Selin Çakar Bi sussan bari; Aleyna Tilki
HABERİ PAYLAŞ

Bi sussan bari; Aleyna Tilki

Haberin Devamı

Aleyna Tilki (17) sadece şarkı söylese çok daha doğru bir şey yapmış olacak sanırım. En azından biraz daha büyüyene kadar… Çünkü her konuştuğunda ya da yazdığında sosyal medyada ‘ti’ye alınmaktan öte gidemiyor.

Malum birkaç gündür başkalarının fotoğraflarını kendisininmiş gibi paylaşması konuşuluyordu. Göz önünde olan biri için yanlış bir hareket kabul ama ‘hırsız’ da bu olay için fazla ağır bir kelime. Şu da bir gerçek ki ‘ünlü’ biriysen ve böyle bir hataya düşüyorsan insanlar bunu konuşur. ‘Sensin o!’ tadında bir açıklama yapmak yerine bir süre sessiz kalsaydı daha doğru bir şey yapmış olabilirdi diyecektim ki attığı bir twitle gafını bildiğiniz taçlandırdı.

Yıllar önceydi. Aleyna bilmez. Çünkü o zamanlar dünyada yoktu. Biz o zamanlar dört nota üzerine yazılmış üç cümlelik şarkıları değil de böyle dinlerken insanı çok başka dünyaların kahramanı yapan, aşk acısının üzerine benzin döken, elektronik aletlerle değil de gerçek ustaların çaldığı enstrümanların sesinden çıkan müziklerle hayat bulan şarkıları severdik.

İşte o yıllarda Pazar akşamları ailece televizyonun karşısına geçer çay içip çekirdek çitler ve ‘Şahane Pazar’ seyrederdik. Yani Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin eğlenceli sunumuyla ailece gülerek, haftayı keyifle bitirirdik. Bir programın 8 yıl ekranda kalması tesadüf değildi elbette.

Her ne kadar son yıllarda ekranda çok görünmek ‘bir şey’ olmakla eş sayılsa da bir zamanlar öyle değildi. Ünlünün de okuyanı, bileni, kültürlüsü, düzgün cümle kuranı makbuldü. Behzat Uygur da çok sevilirdi ki hala sevilir. Çünkü o ömrünü tiyatroya vakfetmiş büyük usta Nejat Uygur’un yine kendisi gibi tiyatrocu oğludur. Fakat ‘nasıl olsa ben Nejat Uygur’un oğluyum’ kontenjanından faydalanmamış o da genç yaşında sahne tozunu yutmuştur. Üstelik sadece ‘Nejat Uygur Tiyatrosu’nun çatısında kalmayıp ‘Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu’nu kurmuşlar ve 11 yıl hiç aralıksız tiyatro sahnesinde kalmışlardır.

Ah neredeyse unutuyordum. 90’lı yıllarda ‘Abdulkadir’ diye bir single çıkarmışlardı. Amaçları elbette şarkıcı olmak değil, müzik dünyasını eğlenceli bir dille eleştirmekti. 200.000 gibi de bir satış rakamına ulaşmıştı.

Sonuç olarak sevgili Aleyna Tilki’nin şarkısı milyon değil bir milyar tıklama da alsa haddini bilmek önemli bir meziyettir. Umarım en kısa zamanda deneyimli, onu doğru yönlendirebilecek bir sosyal medya danışmanı edinir ve kendini böylesi komik durumlara düşürecek paylaşımlar yapmaz. Ve bir süre de konuşmayıp sadece işine odaklansa hiç fena olmaz…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder