Şirin Sever Ekranın ve perdenin yeni gözdesi Cengiz Bozkurt
HABERİ PAYLAŞ

Ekranın ve perdenin yeni gözdesi Cengiz Bozkurt

Bazı yetenekleri fark etmemiz zaman alıyor nedense... Cengiz Bozkurt da o isimlerden biri. Evet, uzun yıllardır izlerim, bilirim, gülerim ama aklımda ilk sırada olmadı hiç... Ama son zamanlarda öyle performanslar sergiliyor ki, yeteneğini gözümüze gözümüze sokuyor resmen... Geçen sene ‘Bana Masal Anlatma’ filmindeki ‘Kahveci Nafi’ karakteriyle dikkatlari çekti, “Ben de varım ve çok iyiyim” dercesine oynadı. Şahane İngiliz aksanıyla konuşan kahveci gerçekten komikti. Ardından ‘Kara Bela’ filmi geldi.

Haberin Devamı

Cengiz Bozkurt

Soğukkanlı esprileriyle şahane bir performans sergiledi. Bu kez de ‘Geldim Gördüm Güldüm Show’da Cengiz Canbazoğlu karakteriyle güldürdü. Geçen akşam yayınlanan şovun ardından, herkes onu konuşmaya başladı. Üstelik Cengiz Bozkurt, son derece eğitimli ve donanımlı bir oyuncu. İngiltere’de medya ve iletişim okumuş, orada tiyatrolarda oynamış, ardından belgesel çekmiş ve tiyatro oyunları yönetmiş. İnsan boşuna ‘iyi’ olmuyor demek ki... Artık favori komedyenimdir kendisi, buradan duyurmuş olayım.

Yaşlı Rocky bile izlenir

Rocky serisi filmlerini bize sevdiren neydi? Mücadele, inanç, motivasyon, ‘vazgeçmek, pes etmek yok’ mesajları… Vee nefes nefese boks maçları elbette! Kan akıtılan bir dövüşü spordan saymıyorum ama Rocky filmlerinin hastasıyım. Bu ne yaman çelişki ben de anlamadım ama bu iş bir tek beyazperdeye yakışıyor, net! Rocky filmleriyle büyümüş bir kuşaktan geldiğime göre ‘Creed: Efsanenin Doğuşu’ filmini önermem şart.

Eski bir dostla buluşmuş gibi oldum, sevdim filmi. Botoksları fazla kaçmış olsa da, bayağı yaşlanmış Rocky Balboa (Sylvester Stallone), önce rakibi sonra dostu olan Apollo Creed’in oğlu Adonis’i (Michael B. Jordan) eğitiyor... Onu efsane bir boksör olarak ringlere hazırlıyor. Rocky, bu kez kanserle savaşırken bile “vazgeçme, bırakma” öğüdü veriyor. Kendisi dövüşmüyor ama Adonis de en az onun kadar iyi yumruk atıyor. Hem duygusal, hem heyecanlı bir film. Efsaneye saygı kontenjanından izleyin.

Lezzetli ve keyifli

La Baron

Zorlu Alışveriş Merkezi’nin en yenisi ve yeni buluşma noktası. Geçenlerde bir iş toplantısı için gittim; çok şık, küçük ve samimi. Bar, lounge ve restoran olarak tasarlanmış. Mönüde ise dünya mutfağından lezzetler var. İstanbul’da son zamanlarda moda olan gizli giriş kapısı burada da var. Bakalım bu durum, mekanı popüler yapmaya yetecek mi? Bu kapı, Zorlu’nun güney girişindeki saat mağazası Greenwich’te.

Haberin Devamı

Yirmibir Ocakbaşı

21 Diyarbakır’ın plakası... Son zamanların en konuşulan ocakbaşısı. Ünlü simalar hep orada. Zahter, humus, sıcak patlıcan gibi bölgeye has lezzetleri var. Biraz gürültü ve kaos mevcut ama etleri söylendiği kadar leziz. En güzel yanı da, fonda çalan Ahmet Kaya şarkıları... Taksim’de Hazzopulo Pasajı’ndan geçip ulaşılan üç katlı mekan, özellikle hafta sonları tıklım tıklım. Rezervasyonsuz sakın gitmeyin. Hele de ocakbaşında oturup keyif yapacaksanız!

İstanbul'u cebine indir

İstanbul’da hayatı kolaylaştırmak için çok faydalı mobil uygulamalar var. İhtiyacınız olanı cebinize indirip, oturduğunuz yerden her bilgiye ulaşabilirsiniz. İşte birkaç öneri:

Haberin Devamı

*Mobil İETT: Hangi otobüs nereye gidiyor öğrenmek isteyenler için…

*İspark: Uygun park yeri arayanlar, boş park yeri bulmak için koşturanlar için…

*Şehir Hatları ve Deniz Seferleri: Vapur seferlerini öğrenmek için…

*Kapalıçarşı: Çarşının labirente benzeyen sokaklarında kaybolmamak için…

*Trafi: İstanbul’da bir yerden bir yere nasıl gideceğinizi planlamak için... Metro, otobüs, dolmuş ne gerekiyorsa!

*İBB Trafik: Zaten bilmeyen yok… İstanbul’da trafik durumunu öğrenmeden yola çıkanlar delirmiş olmalı!

*Getir: Portföyündeki 200’e yakın ürünü, geceyarısı bile olsa evinize getiriyor. Gece bebek bezi bitenler, panik yapmasın!

*Uber ve BiTaksi: Taksi ihtiyacı olanlara.

Görme engelliler film izliyor

Sinemada tanıtıcı reklamını her gördüğümde gözlerim doluyor, fena oluyorum… Görme engellilerin sinemada film izlemelerine olanak sağlayan Turkcell ‘Cepten Sesli Betimleme’ hizmetinin reklamından bahsediyorum. Müthiş bir proje ve dünyada bir ilk. Cep telefonlarına indirilen uygulama ile filmin detayları kulaklıkla öğreniliyor... Anlatıcı ses, diyalogsuz sahneleri sesle aktarabiliyor, ortamı ve oyuncuları tasvir ediyor. Böylece görme engelliler de filme ilişkin bilgilere sahip oluyor ve sinemada olmaktan daha fazla tat alabiliyor.

Bu hizmet ilk olarak geçen ekimde, Ali Sunal ve Hatice Şendil’in oynadığı ‘Hayat Öpücüğü’ filmi ile başlatıldı... Ne kadar çok yapımcı, bu teknolojiye duyarlılık gösterip filmlerinin betimlemesini yaptırırsa; görme engelliler de o kadar çok filme doyacak. Duyarlı yapımcıları görelim.

Pazarlama dersi

Bir profesör, yüksek lisans öğrencilerine pazarlama kavramlarını şöyle ilginç bir yolla anlatıyor…

1. Katıldığınız partide büyüleyici bir kız gördünüz, yanına giderek, “Çok zenginim. Evlen benimle!” dediniz. Bu, doğrudan pazarlamadır.

2. Bir grup arkadaşınızla partiye gittiniz. Bir arkadaşınız, sizi işaret ederek kıza, “O çok zengin. Evlen onunla!” dedi. Bu, reklamdır.

3. Kalkıp kravatınızı düzelttiniz, kıza doğru yürüyüp içkisini tazelediniz, arabanın kapısını açtınız, çantasını düşürünce eğilip aldınız, bir gezinti teklif ettiniz. Sonra “Bu arada ben çok zenginim. Benimle evlenir misin?” dediniz. Bu, halkla ilişkilerdir.

4. Kız yanınıza geldi ve “Duyduğuma göre çok zenginmişsiniz. Benimle evlenir misiniz?” dedi. Bu, marka bilinirliğidir.

5. Kıza yaklaşıp, “Ben çok zenginim. Evlen benimle!” dediniz. Suratınıza okkalı bir tokat yapıştırdı. Bu, müşteri geribildirimidir.

6. Kızın yanına sokulup, “Ben çok zenginim. Evlen benimle!” dediniz. O da sizi kocasıyla tanıştırdı. Bu, arz-talep uyuşmazlığıdır.

7. Kızın yanına yaklaştınız ama siz bir şeyler söyleyemeden, biri gelip ona “Ben çok zenginim. Benimle evlenir misin?” dedi ve kız onunla gitti. Bu, sizin pazar payınıza göz koyan rekabettir.

8. Kıza tam, “Ben çok zenginim, evlen benimle!” diyecekken, karınız geldi. Bu da, yeni pazarlara girememektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder