Sadık Gültekin’le Doğru Tercih Yes be annem!
HABERİ PAYLAŞ

“Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında hukuk fakültesi öğrencisi elendiği soruyla şaşırttı. Yarışmacı, ilk soruya seyirci joker hakkını kullanarak doğru yanıt verdi, ancak ikinci soruda elendi. Bir hayli üzüldüğü görülen yarışmacı "Sağlık olsun" diyerek, yarışmadan eli boş ayrıldı… YÖK’ten hukuk fakültelerine giriş için 125 bin olan başarı sırası şartının 100 bine yükseltilmesi talep edildi... Yes be annem!

***

“Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında "Mahkemede, özel bilgi ve uzmanlık gerektiren durumlarda anlaşmazlığı çözmek için başvurulan kişilere ne ad verilir?" sorusuna, ‘bilirkişi’ doğru yanıtını veremeyen hukuk fakültesi öğrencisi elendi. Sunucu "Sana hukuk hayatında başarılar diliyorum" dedi... Yargı reformunun ana hedeflerinden birinin, hukuk mesleklerinde nitelikli insan gücünü artırmak olduğu belirtildi… Yes be annem!

Haberin Devamı

***

“Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında ilk soruda seyirci jokerini kullanan hukuk fakültesi öğrencisi, 5’inci soruda elendi. Kendisi ve yakınları şoke olan yarışmacı bin lira ödülle yarışmadan ayrıldı… Hukuk fakültesi eğitiminin 5 yıla çıkarılması konusunda olumlu dönüş aldıklarını dile getiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Hemen 5 yıla geçiş yönünde bir düzenleme yok. Aslolan müfredatın ve o dersleri verecek eğitim kadrosunun hazır olması. Biz 5 yıllık süreyi amaç olarak belirledik. YÖK, üniversiteler ve fakültelerin hazır olmasıyla 5 yıla çıkacak” dedi… Yes be annem!

***

“Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında, Türkiye 22’ncisi olan hukuk fakültesi öğrencisi ilk soruda elendi. Stüdyodaki seyircilerin çok iyi bir yarışma çıkarmasını bekledikleri yarışmacı, ilk soruya verdiği yanıtla bir anda stüdyoda buz gibi bir hava esmesine neden oldu… Adalet Bakanlığı yetkilileri, “Hakim ve savcı yardımcılığı müessesesinin getiriliyor olması bir yeniliktir. Mezun olanlar önce yardımcı olacaklar, ardından yeni bir sınavla mesleğe geçecekler. Mesleğe kabuller yardımcılar arasından yapılacak” dedi… Yes be annem!

***

“Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasına katılan hukuk fakültesi öğrencisi izleyenleri hayretler içinde bıraktı. Yarışmacı, henüz ilk soruda seyirci jokerini kullanarak herkesi şaşırttı. Heyecanlı olduğunu belirten hukuk öğrencisi peş peşe gelen diğer sorularda da jokerlerini kullanarak haklarını tüketti… ÖSYM tarafından yapılacak sınavda belli puan alanlar, avukatlık stajına başlayabilecek. Hakim, savcı ve noter olabilmek için de özel meslek sınavlarına girilmesi gerekecek... Yes be annem!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder