Sabanur Kıraç Dikkat sevgiliniz sizi sosyal medyada aldatıyor olabilir!
HABERİ PAYLAŞ

Dikkat sevgiliniz sizi sosyal medyada aldatıyor olabilir!

Haberin Devamı

Sevgiliniz Instagram’da belirli birinin hesabını aralıksız takip ediyor, fotoğraflarını hiç durmadan beğeniyor mu? Ya da Facebook’ta hemcinsiniz bir kişiye sulu şakalar yapıp, direkt mesajlarla konuşuyor mu? Twitter’da o kişinin attığı her Tweet’i fav’layıp cevaplar mı yazıyor? Yani kısacası normal hayatta yapsa “Kesin beni aldatıyor” diyeceğiniz ya da en azından oldukça rahatsız olacağınız şeyleri sosyal medyada “Ne var canım bunda” havalarında mı gerçekleştiriyor? O vakit sosyal medyada aldatılıyor olabilirsiniz. İnanın bana çünkü tecrübe konuşuyor!

Bir zamanlar hayatımdaki ciddi ilişkilerden birinin beni aldattığından şüphelenmiştim. Bu şüpheyi içime düşüren de Facebook’taki hareketleri olmuştu. Nitekim haklı çıktım. Herif beni tam da Facebook’ta alenen şakalaştığı ve flörtleştiği kadınla aldatıyordu. O gün bugündür sosyal medyanın gücüne de baştan çıkarıcılığına da özellikle kafa yorarım. İnsanların sevgililerini aldatırken sosyal medyayı nasıl kullandıklarına dikkat ederim. Kimi Facebook’ta kimi Instagram’da kimiyse Twitter’da alenen işi pişirir. Kendini akıllı sananlarsa bu işi biraz daha gizli saklı yapmaya çalışırken daha da çok açık verir.

Sevgilimi asla aldatmam diyenlerin bile sosyal medyada ne cevizler kırdığına inanamazsınız. Fiziksel temas yerine dijital flört olduğu için bunu gerçek bir aldatma olarak görmüyor olabilirsiniz ancak bu durum da en az fiziksel aldatma kadar tehlikelidir ve oldukça can yakabilir!

Öncelikle sosyal medya aldatmalarını ikiye ayırmak gerek. Bunlardan ilki sadece sosyal medya üzerinde kalan sanal aldatmalar, ikincisiyse sosyal medyayı araç olarak kullanıp gerçek hayata yansıtanlar. Bazıları ilkini aldatmadan saymaz bile. “Ne var bunda, gerçek hayatta onunla hiç görüşmedim bile” diyebilirler. Bence durum bakış açısına göre değişir. Henüz görüşmemiş olmaları yakında görüşmeyecekleri anlamına gelmez. Ya da aldatmaya konu olan kişinin erişilmez biri olması örneğin evli ya da ünlü olması da durumu değiştirmez. Bence asıl günah “Niyet”tir! Aldatmaya niyetlenmiş birinin karşı tarafça reddedilmesi onu yine de aldatan yapar! Ama dedim ya bu durum bakış açısına göre değişir. Kimi flörtleşmeyi aldatma sayar kimi “Sevişmedikçe aldatmış sayılmazsın” der. Bana göre sanal ya da gerçek, aldatma aldatmadır. Eğer siz de benim gibi düşünüyorsanız işte sevgilinizin sizi sosyal medyada aldatıp aldatmadığını anlamanın 10 yolu...

1- Seri beğenme mi? Seçici beğenmeme mi?

Sevgiliniz önüne gelen herkesin her fotoğrafını beğeniyorsa korkmanıza hiç gerek yok. Çünkü o bir seri beğenen. Ama eğer sevgiliniz seçici davranıyor, belirli bir kişinin gönderi ve fotoğraflarını takıntılı bir şekilde beğeniyorsa işte o zaman rahatsız olmakta haklısınız. Neden o kişinin fotoğraflarını beğeniyor? Neden sadece ona yorumlar yazıyor bunları bir düşünmelisiniz... Amacı ilgi çekmek mi, ilgi göstermek mi? Bu durum onu sosyal medyada sadakatsiz biri olarak düşünmemize neden olabilir...

2- Sadece bakıyor mu? Yoksa beğenip yorum mu yapıyor?

Sosyal medyada birine ilgi göstermenin gerçek hayatta birine ilgi göstermekten çok da farkı yok aslında. Sevgilinizi sokaktan geçen birine bakarken yakalasanız belki biraz bozulur, kıskanır ama hayatınıza devam edersiniz. Ama onu geçen kişiye laf atarken yakalarsanız muhtemelen büyük arıza çıkartırsınız değil mi? Aynı şey sosyal medya için de geçerli. Sevgiliniz birinin fotoğrafına bakıyorsa korkacak bir şey yok ama onunla konuşmaya çalışıyorsa amacı başka olabilir... Unutmayın sanalda başlayanın sanalda kalacağını kimse garanti edemez...

3- Direk mesajlar var mı?

Sevgilinizin online flörtü alenen mi gerçekleşiyor yoksa direk mesajlar halinde gizli kapılar ardında mı? Eğer gizli gizli mesajlaşıyorsa hele bir de mesaj içerikleri flörtçüyse fazla söze gerek yok, sevgilinizle ciddi bir konuşma yapma vakti gelmiş demektir!

4- Herkese aynı şekilde mi davranıyor?

Sevgiliniz fotoğraflarına ya da gönderilerine yorum yapan insanların hiçbirine cevap vermezken sadece belirli birine mi cevap yazıyor? Yoksa herkese yaklaşımı aynı mı? Facebook’ta, Instagram’da ya da Twitter normalde sadece bakan ama asla beğenmeyen ya da yorum yapmayan biriyken bu özelliğini bir kişi için bozuyor mu? Yani birine herkesten çok ilgi gösteriyor mu? Eğer durum buysa pis kokular çoktan burnunuza kadar ulaşmış demektir. Eğer sevgiliniz tipine ve cinsiyetine bakmadan herkese eşit uzaklıkta ya da yakınlıkta duruyorsa korkmanıza gerek yok.

5- Silinen içerikler oluyor mu?

Bir bakıyorsunuz anlamlı bir fotoğraf ya da yorum var bir daha bakmak istediğinizdeyse yok olmuş! Sevgiliniz mesaj yerine ulaştıktan sonra gönderileri siliyorsa demek ki ya pişman oluyor ya da inkar edebileceği içerikler oluşturuyor. Her iki durumda da konu biraz şüphe uyandırıcı değil mi?

6- Gönderme yapıyor mu?

Sosyal medyada paylaştıklarına, yorumlarına ve fotoğraflarına şöyle bir bakın. Bu gönderiler kendi içinde şifreli mesajlar içeriyor gibi gözüküyor mu? Yani sizin dahil olmadığınız bir muhabbetin uzantısı gibi duruyorlar mı? Örneğin “Sensiz olmuyor” veya “Buranın harika bir yer olduğunu söylemiştim” hatta “Anlayan anladı” gibi içeriklerden bahsediyorum. Eğer böyle şeylerle karşı karşıyaysanız hesap sorar gibi değil de merak etmiş gibi tatlı tatlı sevgilinize içeriğin anlamını sorun. Eğer aldığınız cevap sizi tatmin ediyorsa hiç takılmayın. Ama bir kıvırma söz konusuysa daha dikkatli olun...

7- Şifrelerini saklıyor mu?

Özellikle uzun soluklu ilişkilerde çiftler değil birbirlerinin şifrelerini neredeyse o gün giydikleri iç çamaşırının rengini bile bilirler. Eğer sevgiliniz siz öğrendikçe şifresini yeniliyorsa ya da özellikle sormanıza rağmen söylemiyorsa “Saklayacak neyi olabilir ki” diye düşünmekte haklısınız! Elbette size sevgilinizin tüm şifrelerini öğrenin telefon, bilgisayar, tablet ne varsa karıştırın demiyorum! Aman ha yanlış anlaşılmasın. Herkesin özel hayatı kendine! Benim demek istediğim özellikle saklamaya çalışanlardan korkmak gerektiği!

8- Mesaj geldikçe heyecanlanıyor mu?

Bilgisayara ya da telefona bakarken kendini gülümsemekten alamayan insandan şüphelenmekte yerden göğe kadar hakkınız var! Hele bir de neye gülümsediğini size açıklamıyorsa, “Bir arkadaş komik bir yorum yapmış” deyip geçiyorsa yanmışsınız. Özellikle bunu sıkça yapıyorsa ve bakmak istediğinizde ekranı kapatıyorsa bu işte bir bit yeniği aramanın vakti gelmiş de geçiyor demektir...

9- Geç saatlerde online oluyor mu?

Sevgilinizi olup olmadık saatlerde Messenger’da online olarak görüyor musunuz? Ya da gecenin bir vakti beğenme ve yorum yapma sayıları artıyor mu? Bu çok güçlü olmamakla beraber yine de önemli bir uyarı olabilir sizin için.

10- Gizemli davranıyor mu?

Bugüne kadar belki yüzlerce kez yazdığım gibi “İçinizde bir şeylerin ters gittiğine dair bir his” varsa bir şeyler büyük ihtimalle ters gidiyordur. Sevgilinizin gizemli davrandığını düşünüyorsanız muhtemelen haklısınızdır. Eğer yakın zamanda doğum günününüz filan yoksa yani size özel bir sürpriz hazırlamıyorsa bu gizem çoğunlukla da iyiye işaret değildir!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder