Sabanur Kıraç İlk buluşmada ne olursa olsun yapmamanız gereken 13 şey
HABERİ PAYLAŞ

İlk buluşmada ne olursa olsun yapmamanız gereken 13 şey

Haberin Devamı

Bir ilişkinin en heyecanlı zamanı ilk zamanlarıdır. Hoşlandığınız kişiyle bakışmak, yazışmak veya şakalaşmak kalp hızınızı yüzde bin arttırabilir. Her ne kadar o heyecan dünyanın en güzel şeyi olsa da bazen de insana hata yaptırabilir. Pek çok insan karşısındaki kişiyi bir daha görüp görmeyeceğine ilk buluşmadan sonra karar verir. Eğer hoşlandığınız kişiyi ilk buluşmadan kaybetmek istemiyorsanız bu hataları asla yapmayın!

1- Özensiz ya da fazla abartılı giyinmek
İlk buluşmaya şort/terlikle gitmek de en seksi ya da şık kıyafetlerini seçmek de eşit derecede yanlış. Buluşmaya özen gösterdiğinizi kanıtlayın. Ama sakın abartmayın! Gideceğiniz yere uygun giyinin. Kahve içmeye giderken gece kıyafeti ya da takım elbise giymeyin. Ya da şık bir yere yemeğe gidecekseniz ortama uyum sağlayacağınızdan emin olun. Kadınlar için “siyah sade bir elbise” ya da şık bir gömlek ve dar bir kot her zaman hayat kurtarır. Erkekler içinse şık bir kot ve temiz bir gömlek yeterli olacaktır. Ayakkabı ve çoraplara da dikkat! Her zaman temiz ve uyumlu olmaya özen gösterilmesi gereken ikilidir onlar ve karşı taraf zannettiğinizden daha çok dikkat eder onlara.

2- Gelecek planları yapmak
Her şeyin bir zamanı var. Daha ilk buluşmada gelecek planları yapmayın. Tatilleri geçtim önümüzdeki haftadan bile bahsetmeyin. Önce gecenin sonunu bekleyin. Bakalım o sizi bir daha görmek isteyecek mi ya da siz ondan yeterince hoşlanacak mısınız? Evlilik, çoluk çocuk gibi konularaysa hiç girmeyin dememe gerek yok sanırım! Sakin olun! Sakın karşınızdaki kişiye kaç çocuk istediğini sormayın! “Kendini beş yıl içinde nerede görüyorsun” gibi geyiklerden uzak durun. Evlilik veya birlikte yaşama gibi konular hakkında ne düşündüğünü dahi sormayın. Karşınızdaki kişinin gözünü boşuna korkutmayın!

3- Gevşek konuşmak/davranmak
Rahat olun, kendiniz olun ama daha ilk buluşmadan enseye tokat muhabbete girmeyin! Yaptığınız şakalara dikkat edin! Sulu olmayın, küfürlü konuşmayın, açık saçık hikayeler ya da fıkralar anlatmayın. Karşınızdaki kişiyi asla ve asla eleştirmeyin ya da onunla dalga geçmeyin. İlk buluşmada herkes olması gerekenden daha gergin olur ve daha çabuk alınabilir. Siz şaka yaptığınızı zannederken o bozulabilir. Söylediğiniz her şeyi ciddiye alabilir. O yüzden ağzınızdan çıkanlara özen gösterin!

4- Duygusal dengesizlikler göstermek
Duygularınıza hakim olun. Sakın aşırı mutlu ya da aşırı mutsuz davranmayın. Hele hele anlık duygu değişimlerinden kesinlikle uzak durun. Kimse bir ruh hastasıyla birlikte olmak istemez. Garsonu azarlamayın ya da yan masadakilere laf atmayın. Sakın ve sakın kavga çıkarmayın! Eğer kötü bir günden ya da dönemden geçiyorsanız yeni bir ilişki için doğru zaman olup olmadığını önce kendinize sorun.

5- Eski sevgililerden bahsetmek
Defalarca yazdım bir kez daha yazıyorum: Asla ve asla yeni sevgili adayınıza ilk buluşmada eski sevgililerinizden bahsetmeyin. Dünyada bundan daha itici çok az şey olduğunu unutmayın! Kimse sizin bugüne kadar kimle ne kadar çıktığınızı, neden ayrıldığınızı (en azından ilk buluşmada) duymak istemiyor. Ve siz eskilerden bahsettikçe onları unutamadığınız korkusuna kapılıyor! O yüzden yapmayın!

6- Sürekli kendinden bahsetmek
Buluşmadaki “ş” harfine dikkatinizi çekmek istiyorum. İki kişiyi kapsayan bir aksiyon. Lütfen konuşmayı da buluşmayı da rehin almayın! Sürekli kendinizden bahsetmeyin! Gözünüzü seveyim karşı tarafın da konuşmasına izin verin. Ve mümkünse azıcık gizemli olun. Bırakın o sorular sorsun, o merak etsin. Eğer karşınızdaki kişi utangaçsa ve konuşmuyorsa siz ona sorular sorun. “İletişim” kurun. Kendinizi övmeyin. Çocukluğunuza kadar inmeyin. Karşınızda psikologunuz yok. Bırakın o da konuşsun.

7- Sarhoş olmak
Asla ve asla ilk buluşmada alkolü fazla kaçırmayın! Sakın ha sarhoş olup rezillik çıkarmayın! İlk buluşmada sarhoş olmanız maazallah “alkolik” olduğunuz izlenimi verebilir. Romantik komedilerdeki gibi sizi evinize kadar taşıyacak, yatağınıza yatıracak ertesi gün de kahvaltılarla karşılayacak birini bulma ihtimaliniz olduğunu sanmayın! İlk buluşmada sarhoş olan biriyle genellikle ikinci buluşma olmayacağını unutmayın!

8- Cinsellikten/seksten bahsetmek
Acele etmeyin! Daha ilk buluşmada seksten veya cinsellikten bahsetmeyin. Bu karşınızdaki kişiyi korkutabilir sizi ciddiye almamasını sağlayabilir. Seks konusuna girmeyin. Kaç kişiyle yattığınızı ya da yattığını sormayın. Ona iltifat ederken ne kadar seksi olduğunu söylemeyin. Ve lütfen yatakta ne kadar iyi olduğunuzdan ya da olabileceğinizden bahsetmeyin! Seks ve cinsellik konusunu ilk buluşmada aklınızdan çıkarın. Asla karşınızdaki kişiye seksi bakışlar atmayın. Göğüslerine ya da kaslarına bakmayın. Her şeyin bir zamanı olduğunu unutmayın! Ne sapık ne de kolay olduğunuzun düşünülmesini istemezsiniz!

9- Sorunlarından/bunalımlarından bahsetmek
Zor bir hayatınız olmuş olabilir. Hala bazı zorluklarla savaşıyor olabilirsiniz. Ne olursa olsun bu konulara girmeyin. Karşınızdaki sorarsa bile yüzeysel olarak geçin. İlk buluşmada bu kadar derin konulara girmek karşınızdaki kişiyi korkutabilir. Ya da sizin hazır olmadığınızı düşündürebilir. Bırakın sorunları, bir geceliğine bile olsa unutun. Güzel şeylerden konuşun!

10- Para hakkında konuşmak
Ne kadar çok paranız olduğundan ya da olmadığından bahsetmeyin! Paraya değer verdiğinizi hissettirmeyin. Eğer hesabı siz ödüyorsanız ne kadar geldiğini yüzüne vurmayın! Ya da yemek seçerken “Bu çok pahalıymış” veyahut “En pahalısını getirin” gibi görgüsüzlüklerden de uzak durun. Karşınızdaki kişiye maaşını sormayın ya da kendi maaşınızdan bahsetmeyin. Uzun lafın kısası para konusunu hiç açmayın!

11- Cep telefonuyla fazla meşgul olmak
Biriyle buluştuysanız Allah aşkına cep telefonunuzu elinizden bırakın. Başkasıyla yazışma, konuşmak ve daha da kötüsü sosyal medyada zaman geçirmek yapabileceğiniz en büyük hatalardan biri olur. Hatta arayanınız çoksa istiyorsanız telefonunuzu bir süreliğine sessize olun. Karşınızdaki kişiye saygı gösterdiğinizi belli edin. Yoksa o da bir kez telefonunu eline aldı mı o buluşmaya geri dönüş olmayabilir!

12- Etrafı kesmek
Sakın ha sakın karşınsızda müstakbel sevgiliniz otururken etrafınıza bakmayın. Bırakın kapıdan içeri kim girerse girsin! İster tanıdığınız isterse de hayatınızda gördüğünüz en çekici insanlar olsun. Siz sadece karşınızdaki kişiyle ilgilenin. Yoksa onun güvenini ve ilgisini aynı anda kaybedebilirsiniz.

13- Çok yemek
İlk buluşmada büyük porsiyonlar ve koca lokmalardan uzuk durun. Orada olmanızın sebebi karnınızı doyurmak değil birbirinizi tanımak. Eğer kolay kolay doymayanlardansanız buluşmaya gitmeden bir şeyler atıştırın. Böyle konuşmak ve karşınızdaki kişiyle ilgilenmek için daha fazla vaktiniz olur.

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder