Sabanur Kıraç Eski sevgilinizin arkadaşlarıyla, dost kalmanın 8 kuralı
HABERİ PAYLAŞ

Eski sevgilinizin arkadaşlarıyla, dost kalmanın 8 kuralı

Haberin Devamı

İlişkiniz ne kadar sürerse sürsün sevgilinizin arkadaşlarıyla; dost olmak, yakınlık kurmak hep kaçınılmazdır. Daha ne olduğunu anlamadan kendinizi onlarla sık sık aynı ortamlarda bulursunuz. Hatta bazen onları kendi arkadaşlarınızdan bile fazla görürsünüz. Bu durum aranızda yeni bir arkadaşlık bağı oluşmasına neden olabilir. Ancak bu bağ sevgilinizle yollarınızı ayırdığınızda size nasıl davranmanız gerektiğini göstermez! Sevgilinizle ayrılmak onun arkadaşlarıyla da ayrılmak anlamına mı gelir? Yoksa onlarla görüşmeye devam edebilir misiniz? Elbette edebilirsiniz ama sadece bazı kurallara sadık kalırsanız! İşte size o kurallardan başlıcaları...



1- Onlarla gerçekten neden görüşmek istediğinizi düşünün
Eski sevgilinizin arkadaşları zamanla sizin de yakın ve sevdiğiniz insanlara mı dönüştü? Onları özlüyor, onlarla takılmak mı istiyorsunuz? Yoksa tek amacınız eski sevgilinizden haber almak mı? Onların sizi barıştırabileceğine karşı inancınız mı var? Onlara yeterince iyi davranırsanız sizin hakkınızda eski sevgilinize iyi şeyler söyleyeceklerini ve onun ayrılıkla ilgili fikrini değiştirebileceklerini mi düşünüyorsunuz? Eğer eski sevgilinizin arkadaşlarıyla görüşme amacınız eski sevgilinizle barışmanızı sağlamaları ise yanlış yoldasınız. Bu durum hem onlara hem size büyük bir haksızlık. Yol yakınken kendinizi durdurun çünkü hiçbir arkadaş eski sevgilinizin sizi tekrar sevmesini veya bir daha terk etmemesini sağlayamaz.



2- Sosyal medyaya dikkat
Diyelim ki eski sevgilinizin arkadaşlarını gerçekten kendi arkadaşlarınız olarak görüyor ve seviyorsunuz. Onlarla takılıyor, görüşüyor veya yazışıyorsunuz. Olabilir. Ama bu size onların sosyal medyalarını ele geçirme hakkı vermez. Onların sayfalarına ya da fotoğraflarına yapacağınız her yorum eski sevgiliniz tarafından da görülecek. Bunu biliyor ve bunun için uğraşıyorsanız arkadaşlarının sizden soğumasına neden olabilirsiniz. Kendilerini kullanılmış ya da taciz ediliyor gibi hissedebilirler. O yüzden onlarla hala arkadaş kalmayı seçseniz bile sosyal medyadaki ilişkinizi abartmamanızı öneririm.



3- Hepsini bir anda silmeyin
Tabii bu durumun bir de tersi olabilir. Yani eski sevgilinizin arkadaşlarıyla görüşmek istemiyor olabilirsiniz. Sevgilinizden ayrılmanın üzüntüsü ve hırsıyla onun tüm arkadaşlarını da sosyal medyadan silmek, telefonlarını engellemek hatta varlıklarını dahi unutmak isteyebilirsiniz. Ama biraz olgun davranmanızda fayda var. Eski sevgilinizle beraberken hepsine “Canım-gülüm” yapıp ayrılınca onları yok sayamazsınız. Bu hem saygısızlık hem de acımasızlıktır. İlla onları hayatınızdan çıkartacaksanız biraz zaman tanıyın.



4- İçlerinden biriyle birlikte olmayı düşünmeyin
Eski sevgilinin yakın arkadaşlarından yeni sevgili olmaz. Öncelikle bunu kafanıza koyun. Onlardan biriyle eski sevgilinizden intikam almak için beraber olma alçaklığına düşmeyin. Ya da onlardan birinin size aşık olduğunu, sizinle sizin için birlikte olmak istediğini de düşünmeyin. Bu durum neresinden bakarsanız bakın yanlış. Kendinize hakim olun ve oradan yavaşça uzaklaşın.



5- Alkollüyken dikkatli olun
Eski sevgilinizin arkadaşlarının yanında kendinizi kaybetmekten, alkolü fazla kaçırıp ağzınızdan çıkanlara hakim olamamaktan kaçının. Onlarla aranız ne kadar iyi olursa olsun unutmayın ki onlar öncelikle eski sevgilinizin arkadaşları. Zor ve aciz durumlarınızda yanınızda olmasını isteyeceğiniz ilk kişiler değil. Sizi toplamak onların görevi de değil. Bu durumunuzu eski sevgilinize ballandıra ballandıra anlatmaları an meselesi...



6- Hiçbir şey olmamış gibi davranmayın

Siz, eski sevgilinizin arkadaşlarıyla hala görüşmek istiyor olabilirsiniz. Onlarla eskisi gibi olmak, eskisi kadar çok vakit geçirmek size normal ve mantıklı gelebilir. Ancak onların da aynı hissiyatta olup olmadıklarını bir kontrol edin. Belki de sizinle arkadaşları arasında kalmak istemiyorlar. İsteseler bile bu yeni ilişki durumunuz nedeniyle sizinle eskisi kadar sık görüşemezler. Çünkü eski sevgilinize de zaman ayırmak isteyeceklerdir. O yüzden sanki hiçbir şey olmamış gibi davranmayı unutun. Onların isteklerine de saygı duyun...



7- Eski sevgilinizle ilgili bilgi almak için onları kullanmayın

Yapabileceğiniz en büyük hata eski sevgilinizin arkadaşlarına kendilerini kullanılmış hissettirmek. Onları gerçekten seviyor, onlarla gerçekten vakit geçirmek istiyorsanız ne ala, hiç durmayın ve onları arayın. Ama eğer derdiniz eski sevgilinizden haber almaksa ve onları bu nedenle arıyorsanız orada birazcık dursanız iyi edersiniz! Bu amacınız hem onlara hem de size büyük haksızlık. Eski sevgilinizi unutup yeni hayatınıza odaklanmak sizin de hakkınız. Onlar sizinle bu konuyu konuşmak istese bile sizin istememeniz gerekir. Aksini yaparak veya onlardan bilgi almaya çalışarak hem onları zor durumda bırakmayın hem de kendinizi küçük duruma düşürmeyin.



8- Özel etkinliklere saygılı olun
Unutmayın her şeyden önce onlar eski sevgilinizin arkadaşları. Yani bir tercih yapmalarını istemeyin. Üzülebilirsiniz. İlk sıraya sizi değil de eski sevgilinizi koyma ihtimallerini de göz önünde bulundurun. Bunun için onlara trip yapmayın. Hatta onlara yardımcı olmaya çalışın. Örneğin doğum günlerinde ya da diğer özel günlerde yapılacak etkinliklerde eski sevgilinizin de orada olabileceğini ve sizi istemeyebileceğini unutmayın. Bu durumda arkadaşlarının sizinle onun arasında kalmasına ve mutsuz olmalarına neden olmayın. Duruma saygı duyun ve kararı onlara bırakın. Gerekiyorsa o özel gönleri başka zaman onlarla baş başa kutlamayı önerin.


9

Sıradaki haber yükleniyor...
holder