Serkut Bozkurt Beştepe ve hükümet arasındaki kavgada gizli özne Akdoğan
HABERİ PAYLAŞ

Beştepe ve hükümet arasındaki kavgada gizli özne Akdoğan

Ak Parti içinde tartışma olarak başlayan "Çözüm Süreci" krize döndü. Tartışmada öne çıkan isimler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Erdoğan'ın başbakan iken bir çok kez ayar verdiği Bülent Arınç. Bu bizim gördüğümüz. Görmediğimiz isim ise Ahmet Davutoğlu ve Yalçın Akdoğan. Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Arınç Erdoğan'ı iki kez eleştirdi. Bunu tabii ki Davutoğlu'nun bilgisi dahilinde yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Arınç'ın bu açıklamasından sonra Davutoğlu ile cumartesi günü görüştü. Bu görüşme 48 saat sonra cumhurbaşkanlığı kaynakları tarafından açıklandı.

Haberin Devamı

AÇIKLAMAYI AK SARAY YAPTI ÇÜNKÜ...

Açıklamanın Ak Saray tarafından yapılmasının anlamı şu: "Çağırdım Davutoğlu'nu konuştum ne oluyor diye". Siyasi litaratürün dışında söylemek gerekirse, "Ahmet ne yapıyorsun sen!" demek. Ancak ertesi gün Bülent Arınç yine Erdoğan'ı eleştirdi. Bu da şu anlama geliyor; "Ne yapayım, başbakan benim, icra bende, benim dediğim olacak." Davutoğlu, Erdoğan ile görüşmesinen sonra geri adım atmadı.

GİZLİ ÖZNE YALÇIN AKDOĞAN

Atmadığını da Arınç'ın açıklamaları ile gösterdi. Gelelim en gizli özne Yalçın Akdoğan'a. Çözüm Sürecini yürüten başbakan yardımcısı. HDP'lilerle görüşen, fotoğraflarda yer alan isim Akdoğan. Akdoğan ilk başta, heyet olmayacak demişti. 5 gün sonra heyetin sayısını kendisi açıkladı. TRT ve Anadolu Ajansı Yalçın Akdoğan'a bağlı. Ama bu süreçte ismi en az zikredilen isim oldu.
HDP heyetiyle görüşen, Kandil ve İmralı'dan gelen mesajları ilk bilen Yalçın Akdoğan.
Dolmabahçe görüşmesine hükümet adına giren kim? Yalçın Akdoğan ve Efkan Ala.
10 maddelik deklerasyonu ilk bilen ve sonra HDP heyetiyle görüşen kim? Yine Yalçın Akdoğan.
Erdoğan-Davutoğlu tartışmasında en geride kalan isim kim? Yalçın Akdoğan.

"İZLEME HEYETİNDE SON SÖZÜ BAŞBAKAN SÖYLEYECEK"

Onun da bilgisi şöyle. Yalçın Akdoğan HDP'li Pervin Buldan'ın 12 Mart'ta yaptığı ertesi gün yalanlandı. Akdoğan Twitter hesabında, heyete dair açıklamaların "külliyen yalan ve uydurma" olduğunu yazdı. Yalçın Akdoğan 5 gün sonra ise İzleme Heyeti'nde 5-6 kişinin yer alacağını, bu isimlerden bazılarının belirlendiğini ve nihai kararı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

AKDOĞAN'IN CEVABI HAZIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çözüm Süreci görüşmelerini yürüten Yalçın Akdoğan'a sorarsa; "Yalçın,bu heyet işi nereden çıktı?", yanıtı hazır. Sayın Erdoğan, ben bunun külliyen yalan olduğunu 13 Mart'ta Twitter hesabımdan yaptığım açıklamada yalanladım. Davutoğlu sorarsa; "Yalçın bey, Heyet işi ne oldu?" diye ona da yanıtı hazır. Sayın başbakan 18 Mart'ta yaptığım açıklamada, sizin de adınızı söyleyerek heyetin 5-6 kişiden oluştuğunu açıkladım. İki tarafı da memnun eden açıklama.

DİĞER AKTÖRLERİ DE BİLMEK GEREK

Erdoğan'ın da, Davutoğlu'nun da, HDP'nin de Çözüm Süreci için bilgi aldığı isim Akdoğan. Tabii ki Ak Saray ile Başbakanlık arasındaki tartışmanın asıl nedeni bu değil, iktidar kavgası. Ama bu kavgadaki diğer aktörleri de bilmek gerek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder