Şirin Sever Hadi yapalım, şu çöpleri toplayalım!
HABERİ PAYLAŞ

Hadi yapalım, şu çöpleri toplayalım!

Bugün Dünya Çöp Toplama Günü. Yani yaşadığı bölgedeki çöplerden rahatsız olanların, yerlere/sokağa çöp atanların duyarsızlığından şikayet edenlerin temizlik günü.

“Çöpünü sokağa atma, çöp kutusuna at” diyenler, bugün sokağa çıkıp temizlik yapıyor, çöp topluyor; pet şişesini, izmaritini, sahilde çitlediği çekirdeğin paketini, piknik yaptığı yerde çöpünü bırakanlara mesaj veriyor.

PLOGGING YAYILSIN!

Bir süredir sosyal medyada çöp toplayan ünlü isimlere rastlıyoruz zaten. Celal-Şebnem Çapa, Beren Saat, Kadir Doğulu- Neslihan Atagül çifti onlardan.

Haberin Devamı

Bu, dünyada da yeni bir akım.

Adı bile var: Plogging.

İsveç’te başlayan bu hareketi, sporu ve çevreyi sevenler başlattı. Koşarken/yürürken çöp toplayan katılımcılar, topladıkları atıkları sosyal medyadan da yayımlayarak farkındalık yaratıyorlar. Bizde de bayram sonrası talepler artmaya başladı.

Tatilcilerin tatil beldelerinde bıraktığı korkunç görüntülerin ardından, Prof. Dr. Selçuk Şirin de Türkiye için genel temizlik çağrısı yaparak bu hareket sayesinde bir günde temizlenen Slovenya’yı örnek göstermişti.

İşte bu çağrı büyük destek gördü, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri de destek verdi. Bakalım bugünün sonunda neler olacak?

Tabii benim kafamda deli sorular…

Bu hareketle bir farkındalık yaratılır mı?

Elindeki çöpü hiç utanmadan etrafa savuran, yola döken insanlarda farkındalık duygusu oluşur mu, utanma duygusu harekete geçer mi?

Bilmiyorum ama önemli olan bir şeyler yapmak, iyi şeylere destek vermek. Herkes bir kişiyi bile değiştirebilirse, ne âlâ.

Hadi o zaman, yapalım.

400'E YAKIN KİTAP İMZALANDI

Önceki akşam Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın kitap tanıtımdaydım...

Türkiye’nin iş, kültür ve sanat dünyasına büyük katkıları olan başarılı bir iş insanı olarak; 45 yıllık deneyim ve birikimlerini ‘İşim Gücüm Budur Benim’ isimli kitapta anlatmış Eczacıbaşı.

İş dünyasındakiler, iş dünyasına yeni girenler, girmeyi düşünenler için ufuk açıcı bir eser.

Kitabı elime alır almaz göz gezdirdim, hepimiz için alınacak dersler, kulağımıza küpe yapacağımız hikâyeler var. Konusunun uzmanı 10 akademisyenle söyleşiler, yakın tarihe, bugüne, geleceğe dair ipuçları sunuyor. Kitabın adı da Orhan Veli’nin ‘Dalgacı Mahmut’ şiiirinden geliyor. “İşim gücüm budur benim, gökyüzünü boyarım her sabah” dizesinden alıntı. Bülent Eczacıbaşı’nın deyimiyle, gökyüzünün rengi solsa da hep boyamalı çünkü.

Haberin Devamı

Gecede dikkatimi çekense, davetliler için Bülent Eczacıbaşı tarafından bizzat imzalanmış kitaplar.

Sordum, Bülent Bey 400’e yakın kitap imzalamış. Tek tek. Bu da epey bir mesai demek! Sırf bu emek için bile hemen başlıyorum adıma imzalanmış kitabı okumaya.

ÖĞRENCİYE EŞYA!

Bilen bilir, üniversiteli olmak zordur...

Hele ailenden uzakta bir yaşam kurduysan, maddi imkanların da yetersizse hayat epeyce zorlaşır. O yüzden dün aldığım habere öyle sevindim ki, son zamanlarda duyduğum en güzel olay diyebilirim, çok net!

Eşyalarınızı internet üzerinden sattığınız, ikinci el alışveriş uygulaması LetGo, öğrencilere destek oluyor.

#ÖğrenciyeEşya adında bir iyilik uygulaması başlattılar ve evinizde kullanmadığınız, belki bir depoda tuttuğunuz eşyalarınızı bu sitedeki ‘ücretsiz eşya’ kategorisine yükleyerek, öğrencilere ulaştırabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Askıda ekmek, askıda simit, askıda kahve gibi bir akım. Hadi, evde kullanmadığımız neler var bakalım; hem öğrenci sevindirelim hem kendimizi/evimizi hafifletelim.

SAĞANAK YAĞIŞ MODASI

Biz, (biz derken kadınların genelinden bahsediyorum) erkeklerin kısa ve dar paça aşkının biteceği günleri hayal edip dururken, birileri çıkıp sürekli el yükseltiyor!

Birileri dediğim, futbol dünyası…

Bizi hiç dinlemiyor futbolcular!

Hadi yapalım, şu çöpleri toplayalım

Bakın, Fenerbahçe’nin yeni transferi Jailson, imza törenine bu kıyafetle katılmış. Paçalar iyice sıvanmış, çimmekten az önce gelmiş kıvamda bir tarz. İstanbul’daki sağanak yağışlara çok uygun gerçekten! Futbolcuların sıradışı giyim tarzı ezbere taklit edildiği için ısrarla söylüyorum: Vatandaş bize bunlarla gelmesin, sizden biliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder