Sayım Çınar Heyecanlı bir roman
HABERİ PAYLAŞ

Heyecanlı bir roman

Geçen hafta Assos’taydım. Yaz günleri Assos bir başkadır. Bozulmamış doğal yapısı ve tertemiz havasıyla muhteşem bir koyda güzel kitaplar okudum... İşte bu hafta sizin için seçtiklerim...

HEYECANLI BİR ROMAN

MAAŞ

Bülent Özden/Sepya Yayıncılık

Romanımız Trabzon’da başlıyor. Cumhuriyet ilan edileli sadece 10 yıl olmuş. Romanın ilk sayfalarında; dönemin koşulları dikkate alındığında varlıklı kabul edilebilecek bir aileyi tanımaya başlıyoruz. Yeni evli Firdevs Hanım’ın subay olan kocası şehit düşer. Firdevs Hanım karnında çocuğuyla dul kalır. Baba evine dönmek isterken, çocuğunun ölen eşinin ailesinin yanında yetişmesi gerektiğini fark eder ve ikilemler başlar. ‘Maaş’ta, genç bir kadın olan Firdevs’in, içinde bulunduğu toplumla yaşadığı çelişkiler ve çatışmalar hikaye ediliyor. Firdevs, özgürlüğüne kavuşması için kıyasıya bir mücadeleye girmesi gerektiğini fark ediyor. Bu arada küçük bir edebiyat magazini yapmak istiyorum. Yazar Bülent Özden, hepimizin çok yakından tanıdığı, bugün hayatta olmayan Cevher Özden’in (Banker Kastelli) öz yeğeni.

Haberin Devamı

GÜNCEL EDEBİYAT

JULY’IN İNSANLARI

Nadine Gordimer Çeviren: İlknur Özdemir/Kırmızı Kedi

‘July’ın İnsanları’, 1991 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Nadine Gordimer’in 1981’de, Güney Afrika’da apartheid (ırk ayrımı) rejiminin sona ermesinden önce yazdığı, rejimin sonuçlarının nerelere varabileceğini ürkütücü biçimde ortaya koyan bir roman. Siyah Afrikalıların hayali bir iç savaş sırasında apartheid rejimini nasıl tersine çevirdiklerini beyaz Smales Ailesi ve siyah uşakları July üzerinden anlatıyor. Sürpriz bir sonla biten ‘July’ın İnsanları’, Gordimer’in ırk ayrımının tehlikesi üzerine yazdığı en başarılı romanlardan biri. Beyazlar ve siyahlar arasındaki gerginlikleri soluk kesici bir berraklıkla anlatıyor.

EN HIZLI SATAN KİTAP

MELEĞİN OYUNU

Carlos Ruiz Zafôn/Altın Kitaplar

‘Rüzgârın Gölgesi’ adlı romanıyla uluslararası bir fenomen haline gelen usta yazar Carlos Ruiz Zafôn yeni eseri ‘Meleğin Oyunu’nda tutkulu aşkın doğasını işliyor. Carlos Ruiz Zafôn, Türk okuyucularla Altın Kitaplar Yayınevi’nden çıkan kitabı ‘Rüzgârın Gölgesi’ ile tanıştı. İspanya’da Don Kişot’tan sonra en çok satan eser olan ‘Rüzgârın Gölgesi’, 40’tan fazla dile çevrildi ve dünyada 15 milyondan fazla sattı. Ayrıca pek çok uluslararası ödül de kazandı. Zafôn, yeni kitabı ‘Meleğin Oyunu’ ile, yarattığı nefes kesen maceraları, entrikaları ve aşkı anlatarak bizleri bir kez daha ‘Rüzgârın Gölgesi’nde tanık olduğumuz karanlık dünyaya götürüyor. İspanya’da bugüne dek en hızlı satan kitap olan ‘Meleğin Oyunu’nda sırlardan, kitapların büyüsünden, tutkulardan ve baş döndürücü bir labirentten oluşan karanlık bir dünya sizleri bekliyor.

Haberin Devamı

TARİHİ ROMAN

CARİYE’NİN KIZI MİHRİMAH

Demet Altınyeleklioğlu/Artemis Yayınları

İnanılmaz bir kurgu, sevda dolu müthiş bir aksiyon, büyülü bir mekan ve soluk kesen taht kavgaları... Bir solukta okuyacağınız nefes kesen, aşkın kanununu yeniden yazan bir roman. Osmanlı Sarayı’nın muhteşem atmosferinde kudretle ve sevdayla çevrilmiş bir hayat. Cihanı titreten hükümdar Sultan Süleyman’la, cariyelikten Hanım Sultanlığa yükselen Hürrem’in dünyalar güzeli kızları Mihrimah’a biçilen gizem ve macera dolu kader. Cariye kızı Mihrimah’ın, annesi, babası ve ustalar ustası Mimar Sinan arasında yürek çırpıntılarıyla geçen fırtınalı hayatı... Bu kitap, Ağustos başı kitapçılarda yerini alacak.. Ses getiren ilk kitabı ‘Hürrem: Moskof Cariye’den sonra ikinci kitabı ‘Lamia’yı yayımlayan Demet Altınyeleklioğlu şimdi de ‘Cariye’nin Kızı Mihrimah’la karşımızda.

Haberin Devamı

KİŞİSEL GELİŞİM

BÜYÜK DÖNÜŞÜM

Canan Yolaç/Goa Yayınları

Robin Sharma’nın dünyada çok satanlar listesine giren ‘Ferrari’sini Satan Bilge’ kitabını beğenenler, Canan Yolaç’ın ‘Büyük Dönüşüm’ kitabından da ilham alacaklardır. 2012 ve sonrasına geçiş için ruhsal ve kozmik bir kitap ‘Büyük Dönüşüm’. Türk Robin Sharma’sı Canan Yolaç yazdı. Aldığı eğitimi, kişisel deneyimleri ve ruhsal çalışmalarıyla birleştirerek kendi yöntemini yaratan Canan Yolaç’ın ilk kitabı ‘Büyük Dönüşüm’, GOA Yayınları’ndan çıktı. Kadim öğretilerin işaret ettiği 2012 ve yeniçağa geçişte ruhsal bir kitap niteliğini taşıyan ‘Büyük Dönüşüm’ korkuyu güvene, hastalığı sağlığa, darlığı bolluğa çevirmenin yollarını öğretiyor.

ÇOCUK VE FELSEFE

YAŞAM VE ÖLÜM

Brigitte Labbé, Michel Puech/Resimleyen: Jacques Azam/Türkçe Yayın Editörü: Müren Beykan/Türkçesi: Azade Aslan

Tüm dünyada çocukları felsefeyle buluşturan Çıtır Çıtır Felsefe’nin Fransa’da yayımlanan ilk kitabı, şimdi Türkçe’de! Dizinin ülkemizde yayımlanan bu 17. kitabında, yazar Brigitte Labbé, çocukların çok küçük yaştan başlayarak sorguladığı iki gerçeği, ‘yaşam’ı ve ‘ölüm’ü tartışıyor. Labbé, hangi yaşta olursak olalım, belki de bizi felsefi düşünceye en çok ve en sık yaklaştıran bu hassas konuyu, çok yönlü bir anlatımla ele alıyor: ‘Yaşam deyince aklımıza ne gelir?’, ‘Canlılar dünyasında insanın yeri nedir?’, ‘Neden ölümden korkuyoruz?’ gibi birçok soruyu, günlük yaşamda sıkça karşılaştığımız örnek olaylar, durumlar ve diyaloglarla öyküleştiriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder