Şirin Sever Bu kızların her biri gerçekten yıldız
HABERİ PAYLAŞ

Bu kızların her biri gerçekten yıldız

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Mercedes-Benz Türk, 2004 yılından beri ortak bir projeye imza atıyor...

Mutlaka duymuşsunuzdur, ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi ile genç kızların okuması ve çalışma hayatına atılması amaçlanıyor. Şahane bir iş yapıyorlar, kesinlikle kutlamak lazım.

Bu kızların her biri gerçekten yıldız

Bugüne dek bu projenin haberlerini takip ediyordum ama geçtiğimiz gün ilk kez bir toplantılarına katıldım… Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Aysel Çelikel ve Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün ev sahipliğinde yapılan İstanbul buluşmasında; proje sayesinde eğitim ve iş hayatlarında hayal ettikleri yerlere gelmiş kızlar da vardı.

Haberin Devamı

O kızların sahneye çıkıp anlattıkları, başardıkları içimi açtı, moral verdi resmen... Bilirsiniz bu ülkede maddi durumu yetersiz aileler, önce kızlarının eğitiminden vazgeçer... İşte bu proje, böyle genç kızlara fırsat verme projesi!

Zamanla da sadece maddi desteğin yeterli olmayacağı düşünülmüş, onlara staj imkanı, iş imkanı sunulmuş. Bugün Mercedes-Benz Türk’ün iki fabrikasında mavi yaka kadın çalışanların yüzde 10’u ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesinden şirketin bünyesine katılmış. Şahane değil mi?

İşte o kızlardan ikisinin hikayesi, aşağıdaki yazıda…

İSTERSENİZ, KİMSE ÖNÜNÜZDE DURAMAZ

2004 yılında bu bursla tanışan Semra Irmak, Mercedes-Benz’de staj imkanı buluyor, üniversiteyi kazanıp okuyor, 2012’de de Mercedes fabrikasında, çalışan sağlığına yönelik kurulan laboratuvarda çalışması için teklif alıyor.

Bu kızların her biri gerçekten yıldız

“Bu, onca desteğin, emeğin tohumlarını almaya başlamak için büyük adımdı” diyor.“Erkeklerin bir adım gerisinde değil de yanında yürümek istiyorsak; gerçekten isteyelim ve hedefleyelim. Bakın ben başardım! Siz de isterseniz hiçbir şey önünüzde duramaz!” diyerek sesleniyor kızlara.

HAYALLERİM GERÇEK OLDU

2007’de projeyle tanışan Mahmiri Gündüz “Hayatımın dönüm noktasıdır” diyor ve ekliyor: “Ben projenin ilk burs alan kızlarından biriyim. Bu sayede ayaklarımın üstünde durabiliyorum. Bu bursu almamış olsam, belki de şu an iş arayan onlarca insandan biriydim...

Haberin Devamı

2010’da Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon fabrikasının iç süsleme bölümünde montaj elemanı olarak çalıştım. Şu an da Aksaray kamyon fabrikasında birim yöneticisiyim. Anlatırken bile sevinç doluyum. Hayatımda hayal ettiğim her şey oldu...” 32 yıllık fabrikanın ilk kadın birim müdürü olan Gündüz’ün anlattıkları kızlara el vermenin önemini anlatmıyor mu sizce de?

BU KIZDA İŞ VAR...

İstanbul kadar Bodrum ve Alaçatı gibi hit tatil yerlerinde de, şiddetli bir canlı müzik çılgınlığı var. Özellikle de Türkçe söyleyen vokaller, kapanın elinde kalıyor. Yeni akım bu. Bu isteniyor, bu talep ediliyor. Geçen hafta Alaçatı turumda bu vokallerden biriyle tanıştım...

Bu kızların her biri gerçekten yıldız

Alaçatı İnsula Hotel’de sahne alan Begüm Obiz, Murat Boz’un vokalistiymiş. Sesi de, sahnedeki enerjisi de çok iyi. Seyirciyle kurduğu ilişki ve repertuvarı çok iyi. Nice sahnede kimleri izledim ama bu kızda iş var bence. Bu arada İnsula Hotel’de haftanın altı gecesi 02.00’ye kadar canlı müzik var. Begüm Obiz dışında, Caner Kızıl gibi son dönemin popüler sanatçıları sahne alıyor. Tavsiye ederim.

Haberin Devamı

ALAÇATI'DA EN YENİLER...

Alaçatı’ya her gittiğimde yeni yerler keşfediyorum…

■ Bunlardan biri, yukarıda bahsettiğim İnsula Hotel.. 6 odalı, butik bir otel. 12 ay açık. Cıvıl cıvıl caddeye bakan restoranında (gece de canlı müzik olan yer) gece yemek, sabah kahvaltı var. Geçerken bile uğrayabilirsiniz.

■ Şeşbeş, Alaçatı’nın en yenilerinden. Uzun yıllar Etiler Şamdan ve Nişantaşı Biber Bar’ın işletmecisi olan Selma Şeşbeş açtı. Mutfak ise kardeşi Leyla Şeşbeş’in alanı. Çok leziz yemekleri var. Özellikle sütlü balık, avokado köftesi olay! Her cuma Amerikalı sanatçı Danna Leese’nin canlı performansı var. Eski Şamdan günlerini arayanlar gitmeli.

■ The Beach of Momo... Üç sezondur Alaçatı’nın en hit restoranlarından Momo’nun sahibi Burak Beşer, haziranda açtı. Kendinizi yurt dışında hissedeceğiniz bir mekan; şık, kaliteli, havalı. Özellikle hafta sonları yer yok. Yemekler ünlü şef Carlo Bernardini imzalı. Keşfetmekte fayda var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder