Sabanur Kıraç Her yeni ilişkinin geçirdiği 10 duygusal evre
HABERİ PAYLAŞ

Her yeni ilişkinin geçirdiği 10 duygusal evre

Haberin Devamı

Yeni bir ilişkiye başladığımızda her şey ve herkes gözümüze biraz farklı gözükür. Sanki gökyüzü daha mavi, ağaçlar daha yeşil, bulutlar daha pofidiktir. Dinlediğimiz müziğin de yediğimiz yemeğin de tadı bir başkadır aşıkken. Ve tabii ki karşı tarafa duyduğumuz hislerimiz ve düşüncelerimiz de öyle. Ne kadar aklı başında, ayakları yere basan biri olursan olun her yeni ilişkide bazı duygusal evrelerden geçersin. İşte sana o evreler, daha sonra hissettirecekleri ve sebepleri...

1-Aman Tanrım bu adam/kadın nereden çıktı?

Neden onu daha önce fark etmedim? Daha önce nerelerdeydi? Nasıl oldu da bu zamana kadar bekar kaldı. Böyle muhteşem bir insanı neden daha önce kapmadılar? Onu bulduğum için çok şanslıyım! Keşke onu daha önce tanısaydım. Keşke o, ilk ve son aşkım olsaydı... İlişkilere, aşka ve sevgiye tekrar inanmaya başladım. Daha önce hiç aşık olmamışım. Gerçek aşk buymuş! Çok şanslıyım!

İlişki ilerledikten sonra hissedip söyleyeceklerin: Eski sevgilisinin onu neden terk ettiğini şimdi daha iyi anlıyorum!

Neden böyle hissettin:

Tabii ki her ilişkinin başında kötülere değil iyilere odaklanırız. Hatta bazen ortada olmayan şeyleri olmasını istediğimiz için varmış gibi görürüz. Hem zaten her ilişkinin başında taraflar karşı tarafı etkileyebilmek için olduklarından daha iyi görünmek için çaba harcalar. Eminim benzer bir şeyi sen de yapmışsındır ve o da aynı şekilde hissetmiştir...

2-Ne?! Onun da mı en sevdiği şarkı/grup bu?

Ne de çok ortak noktamız var. Sanki birbirimiz için yaratılmışız. O kadar iyi anlaşıyoruz ki! Dinlediğimiz müzik, sevdiğimiz yemekler, zevk aldığımız mekanlar hep aynı! O benim diğer yarım. Hayatımın aşkı. Aklımdan geçenleri okuyormuş gibi, cümlelerimi tamamlayabiliyor. Beni en iyi o anlıyor. Onunla her şeyi konuşabiliyorum. Her konuda anlaşabiliyorum.

İlişki ilerledikten sonra hissedip söyleyeceklerin: Neredeyse hiç ortak yönümüz yok. Aynı diziyi bile izleyemiyoruz. Birlikte eskisi kadar çok vakit geçiremiyoruz.

Neden böyle hissettin:

İlişkinin başında iki taraf da yapışık ikizler gibi gezmek istediğinden ve birbirini etkileme çabası nedeniyle aynı şeylerden zevk aldığını söylemiş olabilir. Bu o dönem için gerçek de olabilir. Ancak sağlıklı her ilişkide tarafların kendi zevkleri ve kendilerine ayırmaları gereken zamanları olmalıdır. Yani her saniyenizi birlikte geçirmemeniz hem normal hem de sağlıklı. Ama yine de birlikte zevk alacağınız şeyler de bulmalı ve onu birlikte yapmanın keyfini de yaşamalısınız. Ne de olsa siz bir çiftsiniz!

3-Ten uyumu/Seks muhteşem

Bana dokunduğu anda titriyorum. Böyle bir ten uyumu yok. Sevişmelerimiz bazen saatlerce sürüyor. Onunla sadece öpüşmek bile bana yetiyor. Onu düşünüp de heyecanlanmadığım bir an bile yok.Daha önce hiç böyle hissetmemiştim! Hayatımın sonuna kadar bir tek onunla olabilirim...

İlişki ilerledikten sonra hissedip söyleyeceklerin: En son ne zaman seviştiğimizi ve en son ne zaman 3 dakikayı geçtiğimizi hatırlayamıyorum...

Neden böyle hissettin:

İlişki ilerledikçe seks hayatında bazı değişiklikler olması, tarafların tembelleşmesi ve bencilleşmesi gayet normal. Yatak odasına eski heyecanı katmak yine senin elinde. Ona ne istediğini söyle. Onu yönlendir. Ve sen de onun için emek harca. Onun hoşlandığı şeyleri yap, giy, söyle... Karşılığını alacaksın. Eğer daha önce uyumluysanız o uyum mutlaka geri gelecektir...

4-Eski sevgililerini çok kısa araştıracağım

“Geçmişin umurumda bile değil” dediğimi biliyorum. Ama yine de eski sevgililerini çok kısa araştıracağım. Bakalım nasıl tipler? Aralarından ben daha iyisi var mı? Hala ona aşık olanı var mı? Nasıl tipleri beğenmiş, kimlerle çıkmış? Acaba herhangi birinde aklı kaldı mı?

İlişki ilerledikten sonra hissedip söyleyeceklerin: Bütün eski sevgililerinden nefret ediyorum! Adlarının dahi geçmesine dayanamıyorum! Çok istiyorsagidip onlarla beraber olsun!

Neden böyle hissettin:

İlişkinin başında kendine olan güvenin daha düşüktü. Sevgilini elinde tutmayı, onu kendine aşık etmeyi kafaya koymuştun. Bu emeline ulaştıkça kendine güvenin de arttı eski sevgililerine bakışın da değişti. Bundan normal hiçbir şey olamaz!

5- Kabul edelim bu biraz garipti

Ufak tefek garip huyları olduğunu kabul ediyorum. Bazen beni çok şaşırtıyor ama kimse mükemmel değildir! Onun için yine de çıldırıyorum. Bu tip şeyler beni bozmaz. Hem zaten zamanla değişir. Ben onu vazgeçiririm.

İlişki ilerledikten sonra hissedip söyleyeceklerin: Garip olmayan neyi var ki! Bir insan nasıl bu kadar anormal olabilir!

Neden böyle hissettin:

İlişkinin başında karşımızdaki insanı olduğu gibi değil de olmasını istediğimiz gibi görürüz. Aslında zaten var olan ve bize garip gelen huylarını görmezden gelir ya da onları tolere ederiz. Ama ilişki ilerledikçe bu huylar yavaş yavaş gözümüze batmaya başlar. Halbuki asıl yapmamız gereken karşımızdaki kişiyi olduğu gibi kabul etmek, onu kendi norm ve kalıplarımıza sokmamak...

6-Hep bu kadar iyi olacak mıyız?

O kadar mutluyuz, o kadar mükemmeliz ki bu durum beni biraz korkutmaya başladı. Hep bu kadar iyi olabilir miyiz? Ya bir gün değişirse? Ya benden sıkılırsa? Ya ben ondan sıkılırsam? Sonsuz aşk diye bir şey var mı? Tabii ki var! Biz sonsuza kadar mutlu yaşayacağız!

İlişki ilerledikten sonra hissedip söyleyeceklerin: Peri masallarına inanacak yaşı çoktan geçtik hacı!

Neden böyle hissettin:

İlişkinin başında fazla iyimserdin. Kötü hiçbir şey olmuyordu ya da sen onları görmüyordun. Zaman geçtikçe sevgilinin bir masal karakteri değil de pürüzleri, hataları olan gerçek bir insan olduğunu fark ettin ve bu seni hayal kırıklığına uğrattı. Halbuki o pembe balonu en başında çizen sendin. Çocukluğundan beri bir masal karakterine ihtiyaç duyduğun için sevgilini o pozisyona layık gördün. Bu hem ona hem de kendine yaptığın bir haksızlık. O belki bir masal karakteri olmayabilir ama sizin hikayenizin baş kahramanı. Bunu unutma...

7- Onu seviyorum

Evet onu seviyorum hem de çok! Bazen ben bile onu ne kadar çok sevdiğime inanamıyorum. Uyurken onu izlediğim, ona bakarken içiminin ısındığı, başına bir şey gelecek diye korktuğum, hastalandığında içimin acıdığını hissediyorum. Her saniye ona onu sevdiğimi söylemek, yazmak, haykırmak istiyorum!

İlişki ilerledikten sonra hissedip söyleyeceklerin: Onu sevdiğimi biliyor. Her saniye söylememe ne gerek var...

Neden böyle hissettin:

İlişkinin başında sevgi sözlerini aralıksız söylemek, ilişki ilerledikçe bunun azalması artık onu eskisi kadar çok sevmediğini göstermez. Bu sadece ilişkinin doğal akışı. Artık başlarda sözlerinle ifade ettiğin sevgini şimdi davranışlarınla ifade ediyor olabilirsin. Ona sıkı giyinmesini, iyi beslenmesini, işteki sorunları takmamasını söyleyerek de onu sevdiğini göstermiş oluyorsun aslında...

8-Bazen onu hiç tanımadığımı hissediyorum

Kesin yapacak dediğim şeyleri yapmıyor. Asla yapmaz dediğim şeyleri yapıyor. Bazen onu hiç tanıyamıyorum. Ya değişti ya da ben onu hiç anlamamışım. İlk başlardaki insan değil sanki. Yoksa hep böyle biriydi de ben mi fark edememiştim.

İlişki ilerledikten sonra hissedip söyleyeceklerin: Onu herkesten iyi tanırım, o da beni tanır...

Neden böyle hissettin:

İlişkinin başında onu tanımak yerine onu kafanda bir yere oturtmuştun. Ona biçtiğin rolleri oynamasını beklemiştin. Zamanla onu olduğu gibi tanıdın ve kabul ettin. İlişkinin başındaki oyunlar artık bitti. Artık birlikteliğinizin en önemli zamanlarındasınız. Artık birbirinizi olduğu gibi tanıyor, kabul ediyor ve seviyorsunuz...

9-Belki de birbirimize göre değiliz!

Eskiden hiç kavga etmezdik. Şimdiyse hiç olmadık şeylerden birbirimize giriyoruz. Bazen hayattan farklı şeyler beklediğimizi düşünüyorum. Birimiz iyimser diğerimiz kötümser. Ben ne dersem karşı çıkıyor. Sanki sırf muhalefet olmak için tartışıyor benimle. Hatasını da hiç kabul etmiyor. Hep kendini haklı görüyor! Belki de çok acele ettik ve birbirimize göre değiliz.

İlişki ilerledikten sonra hissedip söyleyeceklerin: Zaten mükemmel çift diye bir şey yok.

Neden böyle hissettin:

İlişkinin başında birbirinize karşı sabrınız daha fazlaydı. Çünkü onu kaybetmekten ve onun sizi istememesinden daha çok korkuyordunuz. Zamanla onu kaybetme korkunuzu yitirdiniz ve doğal olarak sabrınızı yitirdiniz. Artık ufak şeyleri biriktiriyor ve büyük kavgalar ediyorsunuz ve bunun altında da bir sebep arıyorsunuz. O sebebi birbirinize göre olmamakta buldunuz. Halbuki canınızı sıkan şeyi biriktirmek yerine canınızı sıktığı anda paylaşmayı denerseniz mükemmel çift olabilirsiniz. Çünkü mükemmel çift hiç kavga etmeyen değil kavgalarını çözebilenlerdir.

10- Ya beni terk ederse...

Son zamanlarda birbirimizden çok şikayet ettiğimizi biliyorum. İlişkinin başındaki büyü de kalmadı. Ama yine de onu çok seviyorum. Her ne kadar beni çıldırtsa da onsuz olmak istemiyorum. Lütfen beni terk etmesin. Ya beni terk ederse! Onsuz yaşayamam!

İlişki ilerledikten sonra hissedip söyleyeceklerin: O bensiz yapamaz! Beni asla terk edemez...

Neden böyle hissettin:

Terk edilme korkusu ilişkinin her safhasında vardır aslında. Ama ilk safhasında en çoktur. Çünkü tam olarak kendinizi vazgeçilmez kılamamışsınızdır. Henüz onda bağımlılık yapmamışsınızdır. Onun sizi terk etmesinden çok korkarsınız. Ama zaman ilerledikçe kendinize olan güveniniz ve sevgilinize olan hayranlığınız azalır. Onun sizi terk etme ihtimalini görmezden gelirsiniz. Size bu güveni veren asıl şey onun sevgisidir. O sevginin kıymetini bilmeyi deneyin!

10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder