Şirin Sever İşte belediye gibi belediye
HABERİ PAYLAŞ

İşte belediye gibi belediye

Datça ve Bodrum belediyeleri Twitter’daki hesaplarında deyim yerindeyse coşmuş durumda. O resmi, sıkıcı, kurumsal hesaplardan olmayı bir şekilde reddetmişler ya, bayılıyorum resmen kendilerine. Datça Belediyesi’nin Twitter hesabından şöyle bir duyuru yapıldı geçen gün: “Dikkat 24 Haziran’da bütün plajlarımızda bakım var!

Ama 25 Haziran’da herkesi bekleriz…”

Bodrum Belediyesi bu tweet’i gördü ve Datça Belediyesi’ne şu cevabı yolladı: “24 Haziran’da Bodrum’da boy vermeyin, sandıkta oy verin!” Datça Belediyesi de “Hiç!” diye destekledi.

Haberin Devamı

Takipçiler de katıldı bu tatlı yazışmaya, “Harikasınız! Gelenleri de sopayla kovalayın” diyerek.. Şahane değil mi? Ramazandı, okullardı, seçimdi derken geciken tatil sezonunu umursamadan ‘gelmeyin, yeter ki oy verin’ diyorlar. İşte bunlar çok güzel hareketler değil mi, bravo.

Bu kitap seni zayıflatacak

Bernadette Fisers şişmandı, hatta obez olmuştu... Tartıda 128 kiloyu gördüğünde bir karar verdi. Makyaj ve saç sanatçısı olarak çevresindeki ipincecik ve fit modellerden formda kalma sırlarını öğrendi, tonlarca araştırma okudu ve ipuçlarını birleştirerek kendi sistemini yarattı. Sonuç mu? 30 haftada 30 kilo verdi!

Sonra oturup küçük bir kitap yazdı. Ama gerçekten küçük, cep kitabı gibi... Adı da ‘Bu Küçük Kitap Seni Zayıflatacak’ Tamam, bildiğimiz şeyleri anlatıyor belki ama büyük büyük yazılarla, kısa ve net, yormadan gözümüze sokuyor yapılması gerekenleri.

E kadının verdiği kilolara bakınca da, ‘neden olmasın’ diyorsunuz bir yerde. Fisers buzdolabında neler var, sıradan bir günde neler yiyor, işe nereden başlamalı, tane tane anlatıyor...

Kahve, meyve ve light gıdalar sorunu

Kitapta yapılması gerekenler kurallarıyla anlatılıyor…

Kural 5 şöyle mesela: Light/az yağlı yiyecekler almıyorum. Çünkü light gıdalardaki azaltılmış yağdan kaynaklı lezzet eksikliğini telafi etmek için, daha fazla tuz ve şeker kullanıyoruz.

Kural 8: Günde bir iki meyveden fazla yemiyorum. Meyveleri olduğu gibi tüketiyor, sularını asla sıkmıyorum. Çünkü meyveyi sıkar ya da soyarsanız en faydalı kısmını yani liflerini yok edersiniz.

Haberin Devamı

Kural 12: Sabah ilk iş kahve içiyorum. Çünkü kahve metabolizmamın vitesini yükseltiyor, içindeki kafein vücudun kalori yakma hızını artırıyor.

Bu kuralların hepsini bilsek de zayıflamayı başarmış birinden dinlemek daha akılcı. En önemlisi de kısa sürede okunuyor. Hadi deneyin...

Kilo alırsam trip at!

Yukarıdaki yazıyı yazınca aklıma geldi... Kilo almamak için en gereken şey de, gerektiğinde ayar veren arkadaşlar değil midir? Nurgül Yeşilçay’ın arzusu da bu. Bir süredir kilo vermek için uğraşıyor ya...

“Kilo alırsam benimle konuşmayın, trip atın, küsün!!” demiş, bayıldım. Arkadaşların dirayetli olmadığında seni kınasa, kilolarını yüzünü vursa, yağlarını gösterip gülse, alay etse etkili olmaz mı? Bi’ silkelenip kendine gelmez misin? Bence tutabilir bu iş, deneyelim..

Alaçatı’nın en huzurlusu

Alaçatı kalabalığını pek sevmem ama köyün öyle huzurlu ve sessiz köşeleri var ki, onlara bayılıyorum. ‘Limonaia’ onlardan biri işte...

İtalya’ya gidip, orada bir İtalyan işletmeciye aşık olup evlenen, hayatını orada kuran, sonra anne ısrarıyla Alaçatı’da çok tatlı bir oteli işletmeye başlayan Burcu Kıratlı’nın mekanı burası. Limon, zeytin ve kekik ağaçlarının gölgesindeki restoranı İtalyan lezzetleriyle dolu…

Haberin Devamı

Lafın gelişi değil; dünyadaki tek Michelin yıldızlı vejetaryen restoran Jojia Milano’da çalışan, şimdi ise Floransa’nın ünlü tarihi restoranı Cibreo’nun şefliğini yapan Maurizio Corsini bu yıl Alaçatı’daki Limonaia’da.

Birbirinden leziz el yapımı makarnalar, etler, tatlılar, başlangıçlarla İtalyan yaşam tarzını Alaçatı’ya getirmiş durumda kendisi. Sadece otel müşterilerine değil, herkese de kapıları açık üstelik. Keşfedin derim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder