Serhan Sokulgan 'Çeşme mi, Bodrum mu?' tartışması bu sezon da bitmedi
HABERİ PAYLAŞ

'Çeşme mi, Bodrum mu?' tartışması bu sezon da bitmedi

Her yaz ortasında yaşanan "Çeşme mi, Bodrum mu?" daha popüler tartışması bu sene de değişmedi. Bodrumcular ve Çeşmeciler diye ayrılan gruba bu sene Kaş severler de eklendi.

Çevremde Bodrum'u sevenler Çeşme'ye ısınamazken ezelden beri Çeşme'de tatil yapanlar da Bodrum'a hiç ayak uyduramadıklarını söyleyip durdular. Çeşmeciler Alaçatı'nın bozulduğunu söyleyip dursalar da bu sene Alaçatı popülerlik anlamdında kendini daha da yukarı tırmandırdı. Sadece Hacımemiş bölümünde takılan cool grup, yukarı hiç çıkmadı.

Haberin Devamı

Çeşme mi, Bodrum mu tartışması bu sezon da bitmedi

Eski Bodrumcular bu sene Kadı Kalesi gibi Bodrum'un daha sakin yerlerini keşfedip oralarda takılmayı tercih ettiler. Türkbükü popülerliğini korurken Gümüşlük bu yıl eski bohem ve sakin halinden daha da çıkıp maalesef sahilde topuklu ayakkabı ile gezmeyi başarabilenlerle doluydu. Uzun yıllar Bodrum'u ve Çeşme'yi tercih eden belli bir kitle de bu yıl tatil planlarını Kaş'a kaydırdı.

PARA KARŞILIĞINDA SOSYAL MEDYA FENOMONİ NASIL OLUNUR?

Yeni bir meslek haline gelen sosyal medya fenomenliği hemen para kazanmak isteyenlerin iştahını kabartıyor. 2 yıl önce kendiliğinden ve şahsına münhasır tiplerin boy gösterdiği sosyal medya denizinde şimdilerde herkes kendine bir konu bulup o konu ve tipleme üzerinden sivrilmek istiyor. Bazı ajanslar bunun için hatrı sayılır paralar karşılığında hizmet bile veriyor. Nasıl mı?

Çeşme mi, Bodrum mu tartışması bu sezon da bitmedi

O kişi hangi konu üzerinde yetenekliyse ve ilgi alanı neyse belirli bir ücret karşılığında o kişiye takipçi ve mavi tik satın alınıyor. Daha sonrasın da özel fotoğraf çekimleri ve basın PR’ı ile işi yukarı taşımaya çalışıyorlar. İçlerinde gerçekten yetenekli ve başarılı olanlar bu iş birliği ile fenomen oluyor. Diğerleri ise verdikleri parayı çöpe atmanın hüsranı ile pişmanlık denizinde boğuluyor.

BÜLENT ERSOY ABARTISI DİYE BİR GERÇEK VAR

Bülent Ersoy'un 29 Ağustos’ta Bodrum Antik Tiyatro'da verdiği konserin görüntülerini izleyip fotoğraflarını görünce gözlerim abartı detayından yoruldu. Bülent Ersoy'un günler öncesinden Instagram hesabından nasıl hazırlandığına da şahit oldum. Yakın dostu Tanju Babacan ile yaptığı küçük toplantıyı da Instagram hesabına yükleyen Bülen Ersoy, Tanju Babacan'ın toplantı sırasında eliyle çizdiği sahne görseline müdahale ediyor. Tanju Babacan'ın "Çok abartılı olmasın" demesine karşılık Bülent Ersoy araya girerek ve hafif sinirli tavrıyla "Olur mu efendim! Abartılı olacak tabii ki. Orası koskoca antik tiyatro" diyerek konuya girişi vardı.

Haberin Devamı

Çeşme mi, Bodrum mu tartışması bu sezon da bitmedi

Nihayetinde Bülent Ersoy bir tahtın olduğu ve arkada kocaman neonlarla "Diva" yazılmış bir dekorla sahneye çıktı. Saçlarına takılan beline kadar uzayan postişi bir kenara Gülşah Saraçoğlu'nun diktiği kostüm ve kollarına kondurduğu takılar tüm antik tiyatroyu kaplayacak cinstendi.

UBER ŞOFÖRLERİNİN YENİ TAKTİĞİ

Uber'i ilk çıktığı günden beri kulllananlardanım. Hatta "Taksi mi, Uber mi?" tartışmasında her zaman Uber'in yanında olmuşumdur. Ancak son 2 haftadır kullandığım Uber yolculuklarında sıkıntılar yaşıyorum.

Geçen gün annemi doktor randevusuna yetiştirmek için Uber çağırdım. 2 dakika uzaklıkta olan bir Uber şöförü çağrımı kabul etti ve tam 15 dakika gelmedi. Şöförü defalarca aramama rağmen çağrılarıma bakmayıp mesajlarıma da dönmedi. Lokasyon takibinde tam evimin olduğu caddede bir otel önünde park halinde gördüğüm şöförü iz sürerek plakadan buldum ve yanına gittim. Neden gelmediğini ve telefonlarıma niye bakmadığını sordum ve suratıma bile bakmadan pişkin pişkin” Kusura bakmayın” dedi. Hemen ardından yolculuğu iptal etmesini söyledim. Çok geç kaldığımdan yine de taksiye binmek istemedim. O yüzden başka bir Uber aracı çağırdım. O şoför de 2 dakika uzaklıkta olmasına rağmen beni 10 dakika bekletti ve telefon aramalarıma yine bakmadı.

Haberin Devamı

Çeşme mi, Bodrum mu tartışması bu sezon da bitmedi

Bir arkadaşımdan öğrendim ki çağrıyı kabul eden şoförler mesafeyi kısa bulunca yolcuyu bekletip yolculuğu iptal etmesini bekliyor. Nedeni ise iptali yapacak olan yolcunun hesabına 13 TL iptal cezası yansıması. Kısa mesafeden hoşlanmayan Uber şöförlerinin yaptığı bu taktik taksicileri aratmayacak ve çok çirkin cinsten.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder