Sabanur Kıraç Çocuklu ama bekar biriyle birlikte olmak için 8 neden
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklu ama bekar biriyle birlikte olmak için 8 neden

Haberin Devamı

Birinden hoşlandığınızda tabii ki ilk soru medeni durumu olur. Evliyse muhabbet etkilenme boyutuna göre ya devam eder ya orada biter. Bekarsa hemen tavlama planları başlar. Ama eğer boşanmışsa işte o zaman asıl kritik soruya gelir sıra: Çocuğu var mı? Çünkü çocuğu yoksa, sorun da yok! Ama eğer çocuğu varsa işte o zaman ilgi sıradaki kurbana kayar! Çünkü çoğunluk, bekar ama çocuklu biriyle olmaktan korkar!

Anlayacağınız günümüzde medeni durum; evli, bekar veya çocuklu olarak üçe ayrılır. Eğer ortada bir çocuk yoksa birinin evli olması bile yeterince büyük bir sorun değildir. Çünkü “Nasılsa boşatmak kolay” diye düşünen birileri hep vardır! Ama çocuğu varsa o zaman uğraşmaya değmez! Çünkü çocuklar işleri zorlaştırır. Örneğin eğer diğer ebeveyn vefat etmemişse sürekli bir eski eşle uğraşma, görüşme, muhatap olma durumu var. Sonra çocuğa kendini sevdirme ve onu sevme kısmını da unutmamak gerek. Öyle gönül eğlendirmek de olmaz, ciddiyeti koruyacaksın. Ayrıca bir de ailelere kabul ettireceksin vaziyeti. Bu ve bunun gibi sıkıntıları aşabildiysen şimdi ilişkini yaşamaya başlayabilirsin!

Evet çocuklu biriyle birlikte olmanın çeşitli zorlukları var doğru. Ama bu önyargıları aşabilirseniz çocuklu biriyle olmanın avantajları da çok! Önce sizin için derlediğim başlıca maddeleri okuyun ve daha sonra karşınıza çıkan çocuklu ana bekar insanları geri çevirmeden önce bir kez daha düşünün!

1- Güçlüdürler
Çocuklu insanlar hayatta kendilerinden başka birilerinin de sorumluluğunu almanın ne demek olduğunu bilen insanlardır. Zorluklara göğüs germeyi çoktan öğrenmişlerdir. Yeri gelmiş çocuklarına hem anne hem baba olmak zorunda kalmışlardır. Bekar bir ebeveyn olmanın her türlü zorluğuna göğüs germişlerdir. Onlar güçlü insanlardır. Hayata karşı da aynı güçle ayakta dururlar. Sırf bu yüzden bile onlara saygı ve hayranlık duyarsınız!



2- Oyun oynamazlar
Çocuk sahibi birinin oynamak isteyeceği tek oyun çocuğuyla oynadığıdır. Onun ilişkilerde oyun oynayacak, taktik yapacak ya da saçmalayacak ne lüksü, ne enerjisi ne de zamanı vardır. Çocuğu olan biri saçma sapan ilişki oyunlarıyla sizi yormaz, size vakit kaybettirmez. Başta ne söylediyse onun arkasındadır. Sizi yormaz...



3- Sadıktırlar
Hem çocuğuyla ilgilenecek hem sizinle adam akıllı bir ilişki yürütecek birinin sizi aldatmaya ne zamanı ne de enerjisi kalır. Kalsa bile sizi aldatmayı akıllarından bile geçirmezler. Çünkü artık sadece size değil çocuklarına karşı da bir sorumluluk içindedirler. Her gün eve başka birini getirip çocuklarının psikolojisini bozmayı göze alamayacakları için size sadık kalacakları neredeyse garantidir...



4- Bencil değildirler

Ebeveyn olmak herkesten ve her şeyden önce kendini değil, çocuğunu düşünmeyi öğretir insana. Vermeyi bir kez öğrenen kişi de bencilliği unutur. Çocuk sahibi olan insanlar kendilerinden başka birilerini düşünmeyi en iyi bilen ve uygulayan kişilerdir. Sadece kendini düşünmeyen biriyle birlikte olmayı kim istemez ki?



5- Takdir etmeyi bilirler
Bekar ebeveynler hayatlarında bazı şeyleri tek başlarına yapmaya, en azından bir çocuğun sorumluluğunu tek başlarına üstlenmeye alışmışlardır. Bu kadar sorumluluk içinde birileri çıkıp onlara iyi vakit geçirttiğinde ve/veya çeşitli konularda yardım eli uzattığında, onlara sadece bir ebeveyn değil çekici ve istenen birer birey olduklarını da hissettirdiğinde bunu görmezden gelmezler. Teşekkür ve takdir etmeyi iyi bilirler! Bu hissettiklerinin karşılığını sevgi, ilgi ya da başka bir şekilde öderler!



6- Sevgi doludurlar

Çocuk sahibi olup sevmeyi bilmemek zordur. Ebeveynler karşılık beklemeden, dolu dolu sevmenin ne demek olduğunu iyi anlarlar. Ama her şeyden önemlisi o sevgiyi göstermeyi de iyi bilirler. Çocuğu olan biri sevgisinin içinde tutamaz. Onu mutlaka göstermek ister ve göstermekten de korkmaz. Kim sevildiğini görmek ve hissetmek istemez ki?!



7- Sabırlıdırlar

Çocuklu insanlar sabretmeyi çocuklarından öğrenirler. Sadece yaramazlıklara değil, gelişim sürecine karşı da sabırlı olmayı bilirler. Bu da ilişkiniz boyunca hangi adımları atacağınızı bilmelerini ve o adımları sabırla beklemelerini sağlar. Size karşı da sabırlı olacaklardır. İstemeden yaptığınız hataları telafi etmeniz için size şans vereceklerdir.



8- Ne istediklerini bilirler
Çocuklu biri sizinle birlikte oluyorsa önce kafasında pek çok şeye cevap bulmuş demektir. Çünkü bu ilişkiye girmeden önce kendinden başka düşünmesi gereken biri daha vardı. O sizinle neye sahip olduğunu ya da olmak istediğini iyi biliyor ve bunu size açıkça söylüyor olacak. Sizinle oyunlar oynamayacak, istediklerini saklamayacak ve sizi manipüle etmeye çalışmayacak.
Uzun lafın kısası çocuk sahibi olan kişiler ayakları yere basan kişilerdir. Eğlenmeyi de yeri geldiğinde içlerindeki çocuğu ortaya çıkarıp yaramazlık yapmayı da iyi bilirler. Ama hepsinden çok da sorumluluk sahibidirler. Güçlü, karakterli ve sadıktırlar. Bir daha karşınıza çocuklu ve bekar biri çıktığında topuklamadan önce bunları bir düşünün...

8

Sıradaki haber yükleniyor...
holder