuz önünüzde. Bir kadına satın aldığı bir şeyin fiyatını ya da hesabını sormak çoktan kaybedilmiş bir savaştır. Siz en iyisi “Hayırlı olsun” deyin geçin. Çünkü söyleyeceğiniz her söz sadece kavga etmenize ve bir sonraki alışverişini sizden gizlemesine veya hakkında yalan söylemesine neden olacak!

11

Sıradaki haber yükleniyor...
holder