Selin Çakar Beyaz perdenin ‘Öteki Taraf’ında iki kadının yıkıcı mücadelesi
HABERİ PAYLAŞ

Beyaz perdenin ‘Öteki Taraf’ında iki kadının yıkıcı mücadelesi

Haberin Devamı

İzlediğiniz bir sinema filmi hakkında yorum yapmak diziler üzerine yazmaya benzemez pek. Hem ipucu vermemeye hem de filmi en iyi şekilde anlatmaya çalışmak insanı strese sokar. Tıpkı şu an benim ‘neresinden başlasam, nasıl anlatsam’ ikileminde debelenmem gibi.

Özcan Deniz’in bugüne kadar yazıp, yönetip, oynadığı; Ya Sonra, Evim Sensin (uyarlama) , Su ve Ateş, Sevimli Tehlikeli, İkinci Şans'ı bir yana ‘Öteki Taraf’ filmini adı gibi diğer tarafa koymak gerekiyor. Önceki filmlerinde romantik-komedi türünü tercih eden Özcan Deniz bu defa tercihini dram-gerilim yönünde yapıyor ve bir İspanyol filmi olan ‘Karanlık Taraf’ı kendine özgü yorumuyla ‘Öteki Taraf’ olarak sunuyor seyirciye.

Kendi adıma filmi izlerken bir süreliğine nefes alamadığımı söyleyebilirim. Aslı Enver’in başarıyla canlandırdığı Ece karakterinin etkisiydi bendeki. Meryem Uzerli’nin canlandırdığı Sara karakterine nispeten daha yüksek bir motivasyona ihtiyacı olan Ece seyircinin zihnine ‘ben yapar mıydım?’ sorusunu ustaca bırakıyor. Ece’ye çok kızmakla sımsıkı sarılmak ikileminden filmin son anına kadar kurtulamadım ben.

Gösterime girdiği Cuma gününden beri sosyal medyada okuduğum yorumlar filmin beğenildiğini ve seyircisini etkilemeyi başardığını gösteriyor. Nadiren de olsa negatif yorumlara denk geldim elbette. Lakin seyirci olarak bir yerde hep sınıfta kalıyoruz. Beğendiğimiz şeyleri fazlaca yücelttiğimiz gibi beğenmediğimiz işleri maalesef ‘eleştiremiyoruz’. Çünkü eleştiri ile hakaret arasındaki ince çizgiyi bir türlü ayırt edemiyoruz. Elimizin altında internet gibi bir kaynak varken körü körüne yorumlar yapabiliyoruz. Bugüne kadar verdiği tüm röportajlarda Özcan Deniz hiç çekinmeden ve durumdan gocunmadan ‘Öteki Taraf’ın bir İspanyol filminden uyarlama olduğunu dile getirdi. Buna rağmen hala ‘çalıntı film’ diye yorum yazmak çok anlamsız. Hollywood’un bile listesinde bir çok uyarlama film bulunduğunu, hala ekranda olan dizilerin yarısından fazlasının uyarlama olduğunu bile bile sanki sektörde bunu ilk kez Özcan Deniz yapmış gibi davranmak verilen emeğe haksızlık.

Beyaz perdenin ‘Öteki Taraf’ında iki kadının yıkıcı mücadelesi

Sonuç olarak ‘Öteki Taraf’ı izlemeye gittiğinizde sizi çizgisinin dışında bir Özcan Deniz, başarılı oyunculuğuyla kendinizi bir anda Ece’nin yerinde hissedeceğiniz bir Aslı Enver ve etkileyici bir hikaye karşılıyor olacak. İyi seyirler…

Gülben Ergen’in doğru kriz yönetimi; ‘Yansın Bakalım’a 3 günde 560.000 görüntüleme getirdi


Gülben Ergen’in son zamanlarda özel hayatında yaşadığı çalkantılar hemen herkesin malumu. İşin magazinsel tarafı bir yana tüm söylenenler karşısında hukuki yolları tercih ederek sustu. Mümkün olduğu kadar polemiğe girmediği gibi canhıraş bir savunmaya da geçmedi.

Olanın bitenin gerçekliğini tam olarak bilemeyiz elbette ama görünen o ki Ergen’in dinleyici kitlesi yaşananlara pek de takılmamış. Şarkının yayınlandığı günden bugüne ulaştığı dinlenme sayısı bunu göstermeye yetiyor.

Belli ki Gülben Ergen cevap hakkını çıkaracağı şarkıyla kullanmak istemiş. Çektiği kliple de ‘ben buradayım, hiçbir yere de gitmeye niyetim yok’ mesajını gani gani vermiş. Ne diyordu Sezen Aksu imzası taşıyan şarkının sözleri;

‘Al sana ayrıcalığın ağa babası
Al bunu da yakarsın aha kınası
Cinsi cibilliyeti çenesi kuruyası
Gönül bu sana kondu ne yapalım…!’

Pantene Altın Kelebek ödülleri sahiplerini buldu


10 Aralık Pazar akşamı düzenlenen ödül töreniyle Altın Kelebekler sahiplerinin omuzlarına kondu ve her yıl olduğu gibi tartışmalar da aldı başını gitti. Elbette aralarında haklı eleştiriler de yok değil fakat çok da acımasız olmaya gerek yok. Kategori konusunda benim de kafam karışmadı dersem yalan olur.

Gecenin en çok dikkat çeken ismi şüphesiz Aleyna Tilki’nin canlı performansıydı. Farklı bir duruma imza ettiği kesin de benim en çok dikkatimi çeken şarkılarını söylediği sırada perdeye yansıyan gazete küpürleriydi. Yaptığı şovla da ‘siz konuşa durun ben ilerlemeye devam edeceğim’ der gibiydi.

Ödülünü alırken yaptığı konuşmayla hem alkış alan hem de sosyal medyayı ikiye bölen diğer isim Ebru Yaşar oldu ki ‘Ben Ne Yangınlar Gördüm’ şarkısının yorumuyla YouTube'da 49 milyon görüntülenmeye ulaşan bir şarkıcının ödül alması insanları neden şaşırttı anlamış değilim. Kendisini tebrik ediyor ‘kadına şiddet’e yönelik verdiği mesajı da ayrıca alkışlıyorum.

Sonuçta ‘Altın Kelebek’ halk oylaması sistemiyle yapılan bir ödül töreni. Kategorilendirme anlamında bazı eksiklikler varsa da ödül alan herkes işine emek veren isimler ve tebriği hak ediyorlar. Yine de yarışmayı düzenleyenlerin yapılan eleştirilere kulak vermesinde fayda olduğunu düşünüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder