Serhan Sokulgan Reyhan Karaca'nın cenaze töreninde yaptığı takdire şayan hareket
HABERİ PAYLAŞ

Reyhan Karaca'nın cenaze töreninde yaptığı takdire şayan hareket

Haberin Devamı

REYHAN KARACA'NIN CENAZE TÖRENİNDE YAPTIĞI TAKDİRE ŞAYAN HAREKET


Reyhan Karaca'nın, Hakan Altun'un babasının cenazesinde tabutun yanında kendisiyle selfi yapmaya çalışan kişinin elinden telefonunu alarak gösterdiği tepkiyi çok haklı buldum. En son Harun Kolçak'ın cenazesinde bir kaç şuursuzun ünlüleri görüntülemeye ve fotoğraf çekmeye çalıştıklarını görünce herkes gibi benim de kanım donmuştu.

Reyhan Karacanın cenaze töreninde yaptığı takdire şayan hareket

Kendi kendime "Ne zaman değerlerimiz bu denli sona erdi" derken Reyhan'ın bu hareketini kınayan ve ona sosyal medyadan yazılan çirkin mesajları okuyunca, bu insanların ne kadar çığrından çıkıp, arlanmadan uzak olduklarını bir kez daha anladım.


SEZEN'İN NURCAN'INDAN YENİ ALBÜM DETAYLARI


Bir vokalist'den daha fazlası olarak, 16 yıldır Sezen Aksu konserlerine her yeteneği ile sahnede eşlik eden Nurcan Eren, yeni albümünü nihayet çıkarıyor. "Nihayet" diyorum çünkü çok uzun zamandır kendi şarkılarını yazan Nurcan, aynı zamanda dizi oyunculuğundan fırsat buldukça kendi albüm çalışmalarına devam edebiliyordu. Titizlikle hazırladığı müzik çalışması da neredeyse 5 yıla dayanıyor. Senelerdir sahnelerde olan Nurcan'ı, kendine has tavrı ve tarzı ile İstanbul eğlence hayatını arş edip mekanlarda dinleyenler bilir. Çok derin bir hisle yorumladığı şarkılar herkese kurşun gibi geçer ve kendinden geçirir. Nurcan Eren'in "Tin" adını verdiği albüm isminin açıklaması şöyle: "Müziğin maddenin çok ötesinde olduğunu düşünüyorum. Müziği tadamazsın, göremezsin ve sadece duymak da değildir müzik. Onu ancak hissedebilirsin. Dokunamazsın ama o seni sarıp sarmalar, kucaklar, taşır. Uyutur, uyandırır ve bir melodi ile her yere götürebilir. Bu, yeryüzünün ötesi de olabilir. Tin, müziğin kendisidir."

Reyhan Karacanın cenaze töreninde yaptığı takdire şayan hareket

Nurcan Eren, albümde bulunan 10 şarkının 8'ine söz ve müziği ile imzasını atmış. Albümde, uzun yıllar yol arkadaşlığı yaptığı Sezen Aksu'nun "Ben yokum" isimli bir şarkısı yer alırken birçok şarkıcının albümünde iyi işlere imza atmış Sibel Algan'ın da "Gitme" isimli bir şarkısı yer alıyor.
Prodüktörlüğünü Nurcan Eren'in kendisinin yaptığı albümde müzik direktörlüğünü Göksun Çavdar üstlenmiş. Şimdiden, kış aylarında eve kapanıp dinleyebileceğiniz albümler kategorisine giren "Tin" kliplendikten sonra bu ay sonu çıkacak.


PERU GÜZELLİK YARIŞMASI DÜNYA'NIN DİKKATİNİ ÇEKTİ


Peru'da düzenlenen güzellik yarışmasını hangi televizyon kanalını açsam gördüm. Bu durum, dikkat çekmek amacı ile mi, yoksa Peru'da kadına karşı suç eylemlerinin çokluğuna tepki göstermek için mi yapıldı bilinmez ama, konu amacına ulaştı. Beden ölçüleri sorulan tüm yarışmacılar cevap olarak, kadına karşı şiddet istatistiklerini belirterek cevap verdiler.

Reyhan Karacanın cenaze töreninde yaptığı takdire şayan hareket

Mesela 2018 Miss Peru birincisi

Romina Lazona vücut ölçülerini tanımlarken şöyle seslendi:
"Ben Callomy bölgesini temsil ediyorum ve benim ölçülerime göre, 2014 yılından bu yana 3.114 kadın, insan kaçakçılığına kurban gitti."
Tüm yarışmacıların verdiği bu istatistik rakamları, tepkilerle beraber tüm dünya kanallarına konu olurken, sosyal medyada da oldukça paylaşıldı. Türkiye'de düzenlenen güzellik yarışmaları aklıma gelince, eskisi gibi popülerliğinin kalmadığını, daha yaratıcı olmak için, organizasyonlarda daha farklı şeyler yapılması gerektiğini düşündüm.

CAĞALOĞLU HAMAMI KONSERLERE HAZIRLANIYOR


Özellikle turistlerin çok ilgi gösterdiği hamamlar gün geçtikçe yeniden revize ediliyor. Bunların içinde Tophane'de bulunan Kılıç Ali Paşa Hamamı da aslına uygun bir şekilde geçen yıllarda restore edilip yeniden açılarak çok ilgi görmüştü. Yıllardır tarihin en önemli izlerinden biri olan Cağaloğlu Hamamı da işletme anlamında değişerek bambaşka bir yüzü ile ortaya çıkmaya hazırlanıyor.

Reyhan Karacanın cenaze töreninde yaptığı takdire şayan hareket

Hala banyo olarak hizmet veren hamamın, 2018 itibari ile 2 ayrı fuaye alanında akustik konserler de düzenleneceğini duydum. Birçok jazz festivali ve sanat etkinliklerinin açılış ve kapanış organizasyonlarının burada gerçekleşmesi düşünülürken, bazı sanatçılarla da konsept projeler hazırlanacakmış. Hamam kültürüne sanatı da ekleyerek yeni bir soluk getirecek olan Cağaloğlu Hamamı, mistik havasını müzikle de birleştirerek çok ilgi çekeceğe benziyor.

POP MÜZİKTE AVRUPA'YA AÇILMA SEVDAMIZ HALA DEVAM EDİYOR


Türk pop müzik dalında şarkı söyleyen birçok şarkıcının Avrupa müzik sektörüne açılma sevdası yıllarca hep olmuştur.
En popülerinden, en az ünlüsüne kadar seneler içinde bu heves tüm başarısızlıklara rağmen bir türlü geçmemiştir. Yenilik yapmak her zaman hoş ve güzel; müziğe heyecan katmak da muazzam. Ama, Türk müzik sektörü şu aralar çok iyi gibi lanse edilse de, eskisi gibi muhteşem bir durumda olmadığını herkes biliyor.

Bir dönem, bir nebze Tarkan'ın Avrupa denizine açılma başarısını tatmış olsak da, diğer açılma sevdasında olanlar maalesef bu denizde yüzemedi. Bunun en iyi örneklerinden biri de 2000'li yılların başında Sony Müzik'te beraber çalıştığım Sertab Erener'dir.

Reyhan Karacanın cenaze töreninde yaptığı takdire şayan hareket

Sertab o dönem çalıştığı Uluslararası plak şirketi ile iyi kontaklar kurup, Ricky Martin'in en top olduğu dönemler düet yapmış olsa da, şarkıları Avrupa müzik listelerine uzaktan bakmıştı. Ziynet Sali'nin geçen gün Marshall ile yaptığı "Magic" şarkısını duyunca, çok anlam veremesem de, bir yandan da kulağıma hoş geldi. Şarkı seçimlerini pop dünyasında alternatif şarkılardan yana kullanmayan Ziynet bu işle aslında ters köşe yapmıştı. Global anlamda bu hevesini her fırsatta dile getiren Ziynet'i bu singleı başka ülkeler de başarıya taşıyacak mı göreceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder