Sabanur Kıraç Uzun süreli ilişkilerde heyecanı canlı tutma rehberi
HABERİ PAYLAŞ

Uzun süreli ilişkilerde heyecanı canlı tutma rehberi

Haberin Devamı

Herkes uzun süreli, mutlu ve huzurlu bir ilişkinin hayalini kurar. Ancak ilişki belirli bir süreyi aştıktan sonra da rutinleşmeye ve sıkıcı olmaya başlar. Bu her ilişkinin doğal döngüsüdür aslında. Karşınızdaki insanı en az kendiniz kadar iyi tanımaya başladıkça bazı heyecanları kaybeder ve o insanın da ilişkinizin de değerini küçümsemeye başlarsınız. Halbuki kaç yıldır birlikte olursanız olun ilişkideki heyecanı canlı tutmak elinizde. İşte bunun için yapabileceğiniz birkaç ufak öneri...

1- Rutinin dışına çıkın
Sevgilinizle uzun süredir beraberseniz, ister istemez belirli bir rutinin içine girmişsiniz demektir. Yedikleriniz, içtikleriniz, gittiklerini, gördükleriniz, konuştuklarınız ve hatta sevişmeleriniz bile aynılaşmış olabilir. İşte zaman zaman bu rutinin içinden çıkmayı deneyin! Her gün televizyon karşısında yemek yiyorsanız bir gün de yemek odasında romantik bir ortam yaratın. Her hafta sonu benzer programlar yapıyorsanız bu hafta sonu bir değişiklik yapın. Sabahları işe gitmeden önce kahvaltı yapmıyorsanız biraz erken kalkın ve güzel bir sofra hazırlayın. Ya da sevgilinizle yürüyüş yapmaya başlayın. Kısacası rutinin dışına çıkın kendinize ve ilişkinize bazı yenilikler getirin.


2- Birbirinizi özlemek için kendinize fırsat tanıyın
Uzun ilişkilerin en kötü yanı insanın kendiniz sevgilisiyle yapışık ikiz gibi dolaşmak zorunda hissetmesi ya da öyle davranması. İşiniz, eviniz ve hatta hobileriniz bile aynı olsa dahi bazı şeyleri sevgilinizden ayrı yapmayı öğrenin. O spora sabah gidiyorsa siz akşam gidin. Yakın bir arkadaşınızı veya bir aile ferdinizi gece kalmalı ziyaret edin. Ve bunu yaparken de sevgilinizi her on saniyede bir aramayın. Bırakın o sizi, siz de onu özleme şansını yakalayın. Bu hem buluştuğunuzda daha iyi vakit geçirmenizi sağlayacak hem de size konuşacak yeni konular getirecek.



3- Onu kaybederseniz ne yapacağınızı düşünün

Ne yazık ki bir insan hayatınızda çok uzun süre varsa bir süre sonra onu kaybetme duygusunu yitirirsiniz. Sanki ne yaparsanız yapın sizi asla terk etmeyecek ve hayatınızın sonuna kadar yanınızda olacak gibi davranmaya başlarsınız. Bir saniye dahi olsa durup sevgilinizi bir daha asla göremeyeceğinizi hayal edin. Ne yaparsanız yapın onu geri kazanamayacağınızı ve hatta onun başka birileriyle birlikte olduğunu gözünüzün önüne getirin. İnsanı dehşete düşürüyor değil mi?! Bu alıştırmayı belirli aralıklarla mesela 15 günden bir tekrar edin. Bu partnerinizi neden ve ne kadar çok sevdiğinizi size hatırlatacaktır. Ve onu takdir ettiğinizi göstermek için yeni şeyler yapmakta sii cesaretlendirecektir.



4- Yeni yerler keşfedin
İster gezmek için, ister yemek yemek için, isterseniz de sevişmek için! Sebebi ne olursa olsun sevgilinizle yeni yerler keşfetmekten vazgeçmeyin. Bu hem ilişkinizi hem de heyecanınızı ayakta tutacaktır. Yeni tecrübeler size belki de yeni rutinler getirecek, daha önce hoşunuza gideceğini hayal etmediğiniz şeylerden zevk almanızı sağlayacaktır. Sürekli aynı yerlerde takılıyorsanız bu hafta sonu farklı bir yer deneyin. Yatak odasından hep aynı şeyleri yapıyorsunuz bu akşam bir sürprizle sevgilinizi şaşırtın. Ne yaparsanız yapın işin içine “yeni”nin heyecanını katmayı unutmayın...



5- Birbirinize sürprizler yapın

Daha ağzınızı dahi açmadan ne söyleyeceğinizi tahmin eden, bir restorana gittiğinizde hangi yemeği sipariş vereceğinizi bilen, saat kaçta uyuyup kaçta uyanacağınızı ezberleyen sevgilinizi biraz şaşırtmaya ne dersiniz? Onu ister onunla ilgili hiç beklemediği bir şeyle isterseniz de kendinizle ilgili bir konuyla şaşırtabilirsiniz. Bu illa büyük planlar ve bütçeler gerektirmez. Onun sevdiği ama siz sevmediğiniz için yapmadığınız bir şeyleri yapabilirsiniz mesela. Siz bir kere onu şaşırtmaya başladığınızda onun da sizin için bir şeyler yapmaya çalışacağını göreceksiniz!



6- Her şeye baştan başlayın

Partneriniz hakkında her şeyi fazlasıyla bildiğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Olsun! Yine de en başa dönün. Sanki onu hiç tanımıyormuş gibi tanımaya çalışın. Onunla ilk buluşmanızı baştan yaşayın. Onu yemeğe davet edin, sinemaya götürün, sanki ilk defa buluşuyor tanışıyormuş gibi rol yapın. İlişkinize yeni milatlar ekleyin. Bugün yeni biriyle tanışıyor onunla ilk kez buluşuyor olsaydınız neler yapardınız? Bunları sevgilinizle baştan yaşayın!



7- Birbirinize bağımlı olmaktan vazgeçin

O olmadan yapamayacağınız düşündüğünüz şeylerin bir listesini yapın ve onları sevgiliniz olmadan yapmayı deneyin. Birbirinizi bu denli yakın tanımanız, bazı konularda iş bölümü yapmış olmanız ve ona fazlasıyla güvenmeniz çok güzel. Ama bunu lütfen sağlıklı bir düzeyde yapın. O olmazsa ölecekmişsiniz, hayatınız duracakmış gibi davranmayın. Özgürlüklerinize sahip çıkın. Bu hem onun size daha çok saygı duymasına hem de kendinizi daha çok sevmenize neden olacaktır!



8- Başkalarının sözlerini duyun

Uzun süreli ilişkilerde bazen körlük başlar. Çiftler birbirilerine fazlasıyla yakın oldukları ve çok uzun süre birlikte vakit geçirdikleri için karşılıklı yaptıkları hataları görememeye başlarlar. Bu hataları en iyi en yakınınızdakiler görür. Onları dinleyin. Söyledikleri şeylere karşı hemen savunmaya geçmeyin. Ama unutmayın burada çok ince bir çizgi var. Birincisi ilişkiniz hakkında her yorum yapanı dinlemeyin. Bazı insanlar kötü niyetli olabilir. Sadece yakınınızdakilere ve gerçekten güvendiklerinize kulak asın. İkincisi bu insanların da her söylediği doğru olacak diye bir şey yok. Onları dinleyin ama körü körüne inanmayın. Kendinizi ve davranışlarınızı sorgulayın. Onlar hak vermiyorsanız teşekkür edip yolunuza devam edin. Üçüncüsü dinleme işini abartmayın. İlişkinizle ilgili siz ve partnerinizden başka kimse söz sahibi değil. Başkalarının söylediklerine göre yaşamayın hayatınızı. Bazı konularda bir bilene veya anlayana danışmak başka bir şey her davranışınızı onlara göre değiştirmek başka...

8

Sıradaki haber yükleniyor...
holder