Sabanur Kıraç Kadın aldatmasıyla erkek aldatması arasındaki 8 fark
HABERİ PAYLAŞ

Kadın aldatmasıyla erkek aldatması arasındaki 8 fark

Haberin Devamı

Boşuna erkekler Mars’tan kadınlar Venüs’ten demiyorlar. Bu durumkonu aldatmak olunca da değişmiyor. Kadınlar başka nedenlerle, erkekler başkalarıyla aldatıyor.

Aldatırken ki davranışları da bir o kadar farklılık gösteriyor. Bir kadınla erkeği, aldatırken sergiledikleri davranışlar bile ayırıyor anlayacağınız...


1. Kadınlar için aldatma çoğu zaman seks ile ilgili değil

Kadınların aldatma sebeplerinin çoğu duygusal nedenlere bağlı. Yani “Şu herifi bir yatağa atsam” diyerek günaha girenlerin sayısı oldukça az. Onların ki bir nevi aşk, sevgi, ilgi arayışı. Kimi zaman da intikam duygusu. Ama kesinlikle amaç “sevişmek” değil. Kadın aldatıyorsa nedenleri var. Erkeğin ise sözde “ihtiyaçları” ya da anlık “şeytana uymaları”.

2. Kadınlar mutsuz olduğu için aldatıyor

Aldatan kadınların çoğu mevcut ilişkilerinin içinde mutsuz oldukları için aldatıyor. Erkeklerin aldatması içinse illa da bir neden olması gerekmiyor. Sırf yapabildiğini görmek için bile aldatan var. Hele bir de karşılarına egolarını okşayan biri çıktı mı başka bir şeye gerek yok. Gururunu okşayan, kendini iyi hissettiren, amiyane tabirler kendine cilve yapan birini gören erkek aldatma kapılarını rahatça açabiliyor.

3. Kadınlar intikam için de aldatabilir

Aldatan kadınların çoğunun ilişkisinde yeterli ilgiyi göremeyen, aldatılan, hor görülen, sevilmediğini hisseden kadınlar olması bir tesadüf değil. Özellikle daha önce aldatılan kadınlar, aldatmayı kendilerinde hak görüyor. Bu nedene aldatırken de aldattıktan sonra da kendilerini pek de suçlu hissetmiyorlar. “Hak etmişti” hissi ve düşüncesi tüm suçluluk duygularından daha ağır basıyor çünkü!

4. Kadınlar daha iyi sır saklıyor

Aldatan kadın yasak ilişkisini içinde yaşamayı tercih eder. Bunun en büyük sebebi aldatmanın, toplumumuzda “Erkeğin elinin kiri, kadının basitliği” olarak adlandırılmasıdır. Yani kadının çıkıp da ortalıkta övüneceği bir durum yoktur. Erkek ise ne yasak ilişkisini ne de heyecanını saklamayı beceremez.

Hatta saklamamayı tercih eder. Nasıl becerir bilinmez ama bu durumu gururu duyulacak bir konu haline kolaylıkla getirebilir. Konuyu içki masalarına meze haline getirmelerinde üstlerine yoktur. Ve beş yaşındaki çocuğun da bildiği gibi iki kişinin bildiği hiçbir zaman sır olarak kalmaz. Çoğunlukla da bu boş boğazlıkları yakalanmalarına neden olur.

5. Erkekler itiraf etmeye de yakalanmaya da daha meyilli

Aklınızda karpuz kabuğu düşürmek gibi olmasın ama kadınlar bu aldatma işinde biraz daha başarılı. Sevdiğini aldatan kendini aldatır o, ayrı. Ama aldatan kadın hiçbir şey olmamış gibi ilişkisine kaldığı yerden devam edebilir. Bir daha o konuyu kendine bile hiç açmayabilir. Ama erkek için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Bunun sebeplerinden biri erkeklerin asla bir kereyle sınırlı kalamamaları. Bir kez aldatmanın tadına varan erkek ne kadar tövbe etse de eninde sonunda bunu tekrar ediyor. Yakalanmadıkça, “Bana bir şey olmaz” fikrine kapılıp daha da salıyor kendini ve eninde sonunda yakalanıyor. Yakalanmasa da eninde sonunda itiraf ediyor. Kadınsa iş üstünde yakalansa minareyi bir şekilde kılıfına giydiriyor.

6. Kadınlar duygusal aldatmayı erkekler cinsel aldatmayı affetmiyor

Kadın ve erkek sadece aldatırken değil, aldatıldıklarında da farklı davranır. Kadın için sevgilisinin başka biriyle sevgi dolu mesajlaşması onunla sevişmesinden çok daha ağır bir suçtur. Çünkü kadın kendi bildiğinden beri ona “Her erkek aldatır... Erkektir ihtiyaçları vardır...” gibi cümleler söylenmiştir. O bir anlık “boşalmayı” affetmesi için DNA’sına baskı yapılmıştır.

Ama evde kendisine bir güzel sözü esirgeyen adamın gidip de elin karılarına cilve yapmasını affetmesi için kimse yeterli girişimde bulunmamıştır. Kadın için duygusal bir ilişki her zaman cinsel bir ilişkiden daha tehlikeli ve acı vericidir. “Onunla sadece yatıyor, beni seviyor” bahanesinin arkasına sarılamayacaksa adamı nasıl affedecek?

Erkek ise namusun iki bacak arasında olduğuna inanarak büyüdüğü için başka bir adamla kırıştıran karısını/sevgilisini belki affedebilir ama onunla yatan bir kadını asla affetmek istemez. Ona her bakışında onu başka bir erkekle hayal etmeye ve kendisini kadından soğutmaya hazırdır...

7. Aldatan erkek aldatan kadından daha çok suçluluk duyuyor

Hep erkekleri yerden yere vurduğumu ya da onların daha basit ve acımasız davrandığını yazıyorum sanıyor olabilirsiniz. İnanın kadınları erkeklerden daha sert eleştiriyorum çoğu zaman. Hele konu aldatma olunca kadınların soğukkanlılığından korkuyorum bile denebilir. Çünkü kadın aldatma konusunda erkekten çok daha sinsi ve akıl alamayacak kadar acımasız olabiliyor. O kadar ki aldatmayı kendilerinde hak olarak gören kadın sayısı git gide artıyor.

“Benimle ilgilenmedi, beni yeterince sevmedi, bana hak ettiğin gibi davranmadı, beni istediğim yerlere götürmedi” ve benzeri bahaneleri çantalarına koyarak aldatma yollarında özgürce ve hatta kendilerince garip bir gururla yürüyebiliyorlar. Bunu yaptıktan sonra da çoğunlukla suçluluk duymuyor. Erkek ise klişelerin başrol oyuncusu. Ne zaman metresiyle olsa karısına çiçeklerle gelme ihtiyacı duyuyor. Çünkü içten içe yanlış bir şey yaptığını çok iyi biliyor.

8. Kadınlar daha planlı erkekler daha fevri

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var diye biliriz ama nedense her erkeğin aldatması birbirine benziyor. Kadınınkisi ise çok daha özenli ve planlı oluyor. Bir kadın aldatacaksa bunu mutlaka önceden planlıyor. Kafasında aldatmayı meşrulaştırıyor. Bunu kendine hak, sevgilisine ya da kocasına ceza olarak görüyor. Kararını veriyor ve aldatmak için fırsat yaratıyor. Erkek ise anlık olarak karar veriyor aldatmaya. Hatta çoğu zaman üzerine fazla düşünmüyor bile. Karşısına çıkan ve kendini cezbeden öteki kadının kollarına bırakıyor kendini.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder