Şirin Sever Çöpe bebek atmayı ‘Anne’ dizisi bulmadı!
HABERİ PAYLAŞ

Çöpe bebek atmayı ‘Anne’ dizisi bulmadı!

Haberin Devamı

Star’ın ‘Anne’ dizisi herkesin dilinde. Çocuğuna iyi bakmayan, beslemeyen, sevgi göstermeyen acımasız duygusuz anne (Gonca Vuslateri) herkesin cinlerini tepesine çıkardı... Hele geçen hafta, küçük Melek’in (Beren Gökyıldız) annesi tarafından çöp poşetine konulup çöpe bırakılma sahnesi, ‘Yok artık’ dedirtti. Herkes bu sahneyi çok abartılı ve acımasız bulurken, önceki gün gerçekten bir bebek çöpe atıldı!

Bu kez olanlar senaryo değil, gerçekti... Olay önceki gün Esenyurt’ta yaşanıyor. Bir kağıt toplayıcı fark ediyor poşete konulmuş bebeği ve yardım istiyor. Bu haberi okuyup “Anne dizisi örnek oldu” diyenler var. Ne yani? Kadın diziyi izleyip bebeğini çöpe atmaya mı karar verdi? İyi de bu ilk değil ki! Daha önce kaç kez ‘bebeği çöpe attılar’ haberleri okuduk bu ülkede.

Bu kadar aşağılık insanlar sadece dizilerde yok çünkü. Gerçek hayatta, senaryolarda yazılanlardan daha beterleri var... Servisi kaçırdığı için oğlunu arabaya bağlayan anne haberi de bunlardan biri. Şimdi bunu da diziden mi gördüler?

ANTALYA'YI GOLF TURİZMİ KURTARIR ANCAK!

Avrupa’nın en önemli golf turnuvalarından olan ‘Turkish Airlines Open 2016’ geçtiğimiz hafta sonu Belek’te yapıldı... Geçtiğimiz yıl G20 Zirvesi’nde dünya liderlerini ağırlayan Regnum Carya Golf&Spa Resort, yemyeşil doğası ile bu kez dünyanın en ünlü golfçülerini ağırladı.

Yani dünyanın gözü bir kez daha Belek’teydi... 3 Kasım’da başlayan turnuvaya 20 ülkede gelen 78 sporcu, 7 milyon dolarlık büyük ödül için mücadele etti. Turnuvayı yerli yabancı 45 yayıncı kuruluş aracılığı ile 58 ülkede toplam 1.5 milyar kişi izledi. Turnuvanın galibi 27 yaşındaki Danimarkalı Thorbjorn Olesen oldu.

İki gün boyunca izlediğim turnuvadan anladığım şu: Bu turnuva ve golf sporu, turist gelmediği için karalar bağlayan Antalyalı otelciler için eşsiz fırsat. Üstelik para harcayan belirli gelir düzeyindeki turistten bahsediyoruz.

Golfün yıldızı Rory Mcllroy’un güvenlik gerekçesiyle turnuvadan çekildiği konuşulsa da; cennet gibi bir ortamda kimse endişe duymadı. Tersine, organizasyonun güvenliği o kadar sıkıydı ki, golf sahasına ve golf kulübüne girmek için sürekli kart değiştirmemiz gerekti.

GOLF TURİSTLERİ DAHA ÇOK PARA HARCIYOR

Regnum Carya Golf&Spa Resort’un sahibi Fikret Öztürk’le konuştuk... Golf yatırımları sayesinde Belek’in 12 ay turist ağırladığını, daha fazla turizm geliri için daha fazla yatırım yapılmasını istedi. Belek’in yaklaşık 20 yıl önce sazlık, bataklık bir alan iken bugün dünyanın en önemli golf alanlarından biri haline geldiğini söyleyen Öztürk, bakın neler anlattı...

■ Eskiden burada sezon ilkbaharda açılır, sonbaharda son bulurdu. Bugün ise golf sayesinde 12 ay boyunca hareketli kalıyor.

■ Yıl içinde yaklaşık 30 bin misafir ağırlıyoruz, bu misafirlerin yüzde 25’i golf turisti. İngiltere, Almanya, İskandinavya ve Fransa’daki golf tutkunları havadan dolayı senenin her ayı burada golf oynayabiliyor. Golf turistleri, daha uzun kalıp, diğer turistlere göre çok daha fazla harcıyor.

■ Belek’te toplam 15 golf sahası var. Carya Golf Club ise, Avrupa’nın en iyi 2. golf sahası. Aynı zamanda Avrupa’nın aydınlatmalı ilk sahası. Bu arada, Turkish Airlines Open Golf Turnuvası, 3 yıl boyunca Regnum Carya Golf&Spa Resort’ta oynanacak.

Hem golfü hem hayatı öğreniyorlar

Hazır bir golf turnuvasını izlemeye gitmişken, National Golf Club Çocuk Akademisi’ndeki golfçü çocuklarla da tanıştım... Çoğu bölge köylülerinin, otel ya da kulüp çalışanlarının çocukları. Aralarında Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan gelenler de var. 7-8 yaşından itibaren akademide öğrenim görüyorlar.

Golfle ilgili her şeyi a’dan z’ye öğrenmelerinin dışında asıl önemlisi hayatı öğreniyorlar. İngilizce, adabı muaşeret, çatal bıçak kullanmadan kravat bağlamaya kadar her şeyi. Bu hikayeye imza atan kişi National Golf Club Genel Müdürü, aynı zamanda National Golf Club Çocuk Akademisi Direktörü Bekir Kara... Öyle iyi bir şey yapıyor ki, alkışlamamak imkansız.

Bir golfçü tam 10 yılda yetişiyor

Bekir Kara, bu çocuklar gibi aynı yerde golf sahalarına adım atmış, hızla yükselmiş ve profesyonelliğe geçmiş bir isim. İhtiyacın farkına varınca, 2006’da eğitimlere başlıyor; 12 kişiyle başlayan sayı 2007’de 20’ye çıkıyor. 2008’de ise 80. Şu anda 7 yaşından 21 yaşına kadar öğrenci var okulda. Bir golfçü maksimum 10 senede yetişiyor. Ve şu anda yetiştirilen çocuklardan 16 tanesi milli takımda.

Bu arada öğrencilerin yarısı da kız. “Kaç kişi ileride gerçekten golfçü olmak istiyor?” diyorum, yarısı parmak kaldırıyor. Mutlu Güner de 11 yaşında gelmiş bu okula. Şu anda Milli Takım’da ve Akdeniz Üniversitesi’nde iki yıl önce açılan golf antrenörlüğü bölümünde okuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder