Sabanur Kıraç Yatak odasında özgüven kazanmanın 8 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Yatak odasında özgüven kazanmanın 8 yolu

Haberin Devamı

Dünyada sayılı Victoria’s Secret meleği ve Calvin Klein erkeği olduğuna göre çoğumuz fiziksel olarak onlar kadar şanslı değiliz demektir. Her ne kadar sıfır beden modası da baklava dilimli vücut baskısı da geçtiğimiz senelere göre azalmış olsa da pek çoğumuz hala yatak odasında fiziğimize yeterince güvenemiyoruz.

Fazlalıkları saklayan kıyafetler çıktıktan sonra ışıkları kapatmayı ve belirli yerlerimize dokunulmamasını tercih ediyoruz. Halbuki yatak odasındaki hazzın ve başarının temeli önce insanın kendini ve kendi fiziğini sevmesiyle başlıyor. Eğer siz de sevişirken vücuduna güvenemeyenlerdenseniz korkmayın, yalnız değilsiniz. Hatta çoğunluğun içindesiniz. Ama gelin bugün bu gerçeği değiştirmek için bir şeyler yapalım ve size yatak odasında vücudunuza güvenmenizi sağlayacak bazı maddeleri sıralayalım...


1- Önce çıplaklığınıza alışın


Geceleri yatağa çıplak girin. Aynanın karşısında vücudunuzu inceleyin. Öncelikle kendi çıplaklığınızla barışın. Vücudunuzdan utanmaktan vazgeçmenin ilk yolu onu tanımaktan geçer. Hatlarınızı, iyi ve iyi olmadığını düşündüğünüz yerlerinizi sevmek sizin elinizde. Siz kendinizi sevdikçe, vücudunuza güvendikçe (mükemmel olmasa bile) o enerji karşı tarafa da yansıyacaktır.


2- Ne hissettiğinize odaklanın


Vücudunuzun nasıl göründüğüne kafayı takmak yerine partnerinizin size nasıl hissettirdiğine odaklanın. Zevk almak istiyorsanız konsantre olmalısınız. Başka şeyler düşünmek hele de olumsuz şeylere kafa yormak orgazm olmanızı zorlaştırır.


3- Kendinizi acımasızca eleştirmekten vazgeçin


Partneriniz sizi beğenmiş ki sizle yatağa girmiş. Demek ki kendinizi eleştirdiğiniz ya da güvensiz hissettiğiniz kadar karamsar bir durum yok ortada. Ayrıca siz vücudunuzda beğenmediğiniz şeyleri söyleyerek sadece onlara daha fazla dikkat çekmiş olursunuz. Belki de partneriniz göbeğinizden çok boynunuzdan ya da gözlerinizden veyahut bacaklarınızdan etkileniyor. Belki de onu tahrik eden yeriniz başka bir yer ve siz ona zorla hoşlanmadığınız yerinize odaklanmasını söylüyorsunuz.


4- Sporun faydasını göreceksiniz


Spor yapın. Zayıflamasanız bile sıkılaşırsınız. Sıkılaşmasanız bile esnekleşirsiniz. Yatakta iyi olmak istiyorsanız da esnek olmanın faydasını her zaman görebilirsiniz! Ayrıca spor yapmak mutluluk hormonu da salgılatacağı için her türlü kardasınız.


5- Doğru iç çamaşırları giymelisiniz


İç çamaşırlarınız sıkarsa olduğunuzdan daha kilolu görünüp öyle de hissedebilirsiniz. Ancak doğru iç çamaşırları ilgiyi farklı yerlere çekebilir ve size güven duygusu verebilir. Her şeyden önemlisi siz iyi hissettikçe karşınızdaki kişiye de iyi hissettirirsiniz. Tutku ve şehvetiniz arttıkça enerjiniz de değişir.


6- Unutmayın sevişme safhasına kadar geldiyseniz sizi zaten beğeniyordur


Biriyle yatağa girdiyseniz o kişi zaten sizi beğenmiş demektir. Ve çoğunlukla insanlar birbirlerini çıplak gördüklerinde de mutlu olurlar. Fazlalıklara takılmak yerine anın tadını çıkartırlar. Ve hatta alacakları zevke odaklanırlar. O yüzden rahat olun ve keyfinize bakın!

7- Doğru partneri seçin


Eğer partneriniz size kendinizi kötü hissettiriyorsa ona yaranmaya çalışmak yerine ondan kurtulmayı düşünün! Sizi olduğunuz gibi beğenmeyen biriyle yatağa girmeyi bırakın kahveye bile gitmeyi düşünmeyin. Bir de üzerine size kendinizi kötü hissettiriyorsa onunla muhatap bile olmayın. Sizi gerçekten seven ve/veya saygı duyan biriyle beraber olursanız o zaman yatakta kendinizi kötü hissetmenize de gerek kalmaz.

8- Partnerinizin de güvensizlikleri olabileceğini unutmayın


Yazının başında dediğim gibi büyük çoğunluğumuz manken olmadığımıza göre hepimizin bazı özgüven sorunlarının olması normal. Bu sadece sizin için değil partneriniz için de geçerli. Siz “Acaba beni beğenecek mi” diye düşünürken aynı şeyler onun da aklında geçiyor. O yüzden ona iltifat edip onu rahatlatın. Onun da sizin için aynısını yapacağını göreceksiniz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder