Sayım Çınar Coelho, Türkiye'nin ruhunu arıyor
HABERİ PAYLAŞ

Coelho, Türkiye'nin ruhunu arıyor

Aşkın, ölümün, hüznün ve İstanbul’un şairi Ümit Yaşar Oğuzcan ‘Önce Aşk Vardı’ isimli şiir dinletisiyle 14 Mart Pazartesi akşamı İstanbul-Levent’teki İş Sanat’ta anılıyor. En büyük şairleri İstanbullular ile buluşturan İş Sanat’ın mart ayındaki konuğu “Benim hayatım roman değil, baştanbaşa şiirdir, aşktır” diyen Ümit Yaşar Oğuzcan. 58 yıllık yaşamına binlerce mısra sığdıran “İstanbul şairi”nin en sevilen şiirlerinden ‘Önce Aşk Vardı’nın adı verilen dinletide, şairin kaleminden seçme mısralar, onun şiirlerinin olmazsa olmazı müzikle bütünleşerek İstanbul semalarında yankı bulacak. Ünlü müzisyen Vedat Sakman, bazılarını Oğuzcan’ın şiirlerinden (İstanbul, Acılar Denizi) bestelediği şarkılarıyla dinletiye eşlik edecek. Bu hafta sizler için seçtiğim kitaplara gelince...

Haberin Devamı

COELHO, TÜRKİYE’NİN RUHUNU ARIYOR

Elif

Paulo Coelho/Can Yayınları

Simyacı, Veronika Ölmek İstiyor, son olarak da Brida ile milyonların gönlünde taht kuran dünya yazarı Paulo Coelho, Elif’le bir Türk kızını anlatıyor. Elif’in kahramanı Paulo Coelho, bir süredir bilgelik yolunda gelişmesinin durduğunu hissetmektedir.

[[HAFTAYA]]

Belki de yapması gereken tek şey, esrarengiz ustası J.’nin tavsiyesine uyup “gönlünün onu çektiği yere” gitmektir. Rastlantılar Coelho’yu Rusya’ya savurur. 9288 kilometrelik tren yoluyla, bu uçsuz bucaksız ülkeyi baştan sona kat etmeye karar verir. Daha ilk durağından itibaren manevi bir arayışa dönüşen bu yolculukta ona üç kişi eşlik eder: Bir Tao ustası, Rus yayıncısı ve en ilginci, yetenekli bir keman virtüözü olan, Türkiyeli sıradışı bir genç kadın; Hilal... Coelho, son romanıyla bir kez daha hayatı güzelleştiren hazineleri ve mucizeleri kutluyor.

YETENEKLİ BAYAN WEINER

Elveda Hiç Kimsem

Jennifer Weiner/Sayfa6 Yayınları

Kolay okunan romanların en başarılı yazarlarından Jennifer Weiner, bu kez New York’un elitlerinin milyon dolarlık evlerde görünürde kusursuz hayatlar yaşadığı bir banliyöde geçen şaşırtıcı bir hikaye anlatıyor. Üç çocuklu ‘umutsuz bir ev kadını’ndan komşusunun katilini araştıran becerikli bir dedektif yaratıyor! Weiner’ın her zamanki kıvrak kalemi ve benzersiz eğlenceli üslubu ise okuyucusuna yer yer kahkaha attırırken kitabı son sayfaya kadar elinden bıraktırmıyor. ‘Elveda Hiç Kimsem’ eğlenceli, muzip ve parlak mizah anlayışına sahip bir roman.

Haberin Devamı

GERİLİM VE GİZEM DOLU YOLCULUK

İz

Canan Tan/Altın Kitaplar

Canan Tan ‘Piraye’ ile başlayan roman yolculuğunun son durağı ‘İz’de, diğer romanlarından farklı olarak gerilim-macerayı, yine duru üslubu ve akıcı dili ile okuyucularının beğenisine sunuyor. Son yılların çok okunan yazar ödüllerinin ve çok satan listelerinin değişmez ismi Tan’ın bu kitabı da 100 bin adet basıldı. ‘İz’in odağında bir baba-kız ilişkisi var. Verda, orta yaşlı, başarılı bir avukattır. Kocası Bülent ulusal bir gazetenin yazıişleri müdürü, tek çocukları Kaan üniversite öğrencisidir. Ankaralı olan Verda, üniversite yıllarında anne-babasının boşanmasından sonra annesiyle birlikte İstanbul’a yerleşmiştir. Verda’nın Ankara’da yaşayan babası da ünlü bir avukattır. Her şey babasının intihar ettiğini haber veren amcasının telefonuyla başlar.

Haberin Devamı

SEMA AYİNİ NEDEN YEDİ AŞAMALIDIR?

Sema Ayini-Semboller ve Anlamlar

Melih Ümit Menteş

Mevlevi sema ayini insanoğlunun aydınlanma (tekamül) sürecinin sembolik bir anlatımıdır. Ses ve hareketin dua halindeki ifadelerinden biridir sema ayini. Bu muhteşem ayindeki bazı semboller ilk bakışta göze çarpar. Bazıları daha gizlidir. Örneğin semazenin giydiği mest, gömlek, siyah kuşak, külah (sikke) neleri sembolize etmektedir? Siyah hırka neden kullanılır? Çıkarılması ve tekrar giyilmesi ne anlama gelir? Semazenler neden 3 tur yürür (Devr-i veledi) ve 4 tur dönerler (sema ederler)? Sema ayini neden yedi aşamadır? Aşamaların aralarındaki duraklamaların vermek istediği mesajlar nedir? Kuşe kâğıda basılı fotoğrafları ve DVD eki ile görsel bir şölen yaratan, tanıdık sembollerin şaşırtıcı derinliklerinin açıklandığı kitaptaki bilgiler sizi etkileyecek.

BİRBİRİNE BAĞLI DÖRT ARKADAŞ

Ben; Şaman

Murat Hiçyılmaz/E Yayınları

Tüm zamanını sahibi olduğu barda geçiren Arda, tatil için Türkiye’ye gelen bir grup müşteriyle sohbet ederken yıllardır görmediği bir arkadaşının Amerika’da akademisyenlik yaptığını öğrenir. Kızılderili kabileleri inceleyen arkadaşı, yıllar içinde yerlilerin en çok saygı duyduğu ve güvendiği şamanlardan biri olmuştur. Ölülerini bile ondan başkasına emanet etmek istemezler, çünkü şamanın, yakınlarını ölümden sonra yaşayacakları sonsuz çayırlara güvenlik içinde ulaştıracağına emindirler. Murat Hiçyılmaz’ın bu yeni romanı, aynı liseden mezun olmuş dört erkek arkadaşın hayallerine yön vermek üzere oldukları günlerde yaşadıkları ağır bir travma ile sarsılan hayatlarını konu ediniyor.

VAZGEÇİLMEYEN OYUN

Ah Menekşe

Aysel Hacır/Goa Yayınları

İstanbul’da yaşayan genç ve güzel Derin, romanın ana karakteri olarak karşımıza çıkıyor. Zengin bir ailenin tek kızıdır Derin. Kaybettiği işin ardından, büyük bir aşkla bağlandığı sevgilisi Altan’ın da ortadan kaybolmasıyla duygu dünyası altüst olan Derin, bu durumdan kurtulmak için çarenin yeni bir iş olduğuna inanır. Aysel Hacır’ın romanı, hiçbir açıklama yapmadan ortadan kaybolan Altan’ın ardından terk edilmiş durumda kalan Derin’in yaşadıklarıyla şekilleniyor. Anlam veremediği ayrılığın şokunu üzerinden atabilmek için yenilikler arayan Derin, iş başvuruları yapar. Kısa zamanda sonuç alıp reklam sektöründe çalışmaya başlar. Bir reklam filminde rol alması istenir. Teklifi kabul eden Derin, Tunç ile tanışır ve roman burada başlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder