Şirin Sever Mahkemelerin hızına şapka çıkartıyorum…
HABERİ PAYLAŞ

Mahkemelerin hızına şapka çıkartıyorum…

Demet Akalın mahkemeye buşvurup Nihat Doğan için 3 ay süreyle koruma kararı aldırdı...

Yani Nihat Doğan; Demet Akalın ile ilgili aşağılama, küçük düşürme içeren söz ve davranışlarda bulunmayacak. Konu da; Akalın’ın ölen hasta yeğenine yardım etmemesi, Nihat Doğan’ın da ekrandan ona saydırması...

Bu yani! Benzer bir haber de Seren Serengil ile nişanlısı Yaşar İpek’ten... Çift, Serengil’in eski sevgilisi Özay Bakır hakkında, sosyal medya ve televizyonlar aracılığıyla kendilerine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 6 ay uzaklaştırma kararı aldırdı. Gerekçeleri ne?

Haberin Devamı

Özay Bakır, Seren Serengil’le birlikteyken sosyal medyaya koyduğu bir videoyu, ısrarlara rağmen kaldırmıyormuş ve çiftin ilişkisini zedelemeye çalışmış. Şaka gibi değil mi? Ama mahkemeler, hakimler gayet ciddiye almış işi!

Bu kısır, magazinsel kavgaları anında işleme almışlar, anında uzaklaştırma, anında ‘kendine gel’ cezası vermişler bir güzel.

Elbette kimse kimsenin hakkında aşağılayıcı, küçük düşürücü konuşmasın, bunu tartışmıyorum bile…

Ama adalet bir tek bu magazin dünyasına mı çalışıyor? Kadına şiddette/tacizde, her tür hak hukuk meselesinde, seni beni süründüren, önlem almayan, geç davranan sistem; bir tek bu magazin kavgalarını mı ciddiye alıyor? Maşallah bu ne hız, diye sormak istiyorum.

Aldatılan kadına bir öneri

19 yıllık eşi Ali Küçükbalçık’ın Lübnanlı bir kadınla ilişki yaşadığı, servetini kumarda yediği, bu yüzden evlerine haciz geldiği iddiasıyla sarsılan Kibariye, epeyce zor günler geçiriyor… Verdiği demeçlere bakınca görüyorum, gel gitler yaşıyor.

YENİDEN BAŞLAMALI...

Bir yandan “Bu evlilikte artık duramam” derken, bir yandan ‘18 yaşında kızım var, bilmem ne kadınlar için yuvamı yıkmam” diyor.

“Boşanıp boşanmayacağıma bir iki gün içinde karar vereceğim” derken, kalkıyor annesinin evine gidiyor.

Elbette kolay değil yaşadıkları; aldatılmak zor, yenilir yutulur şey değil ama bir kadın olarak Kibariye’ye şunu demek isterim: İnat etmemeli, kendini nimetten sanıp seni hem maddi hem manevi aldatan adamın koluna yapışmamalısın!

Haberin Devamı

Kadınsal dürtüyle ‘onu ‘bırakmam’ dememelisin! Birlikte olduğu kadını spor hocası diye eve kadar sokan saygısız bir adamdan sana artık hayır gelmeyeceğini bilip yeniden başlamalı, arkana bile bakmamalısın.

‘18 yaşında kızım var’ deyip bahaneler bulmamalısın; kızın her şeyi anlayacak yaşta olduğu için şükretmelisin hatta... Ne mutlu sana ki; bir mesleğin, seni seven hayranların, yeniden başlayacak gücün var. Hadi Kibariye, sen yaparsın.

Metroya binme sevinci!

Toplu taşıma kullanan ünlüler kervanına şarkıcı Ebru Yaşar da katılmış. Geçen gün metroya binmiş; İstanbul kartıyla turnikelerden geçerken sevincini görmeniz lazım... Sosyal medya hesabına videolar koymuş, ‘yaşasın metro’ falan yazmış…

‘Euro, dolar uzay seviyesine yükseldi, mecburen bindi’ diyeceğim ama hanımefendinin 1 milyon dolarlık otomobili, kocasının aldığı pahalı hediyeler aklıma geldi hemen, ‘demek ki canı macera istedi’ dedim!

Olsun, geç olsun güç olmasın diyorum… Hayatında ilk kez metroya binen, sonunda metroyu keşfeden ünlülerin sevincine ortak olmaya bayılıyorum.

Haberin Devamı

‘Ne güzel yaptınız, sonunda siz de aramıza katıldınız, gözlerimiz yollarda kalmıştı’ diyerek kendilerini kutluyorum.

DEDEKTİF TURU İYİ BESLENME PEŞİNDE

Bizim çocukluğumuzda büyüklerimiz bol bol yemek yiyelim isterlerdi. Ne yediğinden ziyade ne kadar çok yediğin önemliydi! Şimdiyse anneler, çocukların az ve öz beslenmesi için ne yapacaklarını şaşırmış vaziyette. Üstelik öyle çok kirli bilgi var ki, neye inanmaları gerektiğini de bilmiyorlar. Geçenlerde bu konuda ilginç bir kitapla karşılaştım...

‘Sağlıklı Beslenmenin İpuçları’... Kitabı, 12 yıldır bilim ve sağlık haberciliği yapan Esra Öz yazmış. ‘Dedektif Duru Gerçeğin Peşinde’ alt başlıklı kitapta alanında uzman kişilerin görüşleri de yer alıyor.

Kitabın kahramanı ‘Dedektif Duru’ ise özgüvenli, meraklı, araştırmacı bir kız çocuğu. Bilimsel ve eleştirel düşünce ile problemleri çözüyor. Bir insan vücudu müzesinde geziyor ve bilim insanlarıyla arkadaşlık yapıyor.

Bu müzede yemek borusundan kayıp mideye trenle geçiliyor mesela ve sağlıklı beslenmenin ipuçları eğlenceli biçimde öğretiliyor. Sağlıklı beslenmenin peşine düşmüş annelere duyurulur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder