Sayım Çınar Sayım'ın bavulu
HABERİ PAYLAŞ

Sayım'ın bavulu

Haberin Devamı

Behiç Ak’ın ‘Gülümseten Öyküler’i 10 kitaba ulaştı! Evrensel konuları sıradan insanların sıradışı halleriyle anlatan, sosyal sorunları güçlü bir mizah dili ve renkli karikatürlerle işleyen Behiç Ak çocukların gözdesi bir yazar. Yeni kitabında, mahalle yaşamı, aile tarihi ve yazarlık üzerine etkileyici bir öykü anlatıyor. Sahipsiz köşke yeni taşınan yazarın izini süren bir çocuk, geçmişe yolculuk yaparken kendi ideallerini de keşfeder. Behiç Ak’ın bu kitabı, çocukları yazmaya ve çizmeye heveslendirdiği ‘ÇizeYaza Öyküler’ projesine de davet niteliğinde (bu projeye katılan çalışmalar cizeyaza.tumblr.com adresinde sergileniyor).

[[HAFTAYA]]

İçinde Fatih Semti’nin Olduğu Heyecanlı Roman


Gönül Meselesi- Tuna Kiremitçi/Kırmızı Kedi Yayınevi

Tuna Kiremitçi’nin yeni romanı ‘Gönül Meselesi’ni heyecanla okudum. Kitaptaki Ertuğrul, Dünya, Arda, Ali adlı karakterlerin ortak bir tarafı var: Kaybetmiş olmaları. ‘Gönül Meselesi’ Eskişehir’den İstanbul’a dönen, aldatılmış ve depresyondan kurtulmuş bir kadının, Arda’nın hikayesiyle dikkat çekiyor. Tuna Kiremitçi’nin ‘Git Kendini Sevdirmeden’ adlı romanını okuyanlar Arda’yı hatırlayacaktır. Gönül ise türbanlı bir karakter... Ama her anlamda iyi ve modern bir kız... Romanın bundan sonraki kurgusu Gönül- Arda yakınlaşması üzerine kurulu olarak gelişir.

Oya Baydar’ın Etkileyici Romanı


O Muhteşem Hayatımız- Oya Baydar/Can Yayınları

Ünü dünyayı sarmış Türkiyeli bir primadonna, bir diva... Onunla ilgili her türlü fotoğrafı, ses kaydını, gazete küpürünü toplamayı hayatının amacı edinmiş, tutkulu hayranı, bir müzik öğretmeni... Annesinin izini süren genç bir kadın... Eski fotoğrafların ayrıntılarında gizli, derin bir sır: Sadece Diva’nın yaşamının değil, Türkiye’nin yakın tarihinin puslu, karanlık bir kesiti... Muhteşem hayatlar, parlak dekorların arkasında neler saklar? Oya Baydar, beklenen romanında her biri kendi kimliğini arayan roman kahramanlarıyla, insanın ve bu coğrafyanın derinliklerine götürüyor bizi.

Bu Kitapta Okur Başrolde

Bira, Kadın ve Şahane Hatalar- Shawn Harris/April Yayınları


‘Şahane Hatalar’, ardından ‘Şahane Hatalar-Talih Kuşu’ ve son olarak da ‘Bira, Kadın ve Şahane Hatalar’... April Yayıncılık ‘kendi maceranı kendin yarat’ serisine hız kesmeden devam ediyor. Tek bir başlangıç ve devamında yapılan tercihlere göre yüzlerce farklı sonun müjdelendiği ‘Şahane Hatalar’ serisi büyük ilgi çekti. Serinin son kitabının kahramanı, bir erkek. Çevresi sayısız kadınla çevrili. Tek gecelik bir macera yaşamak da ömür boyu sürecek aşka dalmak da vereceği kararlara bağlı. Okurun başrolde olduğu, kitabın sonunu yaptığı tercihlerle yazdığı bu kitap yoğun bir okuma deneyimi müjdeliyor.

Antik Halikarnassos’ta Büyük Bir Aşk


Aşkın Mabedi Mausoleum- Remzi Kazmaz/Chiviyazıları Y.

Remzi Kazmaz, Kral Mausolos’un, karısı Artemisia’ya duyduğu aşkı ebedileştirmek amacıyla yaptırttığı Mausolos’un romanını yazdı. ‘Aşkın Mabedi’ adlı iddialı romanda Kral Mausolos’un ömrü, mabedi tamamlamaya yetmiyor. Kral ölünce karısı tarafından mabedin yapımına devam ediliyor. Artemisia’nın ölümünden sonra da yarım kalan bu anıt mezar, o dönemin sanatçıları tarafından zor şartlarda tamamlanabiliyor.Yazar romanında Antikçağ’ın en büyük aşkını, Mausolos ve Artemisia’nın aşkını anlatıyor.

Geçmiş... Bıraktığın Yerde mi Hâlâ?

Doğu’dan Uzakta- Amin Maalouf/Yapı Kredi Yayınları

Amin Maalouf’tan unutulmayacak bir ‘eve dönüş’ romanı. Kitap, kaderin ve tarihin acımasızlığına terk ettikleri yurtlarına dönen bir grup arkadaşın hikâyesini anlatıyor. ‘Doğu’dan Uzakta’ bir yüzleşmenin romanı: Gençliklerinin en güzel dönemlerini bir arada geçiren, ülkelerinde patlak veren iç savaştan sonra farklı yerlere dağılan ve yıllar sonra, eski arkadaşlarından birinin cenazesi için tekrar ülkelerine dönen bir grup arkadaş... Açıkça belirtilmese de Lübnan İç Savaşı’nın getirdiği yıkımlara ve Ortadoğu coğrafyasının kültürel, tarihsel, toplumsal sorunlarına dair çok çarpıcı gözlemlere de yer veren kitapta Maalouf, yine en iyi bildiği şeyi yapıyor: Doğu’yu anlatıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder