Serhan Sokulgan Türk Kızılayı için Muazzez Abacı'dan örnek hareket
HABERİ PAYLAŞ

Türk Kızılayı için Muazzez Abacı'dan örnek hareket

Haberin Devamı

Muazzez Abacı'nın yeni piyasaya çıkardığı "Sezen'imin Şarkıları" proje albümü oldukça ilgi görüyor. Murat Yıldırım'ın önderliğinde yapılan albüm her yerde kulağıma geliyor. Muazzez Abacı uzun süredir üzerinde çalıştığı kendi projesinden sonra sanatçı dostlarını bir araya toplayarak Türk Kızılayı için harekete geçecek.

Türk Kızılayı için Muazzez Abacıdan örnek hareket

Sezen Aksu'dan Ajda Pekkan'a, Tarkan'dan Nilüfer'e kadar projede olması düşünülen isimler bugüne kadar hit olmuş şarkılarından birini seslendirecek. Albümün geliri ise Muazzez Abacı'nın önderliğinde Türk Kızılayı'na bağışlanacak.

TRT'NİN BİTMEYEN MANASIZ YASAKLARI

TRT'nin 80'li yıllardaki yasaklı şarkılar listesi saymakla bitmez. O yıllarda birçok sanatçı tek kanal olan TRT'nin denetiminden geçmek için şarkılarını ona göre hazırlardı. Barış Manço, Orhan Gencabay, Sezen Aksu dahil olmak üzere birçok sanatçı denetime takılanlar arasındaydı. Bu yasaklama süreci 2013'e kadar devam etmişti.

Türk Kızılayı için Muazzez Abacıdan örnek hareket

TRT'nin yeni verdiği bilgilerle hazırlanan rapora göre 2018 Türkiye'sinde 66'sı Kürtçe 208 şarkının sözlerinden dolayı yasaklı olduğunu dün POSTA gazetesi duyurmuştu. Demet Akalın'ın "Ah Ulan Sevda"sı, Sıla'nın "Afitap"ı da bu listeye dahildi. Bunca yıldır kendi iç işleyişinde bile bitip tükenmeyen sorunlar yaşayan TRT'nin kendi sistemlerini hem dijital hem de fikir olarak güncellemek yerine yeniden "Yasaklı Şarkılar" listesi hazırlaması pek çok kişiye sevimsiz geldi. TRT her ne kadar "Yasaklar sanatçılara değil, şarkılara" diye bir açıklama yapmış olsa da durumun vahimliğini yeniden göz ardı etmiş oldu.

ESKİ SEVGİLİ İLE KARŞILAŞMA SENDROMU

Ayrılan çiftlerin en büyük korkulu rüyası bir mekanda birbirleriyle karşılaşıp pişti olmaktır. Bu sendromu hemen hemen herkes yaşıyor. Pişkin sevgili modelleri ve içten içe kin besleyenler, cool davranmaya çalışıp bu duruma takılmıyorlar bile. Özellikle ortak tanıdıklarının bir davetine katılan bu eski çiftler birbiriyle göz göze gelmemek için bazen köşe kapmaca bile oynuyorlar.

Türk Kızılayı için Muazzez Abacıdan örnek hareket

Geçen gün Özge Ulusoy ve Hacı Sabancı'nın bir davette karşılaşmaları tam da böyle bir karşılaşmaydı. Partiye yeni sevgilisi ile katılan Hacı Sabancı gayet sempatikti. Ancak davete erken gelen Özge Ulusoy'un çıkışına yakın Hacı Sabancı'nın davete gelmiş olması magazin haberlerine "Özge mekanı terk etti" diye yansıdı.

EATALY'DE EĞLENCE VE MİZAH GECELERİ

Zorlu Center'ın Eataly'si açıldığı günden beri keyif aldığım ve enerjisini sevdiğim bir yer olmuştur. Yemek yemeye gitmenin dışında market alışverişi de yapmaktan hoşlandığım Eataly'de birkaç zamandır müzikli aktiviteler de düzenleniyordu.

Türk Kızılayı için Muazzez Abacıdan örnek hareket

Butik konserlerin olduğu Eataly'nin bir bölümüne yakın zamanda Eataly Bar Aperitivo açılıyor. Eataly'nin içinde yer alan Bar Aperitivo'da bir şeyler atıştırıken bir yandan komedi ve mizahla da buluşabileceksiniz. Stand-up gösterilerin yapılacağı mekanda Metin Uca, Ceyhun Yılmaz, Yasemin Şefik başta olmak üzere mart ayı içinde birçok isim şov yapacak.

MEVLİT DUALARINDA YEMEKLER PUANLANIRSA

Sosyal medya platformları içinde zirveyi Facebook kimselere kaptırmıyor. Geniş bir kitleye ulaşan Facebook’ta her türden insana ulaşmak mümkün. Eşine sunumsuz yakalanmamak için bisküvilere kurdele bağlayan ev hanımlarımdan tutun birbirlerinin Facebook duvarında çeyiz açan kızlarımıza kadar türlü türlü insanla karşılaşıyoruz. Son olarak karşılaştığım topluluk gerçekten bana pes dedirtti.

Türk Kızılayı için Muazzez Abacıdan örnek hareket

"Mevlüd Bulma Grubu" adı altında birleşen binlerce insan burada yayınladıkları mevlit fotoğraflarıyla birbirlerine yorum yapıyorlar ve katıldıkları mevlitlerin yemek menüsünü puanlıyorlar. "Şaziye Hanım’ın pilavını beğendik ama baklavası biraz kuru olmuş" yorumlarının havada uçuştuğu grupta daha neler yaşanacak merakla takip ediyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder