Selin Çakar Recep İvedik 5'i tebrik etmemek haksızlık değil mi?
HABERİ PAYLAŞ

Recep İvedik 5'i tebrik etmemek haksızlık değil mi?

Haberin Devamı

Son 4-5 gündür sosyal medyada en çok okuduğum konulardan biri ‘Recep İvedik 5’in birçok filmi, hatta kendi serisindeki filmleri de geride bırakmış olması. Öyle ki gösterime girdiği 16 Şubat Cuma günü dahil olmak üzere 3 günde 1.646.848 kişi izlemiş. Sinema salonlarının boş kaldığı çoğu filmin aksine bu kadar seyirciyi sinemaya çekmiş olmak kim ne derse desin bunun bir başarı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Bu arada ben filmi henüz seyretmedim. Ama fragmanını izlediğimde bir yerde sesli bir kahkaha patlattığımı söyleyebilirim. Komikti çünkü. Kafa boşaltmak için, gülmek için, keyifli vakit geçirmek için izlenebilecek bir iş yapıyor Şahan Gökbakar.

Kusura bakmayın ama ben filmin izleyicisini aşağılayan söylemlere ya da hakarete varan yorumlara hak veremiyorum. Beğenmiyorsan, onaylamıyorsan gidip izlemezsin. Ben de serinin sadece bir filmini sinemada izledim. Tabii bu asla Şahan Gökbakar’ın filmini sinemada izlemem gibi bir tepki değildi. Sadece gitmeyi tercih etmedim. Ama televizyonda izlediğimde de güldüm.

Recep İvedik 5i tebrik etmemek haksızlık değil mi

Ben olaya şöyle bakıyorum; Şahan Gökbakar bir karakter yarattı. Yarattığı o karakter de hitap ettiği yani bu ülkede yaşayan seyirci kitlesinin seveceği türden bir karakterdi. Ne yani üniversite mezunu hiç kimse gitmiyor mu bu filme? Recep İvedik serisini izleyenler arasında hiç mi master, doktora yapan insan yoktu. Öyle olduğu için söylemiyorum ama herkesin bazen saçma sapan şeylere de gülmeye ihtiyacı olur. Böylesi bir genelleme ve küçümseme hali hiç hoş değil.

Beğenin ya da beğenmeyin bu işi bu ülkede yapıyorsanız sahip olduğunuz seyirci kitlesini iyi tanımanız ve o kitleye hitap edecek işler yapabilmeniz önemli. Beğenelim ya da beğenmeyelim Şahan Gökbakar bunu Recep İvedik ile başardı. Sonuca bakalım; bu filmi 3 günde 1.646.848 kişi izledi mi? İzledi.

Eğer beğenmiyorsak, saçma buluyorsak daha iyisi yapılsın.Bu sayının iki katı seyirciyi sinemaya çekmeyi başarsın. Seyirciyi küçümsemek bir şeyi çözmüyor. Öyle bir film çekilsin ki hem güldürsün, hem düşündürsün, hem ağlatsın, hem bizi tam kalbimizden vursun? En son ne zaman böyle bir Türk filmi izlediğimi maalesef ben hatırlamıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder