Sabanur Kıraç Evlenecek kimseyi bulamadıysan kendinle evlen!
HABERİ PAYLAŞ

Evlenecek kimseyi bulamadıysan kendinle evlen!

Haberin Devamı

Günümüzde her türlü saçmalığa imza atan birini bulmak mümkün. Evcil hayvanıyla birlikte olmaya çalışandan, arabasıyla aşk yaşayana kadar her tür garip insan var etrafta. Bunlar da yetmiyormuş gibi şimdi de kendiyle evlenmeye çalışanlar türedi.

Maalesef ne şaka ne de abartı bu söylediğim. Kendiyle evlenen insanlar gerçekten var. Çoğu tabii ki ünlü olabilmek ve ilgi görebilmek için o meşhur 15 dakikanın peşinde. Ama bazıları da ne yazık ki korkunç bir yanılsamanın içinde. Bu durumdan istifade eden firmalar da yavaş yavaş türemekte. Son günlerde en çok konuşulan “I married me” yani “Kendimle evlendim” markasını ele alalım.

Sadece (!) 300 Dolara kendinizle evlenebilirsiniz


Kurucuları Jeffrey Levin ve Bonnie Powers aslında bir akım başlatmanın peşinde olduklarını söylüyor. Her insana “Önce kendine sev, kendinle evlen” diyerek dünyadaki sevgi katsayısını arttırabileceklerini hayal ediyorlar. Bunun için ne mi yapıyorlar? 300 dolar değerinde bir kutu satıyorlar. “I Married Me, Self-Wedding In-A-Box™” yani “Kendimle evlendim, kutudaki kendi düğünüm” adını verdikleri bu ürünün içinde bir adet alyans, üç adet kendi kendine vereceğin sözler ve yeminler kartı, haftanın her günü için bir tane kendini neden sevmen gerektiğini hatırlatan güçlendirme kartı ve seremonini nasıl gerçekleştireceğini anlatan bir de kullanım kılavuzu bulunuyor.

“Daha iyi bir dünya için kendinle evlen”


İçindeki boşluğu doldurmak için başka birine ihtiyacın olmadığını, gerekli olan her şeye zaten sahip olduğunu söylüyorlar. Kutudan çıkan yüzüğü takarak aslında her gün ve her an kendine olan bağlığını, saygını ve sevgini hatırlama imkanı bulacağını iddia ediyorlar.

Aşkın ve sevginin bulaşıcı olduğunu da düşünüyorlar. Herkes kendini severse birbirini daha çok sevebilir onlara göre. İç huzurunu bulan insanlar daha iyi vatandaş ve daha uyumlu kişiler olabilir ve bu da daha iyi bir dünya demektir diyorlar.

Senin için “Doğru Kişi” yine sensin!


“Bu birini bulup seni tamamlamasını beklemekle ilgili değil, bu kendi kendini tamamlamakla ilgili” gibi gaz veren açıklamaları da var. Peki diyelim ki bu saçmalıkları yedin ve kendinle evlendin ve o sırada tam da kafana göre biriyle karşılaştın. Ne yapacaksın? Önce kendini boşayıp sonra karşınızdakine bir şans mı vereceksin yoksa önce karşınızdakine bir şans verip sonra duruma göre mi hareket edeceksin? İnsan kendini bile aldatıyorsa karşısındakine neler yapmaz bir düşünsene? Bir deli bir kuyuya bir taş atarsa bin akıllı çıkaramaz sonra! Gel karşılıklı saçmalamayalım en iyisi...

En çok kendini sev ki seni sevmeyenleri tanıyabil!

Ama biliyor musun, bu absurd ve büyük ihtimalle sahtekar girişimin altında yatan “Kendini sev” fikri aslında hiç de küçümsenecek bir şey değil. Delirip kendinle evlenme noktasına götürmeden kendini sevmeli her insan. Hatta en çok kendini sevmeli ki seni sevmeyenleri yakından tanıyabilmeli.

Eksilerini artılarını bil ve kendini onlara rağmen ve hatta onlar için sev!

Yukarıdaki saçmalıkları bir kenara bırak ama kendini sevmekten asla vazgeçme! Eksilerini artılarını hepsini anla ve kendini onlara rağmen ve hatta onlar için sev. Ama bunu yapmak için delirme lütfen! İnsanın kendini sevmesi ve bunu hem kendine hem başkalarına kanıtlaması için illa kendiyle evlenmesi gerekmez.
Sırf evlenmiş olmak için evlenme (kendinle bile!)

Unutma, hepimizin kendini biraz daha fazla sevmeye ihtiyacı olduğu yadsınamaz bir gerçek. Ama kendini özel hissetmek için ne bir yüzüğe ne sahte bir evliliğe ne de gerçeğine ihtiyacın var. Tamamlanmak için, ya da var olmak için evlenmek zorunda değilsin. Bekar ve yalnız olarak da harika birisin aslında. Bırak toplumun ve ailenin evlilik dayatmasını. Eğer hazır değilsen, istemiyorsan ve daha da önemlisi doğru kişiyi bulamadıysan, sırf evlenmiş olmak için evlenme (kendinle bile!).



Sıradaki haber yükleniyor...
holder