Selin Çakar Güneş'in Kızları neden veda etti?
HABERİ PAYLAŞ

Güneş'in Kızları neden veda etti?

Haberin Devamı

1) Güneş'in Kızları 39.bölümüyle ekrana veda etmeye hazırlanıyor. Haberin Twitter üzerinden duyurulmasıyla birlikte sosyal medyayı aktif kullanan genç seyirci kitlesi dizinin bitmemesi için tweett yağmuru başlattı. Ancak her zaman aynı şeyi söylüyoruz; bir dizinin sosyal medyadaki bahsedilirliğinin yüksek olması aynı oranda reyting getirmiyor maalesef.

2) Tüm dizilerin final ya da sezon finali yaptığı bir zamanda, bir ‘yaz dizisi’ olarak başladı Güneş'in Kızları. Hikayesiyle de seyircinin ilgisini çekmeyi başardı. Emre Kınay, Evrim Alasya gibi usta oyuncuların varlığı diziyi hem güçlendirdi hem de sadece bir gençlik dizisi olmaktan uzak tuttu.

3) Dizi yaz sezonu bittikten sonra yeni sezonda da devam etti ve hemen hemen 25 hafta boyunca da hatrı sayılır bir izlenme oranı aldı. Sonra bir şey oldu ve dizinin izlenme oranları düşüşe geçti. Dokuzuncu bölümünde ‘7’nin üzerinde reyting alan dizi, otuz dördüncü bölümünde ancak ‘2.56’ reyting alabildi. Peki ne oldu da seyirci diziyi izlemeyi bıraktı?

4) Birincisi yeni sezonun başlamasıyla birlikte Güneş'in Kızları güçlü rakiplerle yarışmak zorunda kaldı. Karşısında geçen sezondan devam eden ‘Paramparça’ ve Atv’de yeni başlayan ama haftalarca Pazartesi’nin liderliğini kimseye kaptırmayan ‘Kırgın Çiçekler’ vardı. Tabii tek sebep bu iki yapımın seyirci tarafından daha fazla izlenmesi değildi.

5) Sanıyorum 3-4 ay boyunca ben de diziyi her hafta kaçırmadan izledim. Ama bir yerden sonra koptum. Koptuğum nokta ise dizinin temel hikayeden çıkıp neredeyse sadece ‘AlSel’ ve ‘SavNaz’ etrafında dönmeye başladığı noktaydı. İki lise öğrencisi kız kardeşin okullarından bu denli kopuk, hayatlarının tek amacı iki genç adamın peşinde oradan oraya sürüklenmekmiş gibi gösterilmesi beni hem rahatsız etti hem de hikayeden soğuttu.

6) Sosyal medyanın maalesef böyle bir yanıltıcılığı var. Elbette orada ‘AlSel’ ve ‘SavNaz’dan bahsedilecekti. Çünkü Haluk ve Güneş’i izleyen seyirci kitlesi sosyal medyayı aktif kullanmayan bir kitle. Genç seyirci ise hayranlıkla izlediği karakterler ekranda görününce sosyal medyayı anında hareketlendiriyor. Tam da bu noktada yaşanan yanılgı hikayeyi ‘AlSel’ ve ‘SavNaz’dan ibaret kıldı.

7) İlerleyen haftalarda izlenme oranları düşünce kanal gün değişikliğine gitti ama bence bu düşüşün günle pek bir ilgisi yoktu. Yoktu çünkü Güneş'in Kızları yüksek reytingler alırken de karşısında aynı rakipler vardı, reytingleri düştüğünde de. Dizi önemli derecede seyirci kaybetmişti. Asıl problem buydu.

8) Sonuç olarak dizi bitmesin diye 1 milyon değil 5 milyon da tweet atılsa bu dakikadan sonra izlenme oranlarının fırlayıp yükselmeyeceği kesin. Hakkı geçen herkesin eline emeğine sağlık. Tüm oyuncuların yolları açık olsun. Genç oyunculara ise naçizane tavsiyem bir sonraki proje için oyunculuklarını biraz daha fazla geliştirmeleri...

8

Sıradaki haber yükleniyor...
holder