Sabanur Kıraç Kadın ile kadıncık arasındaki 10 temel fark!
HABERİ PAYLAŞ

Kadın ile kadıncık arasındaki 10 temel fark!

Geçen haftaki “Bir erkek ile bir adam arasındaki 10 temel fark” yazımdan sonra pek çok erkekten aynı şeylerin kadınlar için de geçerli olduğu yönünde yorumlar aldım. Fazlasıyla haklıydılar. Biraz sabretseler her erkeğin adam olamaması gibi her dişinin de kadın olamadığını yazacaktım.
Haberin Devamı

Çünkü nasıl adam olmak için pipi yetmiyorsa kadın olmak için de vajina sahibi olmak yetmiyor! Dişiliğini karşısındakini manipüle etmek için kullananlara da kadın değil kadıncık deniyor zaten bu devirde. Ve ne yazık ki bu kadıncıklar git gide türüyor.

Ama hemen şunu da belirteyim, her ne kadar pek çok erkeğin aklına ideal kadın deyince Victoria’s Secret mankenleri gelse de, gerçek kadın olmanın manken fiziğiyle hiç de alakası yok aslında. Çünkü gerçek kadınlık göğüste, kalçada ya da seksi vücut hatlarında değil kalpte ve beyinde başlıyor.

Hani derler ya “Kadın dediğin adamı vezir de eder rezil de” diye. İşte gerçek kadın vezir edendir çoğunlukta. Rezil edense kadıncıktır aslında. Çünkü kadın dediğin tapılası bir varlıktır. Gerçek bir mücevher ve bir erkeğin sahip olabileceği en büyük servettir. Kadın rolü yapıp karşısındakini kandıran içi boş dişiyse kadıncıktır çoğu zaman. Ve ne yazık ki çoğu erkek ayıramaz gerçek bir kadını sıradan bir kadıncıktan. Hatta ilk bakışta o kadıncıklar daha çekici gelir onlara. Halbuki kolaydır kadın ile kadıncığı ayırmak.

1-Kadıncık dediğin güzelliğini ve dişiliğini kullanarak istediğini elde etmeye alışıktır. Dişiliği hem tek özelliği hem de tek zenginliğidir. Gerçek kadının ise başka erdemleri de vardır. Her şeyden önce sarsılmaz değerlere sahiptir. Gururludur, yüreklidir ve akıllıdır.

2-Kadıncık dediğin zenginliği banka hesabının büyüklüğüyle ölçer, kadın dediğinse kalbinin büyüklüğüyle.

3-Kadın dediğinin ruhu aydınlık, aklı parlak, fikirleri kendine hastır. Kadıncık dediğinse kulaktan dolma fikirlerle caka satmaya çalışır. Azıcık ciddi bir konu açılsa hemen sıkılır, ilgiyi tekrar kendi üstüne toplamak için çırpınır! Gerçek kadınsa “Biraz kilo mu aldım” diye kafayı kalori saymaya adayacağına aklını ve ruhunu gerçek meselelerle yorar.

4-Kadın dediğin pazardan bile giyinse yakıştırır kendine. Öyle bir taşır ki o kıyafeti, her bakan hayran kalır. Kadıncık dediğinse gerçek ya da çakma markalarla var olmaya çalışır. Kendine gelen hediyenin bile önce markasına sonra fiyatına bakar.

5-Kadın dediğin zor günde de kadındır. Ne maddi sıkıntılar yıkabilir onu de hayat. Dimdik ayaktadır. Sonuna kadar savaşır. Kadıncık ise en ufak bir zorlukta yok olur. Sıkıntıya gelemez, dert dinlemez, cefa çekmez. Sefa insanı, iyi gün dostudur. Göz yaşlarını bile kendi çıkarları için kullanmasını iyi bilir. Ama en kötüsü de kimsenin sırtını yaslayabileceği güçte değildir.

6-Kadıncık dediğin verdiğinden çok alır. Verebileceği tek şeyin vücudu olduğuna inanır. Kadınsa başta kalbini, zamanını ve şefkatini verir sevdiğine. Ve bundan da asla şikayet etmez!

7-Kadın dediğin güldü mü yürek dolusu güler! Kahkahası insanın içine işler! Kadıncık ise kıkırdar. Her gülüşünün altında ayrı bir mesaj saklar. Gerçekten güldüğü zaman istediğini elde ettiği zamandır!

8-Kadıncık dediğin kendini prenses sanır ve kendine öyle davranılmasını bekler. Kadın ise mütevazıdır. Kendine iltifat edildiğinde bile yanakları kızarır. Yeri geldiğinde külkedisi olmayı da bilir.

9-Kadın dediğin sevdi mi tam sever. Aklı da kalbi de tek bir kişi için çarpar. Ve o kişi oldukça gözü başkasını görmez. Kadıncık dediğin ise erkeğini yedekler. “O giderse başkası gelir” gözüyle bakar hayata. Ama en kötüsü de tek gözü “Daha iyisini bulabilir miyim” diye her daim dışardadır.

10-Kadıncık ilgi budalasıdır kadın ise saygı! Ve kadıncık herkesin ilgisini ister, kadınsa sadece kendisi için önemli olan tek bir kişinin!

Uzun lafın kısası kadın gibi kadın bir ömürlüktür. Kadıncık ise çerez niyetine yenir. Unutmayın bir evlenilecek kadın vardır, bir de eğlenilecek kadıncık! Günün sonunda hayattan ve karşınızdaki kadından ne beklediğinize karar vermek size düşer. Ben sadece, kolunuza bir aksesuar değil de kalbinize bir anahtar arıyorsanız kadıncıklardan uzak durmanızı tavsiye ederim!

https://twitter.com/Sabanur

Sıradaki haber yükleniyor...
holder