Şirin Sever Eylül ayı sanat ayı
HABERİ PAYLAŞ

Eylül ayı sanat ayı

Eylül ayıyla birlikte kültür sanat dünyası da tam gaz hereketleniyor ya, en güzel tarafı da bu galiba. Bakın şehirde neler olacak eylül ayıyla birlikte...

■ Bir kere, öyle eften püften olanlar değil, tüm yıl heyecanla beklenen iyi filmlerin sezonu başlıyor.

■ İstanbul’un en iyi tiyatroları ‘perde’ diyor. Ki bu yıl Şener Şen de sahnede olacak deniliyor, müthiş haber bence...

■ 7-9 Eylül’de İstanbul Comics and Art Festival var Kadıköy’de. Çizgi roman ve illüstrasyon sergileri, canlı graffiti çalışmaları, kamusal alan enstalasyonları, söyleşiler, bu renkli açık hava festivalinde...

Haberin Devamı

■ Çağdaş sanatın en iyi örnekleri 20-23 Eylül’deki Contemporary İstanbul’da olacak... Tam 21 ülkeden 85 galeri eserlerini görücüye çıkaracak.

■ 22 Eylül’de İKSV tarafından düzenlenen Tasarım Bienali’nde tasarımla ilgili her şey var.

■ 7. Uluslararası Klarnet Festivali 8-17 Eylül’de İstanbul CRR’de ve Harbiye Açıkhava sahnelerinde. Harbiye Açıkhava sahnesinde de Eylül konserleri başlıyor bir taraftan.

■ İstanbul, ormanın kıyısında yeni bir konser mekanına kavuştu. Vadi İstanbul’da 15 Eylül’de Ajda Pekkan, 22 Eylül’de Candan Erçetin sahnede.

■ 29 Eylül’de ise Antalya’da 55. kez, Antalya Uluslararası Film Festivali gerçekleşecek.

Eylül ayı sanat ayı

500 YARIŞÇIYLA SAKIZ'A

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanırken, anlamlı bir yarışın tam da ortasındaydım... Çeşme-Sakız arasında yapılan Arkas Aegean Link Regatta’yı izliyordum. Hem Zafer Bayramı’nı kutlamak, hem iki komşu arasındaki bağları güçlendirmek adına yapılan yarışa rekor katılım oldu.

Tam 51 tekne, 500’e yakın yarışçı, Sakız adasına çıkarma yaptı; rüzgarla denizin dansı eşsiz görüntüler yarattı. Geçen yıl başlayan yarışlara Sakız Belediyesi özellikle bu yıl büyük ihtimam göstermiş. Zira uzay seviyesine fırlayan döviz kurlarından dolayı turist sayısı yarı yarıya azaldığı için, gözleri yolda yarışçıları bekliyorlardı. Tabii 500 yarışçı birden inince, adanın havası bile değişti, net söyleyebilirim. Yarışa dönersek…

Eylül ayı sanat ayı

Arkas Aegean Link Regatta rüzgar açısından dünyada yelken ve yat yarışı yapılabilecek en iyi parkurlardan biri. İki yıldır da büyük markaların desteğini alıyor. Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Çeşme Marina’nın yanı sıra Türkiye Yelken Federasyonu da destekçi. Yarışın en büyük mimarı ise Arkas Holding tabii...

Haberin Devamı

Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ile yarış öncesi sohbet ederken, yelkene dair çok şey öğrendik. Bazılarını aşağıdaki yazıda aktarayım...

AMAÇ KUPA DEĞİL YELKEN ÖĞRETMEK

Bernard Arkas yelkenle, çocukluğunda tanışıyor. 2009’da da yelken yapan şirketin yöneticilerine katılıyor. Kazandıkça da işin rengi değişiyor; sonunda Arkas- M.A.T. Sailing Team adlı yelken takımını kuruyor.

Ekip şu anda hobi olarak yelken yapmıyor, yılın 12 ayı yelkenci. Yani profesyonel işleri bu. Türkiye’de bir ilk bu, altını özellikle çiziyorlar. Herkes şu dönemde sponsorluktan kaçarken, Bernard Arkas sonuna kadar yelkencilerinin arkasında. Derdi de kupa falan değil, çocuklara spor yapacakları alanlar yaratmak.

Eylül ayı sanat ayı

Çocukları küçüklükten itibaren eğitiyorlar takım olarak. Bu arada hayalleri de tıpkı futbolda olduğu gibi yelkenci ihracı. Yani uluslararası takımlara Türk yelkencilerin katılımını sağlamak.

Haberin Devamı

Düşünsenize, neden Cenk Tosun gibi bir transfer yelkende de yapılmasın? Arkas yelken dışında başka spor branşlarına da destek veriyor.

Arkas Spor Kulübü’ne kayıtlı 700’e yakın öğrenci var. Bütün bunları da İzmir’e bir şeyler katmak için yapıyorlar. Böyle şirketler çoğalmalı, desteklenmeli, alkışlanmalı.

YARIŞIN GÜNDEMİNDE NE VAR?

Peki Çeşme ve Sakız arasındaki yarışı izlerken, yarış sonrası molalarda yelkencilerin ve gazetecilerin gündeminde hangi konular vardı dersiniz?

■ Elbette inen çıkan döviz kuru. Son doğalgaz ve elektrik zammı. Tabii ki ‘nasıl bir kriz bekliyor bizi’ soruları…

■ İdil Fırat’ın kına gecesi…

■ Hande Yener’in ilkokul düzeyi İngilizcesi’yle okuduğu ‘Love Always Wins’ şarkısı ve asla cevap bulunamayan ‘neden buna ihtiyaç vardı’ soruları…

■ Beşiktaş’ın yeni file bekçisi Loris Karius, Kıvanç Tatlıtuğ’a benziyor mu benzemiyor mu tartışması.

■ Yunanlılar bu ‘cacıki’yi nasıl yapıyor da böyle lezzetli oluyor sorusu ve “yoğurtları farklı” türü yaklaşımlar…

■ Eylül ayı güzellemeleri...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder