Serkut Bozkurt Erdoğan kime mesaj verdi?
HABERİ PAYLAŞ

Erdoğan kime mesaj verdi?

Haberin Devamı

Hakan Fidan'ın adaylığını geri çekmesinin şifreleri şöyle.

Hakan Fidan milletvekili ve belki de bakan olma fikrini Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştükten sonra karar verdi. Davutoğlu da onayladı. Hakan Fidan MİT Müsteşarlığı'ndan istifa etmeden önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü. Erdoğan izin vermedi.

Erdoğan, Fidan'a vize vermedi çünkü, MİT Müsteşarlığı'nın daha önemli olduğunu ve kendisine güvendiğini belirterek anlattı, karşı olduğunu söyledi.

Erdoğan, Fidan'ın adaylığına karşı olduğunu daha sonra 3-4 kez yineledi. Hiç birinde Fidan'ı eleştirerek değil, MİT Müsteşarlığı görevinin daha önemli olduğunu söyleyerek anlattı.

Davutoğlu'na karşı Gül kartı

Erdoğan'ın bu kadar sert tepki vereceğini tahmin edemeyen Davutoğlu, arayı bulmaya çalıştı. Bu sırada Hakan Fidan, Erdoğan ile Suudi Arabistan'da görüştü. Erdoğan yine ikna olmadı. Davutoğlu devreye girdi ama Erdoğan kararından vaz geçmedi. Hatta tam bu sırada, Abdullah Gül'e mesaj gönderdi. Ağustos ayından beri Gül'ün adaylığı için açıklama yapmayan Erdoğan geçen hafta, Davutoğlu'na şu mesajı gönderdi: Bu partinin mührü hala bende. Benim dediğimi yapmazsan alternatifin var. Abdullah Gül'e bu yüzden mesaj gönderdim.

Davutoğlu mesajı aldı ve Fidan adaylıktan çekildi.

Davutoğlu ısrar mı etti

Ankara kulislerinde son 3 haftadır konuşan şu. Tayyip bey, Hakan Fidan'ın milletvekili adayı olmasını bile istemiyordu. Fidan'ın seçimlerde vekil olduktan sonra dışişleri bakanı olarak kabinede yer alacağı konuşuluyordu. Erdoğan, Fidan'ın milletvekili aday adaylığını bile onaylamadı. Ak Parti içindeki mührün kendisinde olduğunu hatırlattı ve adaylığa bile izin vermedi. Davutoğlu 3 hafta sonra pes etti ve Fidan adaylıktan çekildiğini açıkladı.Tekrar eski görevi MİT Müsteşarlığı için yol açıldı.

Fay hattı gibi

Hakan Fidan, Erdoğan - Davutoğlu arasında çatlağa neden olabilir mi?

Evet. Çünkü Fidan'ın kaderinde "çatlağı" çıkarmak var. Gülen cemaati ile hükümetin arasını açan ve savaşa neden olan özne Hakan Fidan'dı. 7 Şubat'taki operasyon sonrası Erdoğan ile Gülen arası açılmıştı. Fidan yine benzer bir kaderi inşa etti. Davutoğlu ile Erdoğan arasındaki en büyük krizin adresi oldu. Başbakanlık ve Ak Saray arasındaki şu ana kadar yaşanan en büyük savaştan Erdoğan galip çıktı. Davutoğlu geri adım attı. Erdoğan ne dediyse o oldu.

Sonuç:

Hakan Fidan burada gizli özne. Asıl savaş Erdoğan ile Davutoğlu arasında yaşandı. Erdoğan, Abdullah Gül kartını gösterdi. Gerçi Gül aday olmayacağını duyurdu ama bunu yüksek perdeden yapmadı. Açık kapı bıraktı. Adaylık ringinde Erdoğan, ilk rauntta Davutoğlu'nu nakavt ederek kazandı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder